Презентація "Грають віртуози"

Про матеріал
Презентація з уроку музичне мистецтво для 6 класу на тему: "Жанри камерно - інструментальної музики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-презентація №186клас. Тема: Скрипка в руках віртуозів

Номер слайду 2

Мета: ознайомити з особливостями розмаїття камерно-інструментальних жанрів, розглянути камерно-інструментальну музику відомих композитирів, ознайомити з поняттям «віртуоз». Розвивати: вміння учнів уважно слухати камерно-інструментальну музику, вміння виразно викону- вати пісні. Виховувати: інтерес до слухання класичної камерно-інструментальної музики.

Номер слайду 3

Девіз нашого уроку сьогодні: Розум і фантазію прояви Активним і уважним будь! І про кмітливість не забудь. Все це нам знадобиться на уроці . Тож вперед!Часу не гаймо. І урок наш починаймо.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань: Застосовуємо інтерактивний метод «Дуель» (учнів ділимо на дві команди і кожна з команд задає питання по темі минулого уроку)

Номер слайду 5

Жанри камерно-інструментальної музики: (робота зі схемою) Прелюдія. Скерцо. Соната. Рапсодія. Ноктюрн. ВаріаціїКвартет. Квінтет. Етюд

Номер слайду 6

Музичний словничок: Віртуоз-артист-музикант, який досконало володіє виконавською технікою. Капричо або каприс(італ.примха, каприз)- інструментальна п‘єса довільної форми у блискучому віртуозному стилі.

Номер слайду 7

Інтерактивний метод «Навчаючи вчусь» (ділимо клас на дві групи,вони отримують картки із завданнями, опрацювавши інформацію, учні по одному «кур'єру» відправляють до іншої групи, де і діляться інформацією)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ванесса Мей

Номер слайду 11

Аналіз музичних творів: (застосовуємо метод «Мікрофон»)--Як ви думаєте, що пережив композитор, коли писав цю музику, які почуття хотів нам передати?-Який інструмент звучав? Як називають виконання твору одним музикантом?-У якому виконанні більше сподобався музичний твір?-Якби кожен шукав прекрасне навколо себе, яким би стало життя?-Чи хотіли б ви ще раз почути цей музичний твір? Де і при яких обставинах?

Номер слайду 12

Виконання пісні на слова і музику Наталії Май «Зима»Пісні Н. Май пронизані любов'ю до рідної землі, вони світлі, прості. Їх співають і слухають люди різного віку.

Номер слайду 13

Підсумок уроку . Оцінювання.-Пригадайте, які є жанри камерно-інструментальної музики?-З якими композиторами-віртуозами сьогодні ознайомились?-Що найбільше вам сподобалось на уроці?

pptx
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
730
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку