Презентація "Глобальні проблеми ХХІ століття"

Про матеріал

Виховувати в учнів любов та бережливе ставлення до природи; розвивати відчуття особистої відповідальності за стан навколишнього середовища, розуміння його цінності для всього живого; формувати активну життєву позицію, екологічне мислення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Глобальні проблеми людства у ХХІ столітті.

Номер слайду 2

Це повинен знати кожний! КОЖНОЇ ГОДИНИ на нашій планеті: 1700 акрів продуктивної землі стає пустелею; 55 чоловік отруюються й гинуть від хімічних речовин; 1000 чоловік вмирають від отруєння водою; 2000 т кислотних дощів випадає у Північній півкулі; 5-6 видів тваринного чи рослинного світу зникають безслідно.

Номер слайду 3

УВАГА! Кожної хвилини на нашій планеті: Знищується 53 акри тропічних лісів; Виділяється 1200 тонн вуглекислого газу в атмосферу; Використовується 35000 барелів нафти; Знищується 50 тонн родючого грунту через неправильне його використання.

Номер слайду 4

Екологічні проблеми сучасного світу Виснаження та вимирання видів Дефіцит прісної води Теплові забруднення Радіоактивні забруднення Парниковий ефект Автомобільна небезпека Забруднення ґрунтів їх виснаження Забруднення лісів та водойм Ерозії Перенаселення

Номер слайду 5

Екологічні кризи

Номер слайду 6

Основні етапи організації людської діяльності (технологія)

Номер слайду 7

Етап природоподібної людської діяльності Етап присвоєння готових продуктів природи

Номер слайду 8

Етап природозгідної людської діяльності Період, коли внаслідок накопичення знань про природу Людина переходить до пристосування природного середовища до своїх потреб.

Номер слайду 9

Етап «неприродної» (індустріальної) людської діяльності Період, коли з’явились машини і Людина намагається підкорити собі природу, проголошуючи себе її володарем (період формування та розгортання глобальної екологічної кризи, викликаної антропогенним втручанням у природні процеси людей і виникнення загрози глобальної екологічної катастрофи)

Номер слайду 10

За останні 100 років індустріального розвитку:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Тут побувала людина!

Номер слайду 17

Проголошення десятиліття освіти для сталого розвитку

Номер слайду 18

Індикатори сталого розвитку наявність законодавчої бази сталого розвитку наявність місцевих органів, що здійснюють управління з впровадження СР участь громадськості у прийнятті рішень

Номер слайду 19

Важливі стратегічні завдання розкриття наукових основ природокористування розуміння сучасних екологічних проблем відповідальність за стан довкілля

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Освіта для сталого розвитку базується на фундаментальному припущенні, що людство має радикально змінити сучасний хід економічного, екологічного і соціального розвитку для забезпечення здорового та якісного життя нинішніх та майбутніх поколінь

Номер слайду 22

Майбутнє планети – екоцентричний тип свідомості

Номер слайду 23

Спілкування з природою

Номер слайду 24

Сталий розвиток – філософія третього тисячоліття, не прийнявши яку людство ризикує невдовзі зникнути, перетворивши землю в безплідну пустелю. Почавши жити його категоріями, ми всі разом і кожен зокрема зробимо надзвичайно вдячну справу!

Номер слайду 25

Ніщо в світі не минає безслідно. Кожен несе відповідальність перед майбутнім за свої діяння. Тому єдиний правильний шлях – узгоджувати свої дії з законами природи, оглядаючись на наслідки та враховуючи їх вплив на майбутнє. Природа ще сподівається, вона застигла в чеканні... або ?

Номер слайду 26

Підготувала вчитель географії П’ятихатської ЗШ І-ІІІ ст. № 1 Бандуріна А.М.

ppt
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
4171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку