Презентація"Графіка". До уроку образотворчого мистецтва у 5 класі.

Про матеріал

Презентація до уроку "Мистецтво графіки. Монотипія". Творчість Рембрандта, Т.Шевченка, А.Чебикіна. Мистецтво гравюри. Монотипія. Створення малюнка в техніці монотипії «Зимовий пейзаж».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість Рембрандта, Т. Шевченка, А. Чебикіна. Гравюра. Монотипія. Створення малюнка в техніці монотипії «Зимовий пейзаж»Графіка

Номер слайду 2

Види образотворчих мистецтв

Номер слайду 3

«Графіка -це особливий світ виражальних можливостей, де чорне, біле і сіре взаємодіють у нескінченній кількості варіантів ». Бер. Графіка – вид образотворчого мистецтва, виражальними засобами якого є –лінія,крапка, пляма,штрих. Що таке графіка ?

Номер слайду 4

види графіки

Номер слайду 5

ГРАВЮРА (естамп) вид графічного мистецтва, створення тиражованих зображень шляхом друку з рельєфних поверхонь або через трафарет. Кожен відтиск з друкарської форми вважається авторським твором.

Номер слайду 6

офорт – гравюра на металі

Номер слайду 7

Офорт як самостійна техніка гравірування виник на початку 16ст. в німечинні. Офорт включає манери: травлений штрих, м'який лак, акватинта, лавіс, резерваж, олівцеву манеру.

Номер слайду 8

Рембрандт

Номер слайду 9

Т. Шевченко

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Андрій чебикін

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Монотипія - вид друкованої графіки, винахід якого приписується італійському художнику і гравера Джованні Кастільоне (1607-1665). Техніка естампу монотипією полягає в нанесенні фарб від руки на ідеально гладку поверхню друкарської форми з наступним друкуванням на верстаті; отриманий на папері відбиток завжди буває єдиним, унікальним.

Номер слайду 17

завдання:створити композицію «Зима»в техніці монотипії

Номер слайду 18

Номер слайду 19

монотипія

Номер слайду 20

pptx
Додано
9 лютого 2018
Переглядів
3870
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку