Презентація "Головне про Канаду"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати під час дистанційного навчання як під час ознайомлення з темою на уроці, так і для самостійного ознайомлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГОЛОВНЕ ПРО КАНАДУЯ досліджую світ,початкова школа

Номер слайду 2

Канада – друга за площею країна світу. Канаду омивають три океани: Тихий, Атлантичний, Північний льодовитий.  Назва «Канада» походить від слова «kanata», що означає «село».

Номер слайду 3

Прапор символізує два океани, які омивають береги Канади (Тихий та Атлантичний) та розміщену між ними країну. Кленовий лист повинен підкреслювати єдність нації. Країна — багатокультурна й багатомовна: державні мови англійська  та французька.

Номер слайду 4

Столиця Канади місто Оттава. Це - сьома найхолодніша столиця світу.

Номер слайду 5

Провінційний парк «Диноза́вр» приваблює туристів тим, що у ньому можна побачити найбільше у світі сховище скам’янілостей динозаврів.

Номер слайду 6

Ніагара – гуркітива вода – це комплекс водоспадів. Ніагарський водоспад (або Ніагара) – найвідоміший водоспад в Канаді і одна з найпопулярніших туристичних пам’яток Америки.https://www.youtube.com/watch?v=E9abh. I2 DOos

Номер слайду 7

Великі озера  Канада є домом для безлічі озер, особливо п'яти  основних прісноводних великих озер Північної Америки: Верхнє, Гурон, Мічиган, Онтаріо та Ері. Вони знаходяться на території двох держав: Канади й Сполучених Штатів Америки. Великі озера очолює Верхнє озеро – воно не тільки найбільше, але і найчистіше. 

Номер слайду 8

Цікаві факти Канада – батьківщина хокею. Хокей є національною грою Канади. Цікавий факт, що хокей був придуманий в Канаді, а основні правила взяті з подібної гри, яка була популярною в X столітті.

Номер слайду 9

Національні символи Канади - бобер, канадський клен, кінь. Всі три відображають зв'язок людини з природою, настільки величною в цих краях.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 березня 2023
Переглядів
5414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку