Презентація "Хто такі безхребетні тварини"

Про матеріал
Презентація складена за новою програмою за підручником "Пізнаємо природу 5 клас". Автори підручника Біда Д.,Гільберг Т.та Колісник Я. Її можна використати для подачі нового матеріалу вивчаючи тему "Безхребетні тварини".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто такі безхребетні тварини5 клас. НУШВиконала: Корж Ірина Миколаївна Вчитель географії та природознавства

Номер слайду 2

Безхребетні (Invertebrata) — сукупна назва тварин, що не мають хребта.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кого відносять до безхребетних тварин? У безхребетних немає такого внутрішнього скелета, як хребет, а у хребетних він є. До безхребетних тварин (мал. 186) належать губки, кишковопорожнинні, голкошкірі, черви плоскі, черви круглі, черви кільчасті, молюски, членистоногі. А до хребетних відносять, наприклад, риб, земноводних, плазунів, птахів, ссавців.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Губки (Porifera, Spongia) - тип примітивних багатоклітинних тварин, які ведуть прикріплений спосіб життя. Вважається, що перші представники цього типу з'явилися ще в протерозойську еру. На сьогодні відомо понад З тисячі видів губок. Їхні розміри варіюють від 1 см до 2 м. Губки поширені в прісних і солоних водах усіх кліматичних зон, представлені як поодинокими, так і колоніальними формами.  

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Кільчасті че́рви, аннелі́ди, кільчаки́[1] (Annelida, від лат. annelus — «кільце») — тип відносно високоорганізованих червів, що складається з близько 15 тисяч видів. Вони мешкають в більшості вологих середовищ, включаючи наземні, прісноводні і морські, містять багато паразитичних та мутуалістичних видів. Мають розміри від менше міліметра до понад 3 метрів (Lamellibrachia).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Членистоно́гі (Arthropoda, від грец. αρθρον — «суглоб» та πούς, родовий відмінок ποδός — «нога») — тип первинноротих тварин, що включає комах, ракоподібних, павукоподібних та багатоніжок.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Значення безхребетних тварин. Вони виробляють продукти, які людина вживає в їжу – мед, м'ясо ракоподібних або молюсків і так далі. Також в сільськогосподарській діяльності ними вигодовують птахів, риб і інших звірів.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дубатовк Олег
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гупало Тетяна Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2023
Переглядів
13735
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку