Презентація "Харчування і здоров'я" (додаток 2)

Про матеріал
Харчування і здоров’я. Овочі, фрукти, молочні продукти, Їхнє значення для росту та розвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування і здоров'я Підготували: учень 1- А класу Досужий Олексій. Мама: Досужа З. М.

Номер слайду 2

Наш організм – складний та багатогранний. Для підтримання здоров’я ми маємо дотримуватись правил особистої гігієни, достатньо рухатись і відпочивати, а також правильно харчуватись. 

Номер слайду 3

З їжею ми отримуємо дуже важливі для людини поживні речовини: білки, вуглеводи і жири. Ці речовини потрібні нам щодня!Навіщо людині харчуватись?

Номер слайду 4

БІЛКИЦе незамінний будівельний матеріал для кожної клитіни нашого тіла. Білки необхідні для кожної клітини, кожного органу і м’яза.

Номер слайду 5

Накращими білками вважають білки м'яса, риби, сиру, молока, яєць. Також багато білків у горіхах, зеленому горошку і фасолі. У білках багато важливих мінералів, необхідних для росту кісток і м'язів, а також для підтримання здоров'я всього організму людини.

Номер слайду 6

ВУГЛЕВОДИВуглеводи служать для організму основним джерелом енергії, допомагають працювати нашим м'язам, є “паливом” для мозку. Деякі вуглеводи допомогають травленню, оскільки багаті клітковиною. Також більшість вуглеводів містять вітаміни і мінерали.

Номер слайду 7

ЖИРИЖири необхідні для нервової системи та оновлення клітин, для здоров'я шкіри і волосся. Коли ми вживаємо в іжу корисні жири, ми допомогаємо нашому мозку швидко працювати . Усі корисні жири при кімнатній температурі знаходяться у рідкому стані.

Номер слайду 8

Найкорисніші продукти. Джерела корисних жирів: жирна риба, оливкова, кукурудзяна та соняшникова олія, лісові горіхи, мигдаль, авокадо. Для гарної роботи мозку корисно споживати морську рибу двічі на тиждень.

Номер слайду 9

ВОДАВода - це ключ до здоров'я! Поєднуючись з правильним харчуванням вода регулює усі процеси в організм людини.

pptx
Додано
22 вересня 2022
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку