Презентація. Хлорофітум

Про матеріал
Класифікація, види, корисні властивості, догляд, розмноження, хвороби та їх запобігання. Ця невибаглива рослина "хлорофітум" прикрашатиме й освіжатиме Ваше помешкання!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хлорофітум. Класифікація, види, корисні властивості, догляд, розмноження, хвороби

Номер слайду 2

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Біологічна класифікація. Царство. Зелені рослини. Клас. ОднодольніПорядок. Холодкоцвіти. Родина. ХолодковіРід. Хлорофітум. Біномінальна назваchlorophytum. Види близько 200

Номер слайду 3

Хлорофі́тум (Chlorophytum, побутова назва павучок) — рід трав'янистих рослин. Раніше хлорофітум відносили до родини Лілійних; тепер за даними Королівських ботанічних садів у К'ю рід відноситься до підродини Аговових родини Холодкових Трав'яниста рослина з пониклими стеблами. Її довгі лінійні листя зібрані в прикореневі пучки. Квітки у хлорофітума дрібні, зібрані в рихлу мітелку. Стебла дуговидної форми після цвітіння утворюють на своїх кінцях пучки листків з повітряними коренями, інколи замість пучків листя утворюється насіння. Сильні екземпляри мають численні звисаючі стебла з розетками листків. Рід становить близько 200 видів, які поширені в субтропічних і тропічних районах Південної Америки, Африки, о. Мадагаскар, Південної Азії та Австралії.

Номер слайду 4

Види хлорофітума. Хлорофітум чубатий

Номер слайду 5

Види хлорофітума. Хлорофітум курчавий

Номер слайду 6

Види хлорофітума. Хлорофітум капський

Номер слайду 7

Види хлорофітума. Хлорофітум крилатий (орхидозвездный)

Номер слайду 8

Види хлорофітума. Хлорофітум Лаксум

Номер слайду 9

Корисні властивості хлорофітуму Було встановлено, що хлорофітум дуже добре очищає повітря від формальдегіду і надлишків чадного газу. Часто вирощується на кухні, бо саме там багато чадного газу, дуже шкідливого для людини. Хлорофітум має властивість очищення повітря від пилу, хвороботворних бактерій, а також вуглекислого газу та безлічі шкідливих речовин. Завдяки йому мікроклімат в приміщенні значно поліпшується, тому його намагаються вирощувати в громадських місцях (школах, дитячих садах, лікарнях).

Номер слайду 10

Догляд Хлорофітум дуже легкий у догляді. Ця рослина пристосовується до квартирного клімату і добре себе почуває в тіні, на сонячних, напівсонячних місцях. Хлорофітум стійкий до різкої зміни температури. У період весна-літо-осінь температура повітря помірна, приблизно 18-25 градусів С. Взимку достатньо кімнатної температури, але не нижче 8 градусів. Найкраще рослина росте при температурі повітря від 10 до 18 градусів. Якщо вибирати місце в квартирі, то найкращий варіант для всіх сортів хлорофітумів – це вікна, що виходять на захід і схід. Хлорофітум добре себе почуває і активно розвивається на сонці, в тіні і напівсонячних місцях. На сонці рослина може знаходитися у відкритому грунті, тому що сонце майже завжди супроводжується легким вітром, який пом’якшує прямі сонячні промені. Поливати краще всього через піддон. Це дозволить уникнути перезволоження грунту і попадання води у середину розетки.

Номер слайду 11

Як поливати хлорофітум? Вода підходить будь-яка: з-під крану, м’яка, дощова, річкова. З весни до осені, у період активного росту, поливаємо кожних 3-4 дні, узимку, у період спокою, - достатньо 1 разу на 7 днів. Особливістю кореневої системи Хлорофітума є м’ясисте коріння, яке накопичує воду для зволоження повітря. Надмірний полив може викликати гниття коріння, тому між поливами дайте верхньому шару землі підсохнути. Час від часу улітку і в опалювальний сезон корисно обприскувати рослину. Достатньо одного разу в день до обіду. Починати підживляти рослину потрібно в період з весни до осені один раз на 14 днів. Добрива використовуйте для декоративно-листяних рослин. Найкраще підійде добриво з вмістом азоту. Азот активізує ріст листя.

Номер слайду 12

Розмноження хлорофітума відсадками. На квітконосах деяких видів кімнатної рослини хлорофітум з'являються розетки з листям і корінням молодих рослин – їх можна відокремити від батьківського хлорофітуму, укоренити в землі або воді і висадити в окремий горщик.

Номер слайду 13

Хвороби і шкідники хлорофітуму Листя хлорофітума блідне. Листя втрачає колір і тургор, якщо освітлення недостатнє, а температура досить висока. Інша причина – нестача мінеральних речовин у субстраті. Листя хлорофітума стає одноколірним. Щоб форми хлорофітуму зі строкатим листям не втратили забарвлення, їм потрібно забезпечити яскраве освітлення. У похмуру погоду необхідно підсвічувати рослину лампами денного світла.

Номер слайду 14

Хвороби і шкідники хлорофітуму Плями на листі хлорофітума. Якщо температура повітря взимку висока, а рослину надмірно поливають, то на листках можуть з'явитися бурі плями. На листі з’явились коричневі плями. Це може бути при низьких температурах або при надлишковому поливі.

Номер слайду 15

Хвороби і шкідники хлорофітуму Хлорофітум перестав давати квітконоси – значить рослині тісно в горщику, просто пересадіть його в широку ємність.

Номер слайду 16

Засихає, згортається листя або кінчики Прямі промені сонця можуть спровокувати опік. Через це листя почнуть засихати по краях. Щоб виправити ситуацію, потрібно поміняти місце розташування горщика. Недостатній полив - коріння у квітки дуже масивні. Вони можуть довго тримати вологу. Але якщо поливати рослину погано, кінець листя почне сохнути. Засихає листя у хлорофітума також через низький рівень вологості в приміщенні. Боротися з цим можна регулярними обприскуваннями.

Номер слайду 17

Хвороби і шкідники хлорофітуму Хлорофітум гниє. При зайвому поливі листова розетка може почати гнити, що більш імовірно при перезволоженні ґрунту взимку. Інша причина – недостатньо пухкий ґрунт.

Номер слайду 18

Висновок Хлорофітум зовні досить ефектна кімнатна рослина. Він допоможе додати затишку приміщенню, прекрасно буде виглядати як в дитячій, так і на кухні. Тим більше, таке розташування буде для нього ідеальним, тому що будуть дотримані всі умови його утримання, і всі свої корисні властивості він буде повністю віддавати мешканцям кімнати.

Номер слайду 19

Використані інтернет ресурси

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Додано
31 травня 2020
Переглядів
2575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку