презентація "ідеологічні терміни"

Про матеріал
У презентації короткі визначення ідеологічних термінів. На уроки історії для 9-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ідеологічні терміни

Номер слайду 2

Патріоти́змгромадянське почуття, змістом якого є: любов до Батьківщини;готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї;відданість своєму народові;гордість за надбання національної культури;особливе емоційне переживання своєї приналежності до країни і свого громадянства, мови, історії, традицій;готовність діяти в інтересах вітчизни та постати на її захист у разі необхідності.

Номер слайду 3

Тарас тополя

Номер слайду 4

Націоналізмнапрямок політики, принципом якої є: цінність нації як найвищої форми суспільства; її первинності в державотворчому процесі; це відрізняє націоналізм від інших ідеологій — лібералізму, консерватизму, соціал-демократизму, анархізму та комунізму. У кожній з них поняття нації відіграє певну роль, але не є найважливішим.

Номер слайду 5

Степан бандера

Номер слайду 6

Нацизм тоталітарна імперська політична ідеологія, базується: на міфах про історичну велич своєї нації;її належність до "вищої раси«; дає їй право на розширення так званого "життєвого простору", захоплюючи території інших держав та проводячи на них політику геноциду.

Номер слайду 7

Адольф гітлер

Номер слайду 8

Шовінізм. Агресивна форма націоналізму, полягає в пропагуванні переваги одного народу (нації) над іншими народами (націями) з метою обґрунтування свого «права» на їхню дискримінацію або пригнічення.вирізняється войовничим патріотизмом у поєднанні з ПРОПАГАНДОЮ ідей національної винятковості та військової переваги;побутує під час війн, військових конфліктів, передвоєнних ситуацій та в атмосфері масової істерії та реваншистських настроїв.

Номер слайду 9

Сєргєй лавров

Номер слайду 10

Ксенофобіящо означає «чужинець», «незнайомець»:різке несприйняття особою чи національною спільнотою чужої культури, мови, поведінки, манери спілкування тощо;на рівні державної політики може виявлятися як дискримінація за національно-культурними ознаками.

Номер слайду 11

Міхаїл задорнов

Номер слайду 12

Расизмстверджує вищість одних рас чи етносів над іншими; науково необґрунтовані політичні теорії, що виводять з біологічних особливостей людських рас (колір шкіри, структура та колір волосся, риси обличчя, будова тіла тощо) їхню нерівноцінність;обґрунтовують поділ на «вищі» раси і «нижчі»;зверхність одних рас над іншими за ознаками інтелекту;Расистська ідеологія виправдовує соціальну й національну нерівність, обґрунтовуючи її біологічними особливостями.

Номер слайду 13

Загальне поняття

Номер слайду 14

Фашизм сильний культ особи;мілітаризм;тоталітаризм;імперіалізм та ідея єднання, мобілізації нації й держави проти ворогів;ідея постійної війни та панування.

Номер слайду 15

Беніто Муссоліні

Номер слайду 16

Рашизмвладний режим Росії кінця XX — початку XXI століття;базується на ідеях «особливої цивілізаційної місії» росіян;«старшості братнього народу»;нетерпимості до елементів культури інших народів; на тоталітаризмі й імперіалізмі радянського типу;використання російського православ'я як моральної доктрини, на геополітичних інструментах впливу, військовій силі, стосовно країн, що входять до сфери впливу РФ.

Номер слайду 17

Росія

Номер слайду 18

pptx
Додано
4 вересня 2022
Переглядів
728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку