Презентація "Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення"

Про матеріал
Презентація на тему "Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення" для учнів 5 класу НУШ за підручником "Інформатика 5 клас" авторів М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька відповідно до модельної навчальної програми «Інформатика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Пасічник О. В., Чернікова Л. А.) У презентації є теоретичний (для вивчення теми уроку), практичний матеріал у додатку LearningApps.org, який можно виконати як на уроці з учнями так і учні можуть виконати його самостійно під час опрацювання презентації домата практичне завдання для роботи за комп'ютером.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення. За підручником «Інформатика 5 клас» М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька

Номер слайду 2

Запитання для повторення. Що таке файл, папка?2. Як зберегти файл із зображенням у середовищі графічного редактора?3. Які є формати файлів для збереження растрових зображень?4.

Номер слайду 3

Розгляньте зображення. Які інструменти для малювання на них зображені?Чому малювання на комп’ютері буває зручнішим, ніж малювання традиційними засобами?На чому ви малюєте в  реальному житті?

Номер слайду 4

Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення. Сьогодні на уроці ви:дізнаєтеся про інструменти графічного редактора та їх властивості;навчитеся створювати за їх допомогою графічні зображення.

Номер слайду 5

Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення. Розглянемо стрічку вкладки Основне. Засоби роботи із зображеннями об’єднані в групи: Буфер обміну, Зображення, Знаряддя, Фігури, Кольори.

Номер слайду 6

Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення. Знаряддя — це група інструментів, призначених для створення зображень. Назву та призначення кожного інструмента можна прочитати на підказці, яка з’являється під час наведення вказівника миші на відповідну кнопку. Налаштування інструментів призначені для встановлення значень властивостей вибраного інструмента. Наприклад, налаштування пензля — товщина.

Номер слайду 7

Інструменти графічного редактора для побудови об’єктів зображення. Робоча область — це місце, де ви будете створювати малюнок у середовищі графічного редактора. Ваш малюнок може бути маленьким і  займати тільки частину екрана, а  може й  не вміститися на екрані, і  тоді потрібно застосовувати для його перегляду смуги прокручування. Пам’ятайте, що розпочинаючи роботу над малюнком у  растровому редакторі, потрібно вказати його точні розміри. Тому що в разі зміни розмірів малюнка його якість погіршується. Палітра призначена для вибору кольорів: Колір 1 — основний, той, яким ви будете малювати інструментами; установлюється клацанням лівої клавіші миші на палітрі; Колір 2 — колір тла, установлюється клацанням правої кнопки миші на палітрі. Щоб створювати цікаві малюнки в  середовищі графічного редактора, потрібно опанувати інструменти, які він надає користувачу.

Номер слайду 8

Засоби для малювання в редакторі Paint

Номер слайду 9

Засоби для малювання в редакторі Paint. Графічний редактор Paint має певні інструменти для малювання. На стрічці вкладки Основне в  групі Інструменти містяться такі інструменти, як Олівець, Ластик, Пензель, Розпилювач та інші. Результат їхньої робо - ти схожий на результат малювання такими самими реальними інструментами: олівець малює тонку лінію, ластик стирає, розпилювач наносить краплі фарби. Інструмент на стрічці вибирається лівою клавішею миші. Потім вказівник миші встановлюють у потрібну точку робочого поля й  переміщують його по робо - чому полю з  натиснутою лівою клавішею миші. Так створюється малюнок.

Номер слайду 10

Налаштування кольорів. Розрізняють основний колір (Колір 1) і  колір тла (Колір 2). Основний колір використовується для малювання ліній, контурів фігур, введення тексту. Він зазначається в лівому квадраті ліворуч від палітри кольорів. Цей колір застосовується під час використання будь-яких інструментів, окрім гумки. Гумка з  натиснутою лівою клавішею миші стирає кольором тла. Для зміни основного кольору необхідно вибрати новий колір на палітрі за допомогою миші.

Номер слайду 11

Налаштування кольорів. Колір тла використовується для заливки за - мкнених контурів і  рамок із текстом. Колір тла заміщує ділянки малюнка, вирізані й  переміщені за допомогою інструментів виділення прямокутної або довільної області. Цей колір застосовується під час використання всіх інструментів, окрім Текст і  Гумка. Для заміни кольору тла необхідно клацнути правою клавішею миші потрібний колір на палітрі кольорів.

Номер слайду 12

Налаштування кольорів

Номер слайду 13

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 14

Виконайте вправи для закріплення матеріалуhttps://learningapps.org/view1932652 https://learningapps.org/view2169396 https://learningapps.org/view11137842

Номер слайду 15

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 16

Домашнє завдання Підручник § 31 ст. 157-160 опрацювати. Розгадати ребус

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 травня
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку