Презентація. Гендерна соціалізація.

Про матеріал
Презентація стане в нагоді в проведенні уроку для 10 класу на тему "Гендерна соціалізація" з Громадянської освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гендерна рівність. Не

Номер слайду 2

Стаття 2 Загальної декларації прав людини. Кожна людина повинна мати всі права незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії,політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового або іншого стану.

Номер слайду 3

Гендер - це поняття, що увійшло у вжиток з соціології і означає соціально-рольовий статус людини (соціальні можливості кожної статі в освіті, професійній діяльності, розподілі сімейних ролей, доступі до влади та ресурсів). Гендерна рівність – це рівні права і можливості для жінок та чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації прав людини, участі в національному, політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, отриманні рівних винагород за результатами праці.

Номер слайду 4

Жінка в УкраїніГендерна нерівність на ринку праці;Високий рівень освіти – низька самореалізація;“Легкий ” домашній труд;“Жінка – не для політики”;Сім’я чи кар’єра; Пригнічення жінки як особистості;“Невигідність” жінки при прийомі на роботу;“Мовчазний” жіночий бунт.

Номер слайду 5

“Чоловіча” думка про жінок у прислів’ях. Жінка небита, що коса неклепана. Бабі дорога — од печі до порога. У плохого чоловіка жінка завжди дурна. І так багато всякого лиха, а Бог ще жінок наплодив.   Боже, Боже, що та жінка може!Дались мені у знаки чоловіка кулаки. Жінка як торба: що положеш, те й несе. Жінка без мужа і жити не дужа. Жіноча річ коло припічка. З бабою і дідько справу програв. Люби жінку , як душу, а тряси як грушу. Муж жені закон.

Номер слайду 6

Мрія чоловіка!.. Жінка повинна: Готувати. Мовчати. Прощати. Терпіти. Слухатись. Любити

Номер слайду 7

Знайди подібність

Номер слайду 8

Людські якості:агресивність, слабкість, активність, привабливість, амбітнісь, владність, грубість, забобонність, зухвалість, жорстокість, винахідливість, боязнь, доброта, жіночність, залежність, сором’язливість, лагідність, цікавість, мрійливість, сердечність, приємність, балакучість, чутливість, сентиментальність, спокійність,, тривожність, емоційність, майстерність, мудрість, мужність, незалежність, покірність, неорганізованість, необережність, раціональність, ніжність, чарівність, самовпевненість, серйозність, сила, хвалькуватість, щедрість, хоробрість, м’якість, хитрість, розум, байдужість.

Номер слайду 9

Серед депутатів ВР жінки становлять 8,2% ;в обласних радах жінок близько 11%;серед голів облдержадміністрації – 0;2 жінки у складі нинішнього Кабміну; проте жінки все ж обіймають високі державні посади – в Адміністрації Президента України, в Раді нацбезпеки і оборони й інших державних органах. Державна гендерна політика. Гендерна політика – це політика, спрямована на досягнення дійсної рівності жінок та чоловіків, на подолання дискримінації, що історично склалася щодо жіноксередня заробітна плата жінок в жодній галузі не перевищує середньої заробітної плати чоловіків; загалом по Україні платня жінок на 25% нижча за платню чоловіків;рівень зайнятості жінок в середньому на 10% нижчий за рівень зайнятості чоловіків (53% та відповідно 63%)

Номер слайду 10

Хто розумніший ?. .

Номер слайду 11

Гендерні стереотипи

Номер слайду 12

Номер слайду 13

“Чоловіки нерідко досягають високого становища завдяки своїм дружинам. Жінки досягають високого становища тільки всупереч своїм чоловікам”. Лінда Лі-Поттер.

Номер слайду 14

Про гендер в документах. Загальна Декларація прав людини. Конвенція ООН “Про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок”Пекінська декларація та Платформа дій. Закон України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”Закон України “Про попередження насильства в сім’ї”Постанова КМ “Про Національний план дій щодо поліпшення становища жінок та сприяння гендерної рівності в суспільстві”Указ Президента України “Про поліпшення соціального статусу жінок в Україні”“Комплексна програма протидії торгівлі людьми”Конституція України

Номер слайду 15

Гендер –це свобода!.. Жінка дає більше, як обіцяє, чоловік обіцяє більше, ніж дає. Жінка за три угли хату держить, а чоловік за один. Жіноча робота ніколи не лягає спати. Чоловік у домі — голова, а жінка — душа і розум. Нема батька — півсироти, нема матері — сирота повна. Де чорт не зможе, туди бабу пішле — там баба поможе.

Номер слайду 16

Я не можу без вас…

pptx
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
1486
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку