Презентація інтелектуальної гри "Брейн-ринг" з природознавства між учнями 2-х класів

Про матеріал

Презентація інтелектуальної гри " Брейн-ринг " з природознавства між учнями 2-х класів з метою вдосконалити і закріпити знання дітей про рослини, тварин, птахів, явища неживої природи; продовжувати вчити дітей любити і оберігати природу, вже живе що нас оточує;

розвивати кмітливість, винахідливість, пізнавальний інтерес до природи рідного краю, уміння логічно мислити і швидко знаходити оптимальні рішення в будь-якій ситуації;

виховувати культуру праці, любов до справи, бажання пізнавати свої інтелектуальні можливості, дбайливе ставлення до природи, підводити дітей до розуміння єдності життя, здоров'я людей і стану природного середовища.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: вдосконалити і закріпити знання дітей про рослини, тварин, птахів, явища неживої природи; продовжувати вчити дітей любити і оберігати природу, вже живе що нас оточує; розвивати кмітливість, винахідливість, пізнавальний інтерес до природи рідного краю, уміння логічно мислити і швидко знаходити оптимальні рішення в будь-якій ситуації; виховувати культуру праці, любов до справи, бажання пізнавати свої інтелектуальні можливості, дбайливе ставлення до природи, підводити дітей до розуміння єдності життя, здоров’я людей і стану природного середовища. Сьогодні ми з вами проведемо брейн-ринг “ Любіть природу, знайте її мову ”. Наш девіз: Зберемо всі знання і сили, Згадаємо, що в школі вчили, В бій із друзями вступаємо І в чесній грі перемагаємо. На ринг запрошуються команди “ Знайки ” і “ Чомусики ”.

Номер слайду 3

Привітальне слово команди “ Знайки ” Вітають Знайки всіх гостей, Вітаєм ми журі, Вітаємо усіх дітей – Перемогти у грі. Бо дуже все цікаве нам, Нове та невідоме. Йдемо назустріч ми знанням. З знанням життя чудове. Привітальне слово команди “ Чомусики ” Від Чомусиків привіт Нашим конкурентам! Раді ми і грі, й журі, Й вашим аплодисментам. Дуже хочем перемоги Інтелектуальної. Побажайте нам удачі Найперемагальної.

Номер слайду 4

Спочатку я ознайомлю вас з правилами гри. Я показую і зачитую питання по черзі одній команді, а інша в цей час слухає, вам дається час на роздуми (30с.). Якщо знаєте відповідь, то капітан показує … . Якщо відповіли правильно, то команда отримує один бал, якщо ні, то на це питання відповідає інша команда і цей бал зараховується їй, якщо відповідь вірна. За кожну вірну відповідь команда отримує 1 бал. Переможець – команда, у якої більше правильних відповідей, а однозначно і більше балів Ну все, ні пуху, ні пера, Почалась наша гра.

Номер слайду 5

І раунд “ Царство природи ” Наша прекрасна планета така маленька у космічному просторі і така велика й рідна для кожного з нас. Одна з найголовніших особливостей нашої планети – існування на ній життя. Ще кілька десятиліть тому людство підходило до природи з однією метою: підкорити. Взяти якомога більше, нічого не віддаючи. Берегти навколишнє середовище й постійно дбати про нього – одна з найважливіших глобальних проблем сьогодення й завтрашнього дня. Ціннісне ставлення до природи базується на елементарних знаннях, які й визначають мотиви вчинків і поведінки наших малят. А зараз ми дізнаємось, як дбають про природу наші гравці.

Номер слайду 6

: Запитання до команд

Номер слайду 7

Підсумок першого раунду. ІІ раунд “ Рослинний світ ” Ми, люди, не можемо існувати без рослин, вони дають нам і всьому живому їжу, кисень для дихання, паливо, сировину для промисловості, одяг, ліки та інше. Необхідно берегти й захищати рослинний покрів нашої планети. І зараз ми довідаємося, що знають наші команди про рослини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Підсумок ІІ раунду. ІІІ раунд “ У світі тварин ” Тварини - невід’ємна частка нашої природи. Це невичерпна різноманітність форм, способів і місць існування. Є тварини, які бігають, скачуть, є тварини, які літають. А є такі, котрі живуть увесь час у воді. Кожен вид тварин необхідний для гармонії і взаємоіснування. А що про тварини знають наші команди, ми зараз перевіримо.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Підсумок ІІІ раунду. ІV раунд “ Наші пернаті друзі ” Птахи – це краса, гармонія, радість природи. Згадайте, як приємно прокидатися вранці і чути за вікном пташині трелі. Пернаті друзі радують нас не тільки співами, але й допомагають у боротьбі за гарні врожаї, знищуючи шкідників. Птахів необхідно берегти, доглядати за ними, особливо в холодні сніжні зими. А як доглядають за птахами наші команди ми зараз дізнаємось:

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Підсумок ІV раунду. Як швидко час спливає! І сумніву немає, Що нам пора вже назвати Змагання результати. ( журі оголошує результати ). Скінчився час випробувань, Нам до душі ваш рівень знань, Та як багато треба знати, Щоб “ Школу майбутнього ” побудувати. Ми врахували всі ваші старання, Ви гарно пройшли випробування. Тож вас члени журі вітають, Кінцевий результат повідомляють. Сьогодні переможець – команда … в нас. Хоч новачки в “ Брейн-рингу ”, ця гра є вищий клас. Вивчати всі науки продовжуйте і далі Команда переможців одержує медалі, А друга команда теж добре працювала, Хоча від переможців вона таки відстала. Бажаю всім присутнім я успіхів й удачі. Вивчайте всі природу й розв’язуйте задачі.

Номер слайду 14

Вірші про природу Моя земля чарівна, наче казка! Тут є усе: ліси, степи, поля, Моря, озера, сонечкова ласка… Зелені гори – дорога земля. Найкраща в світі, світла, найрідніша, Уся в барвінках, наче у вінку. Заквітчана, красива, наймиліша, І чути всюди пісеньку дзвінку. Моя земля – це наша рідна ненька, Де над ставками верби в ряд ростуть. В садочку квітне вишенька біленька, А журавлі з криниці воду п’ють. А ввечері тумани над рікою, Мов білі лебеді, що тільки піднялись. Пісні чарівні з радістю й журбою У вічне небо стрімко понеслись. Моя земля! Напоєна красою І звуками, що в серденьку живуть. Навіки ми пов’язані з тобою. Одна у нас з тобою довга путь. У цім краю домівка наша рідна! Коріння наше і уся рідня. І землю цю нам берегти потрібно, Про неї турбуватися щодня.

Номер слайду 15

Щоб квітнув сад, родила добре нива, Й земля була одягнена в ліси. І щоб людина тут завжди була щаслива, А на землі побільшало краси. Учись любити все навколо себе: Траву і квіти, кущик, деревце. Жучка і пташку, і блакитне небо, І синьооке чисте джерельце. Усе прийшло на білий світ, щоб жити, Щоб дарувати радість і красу. Учися дивуватись і любити Чистеньку, мов перлиночка, росу. Без води не прожити й години, Без води не течуть річки. Без води життя неможливе, Без води не цвітуть квітки. Якщо сонце спече все навколо, Якщо в нас не буде дощів, То помре природа навколо, Та не буде життя на Землі. Тож цінуйте, люди, воду! Не засмічуйте наші річки! Щоб природа вважала вас другом, Поважайте ви воду завжди!

Номер слайду 16

Людино! Розумна істото! Ти можеш усе на землі. Відсунути можеш потопи, І будувати цілі кораблі! Та знову і знову, людино, До тебе звертаємось ми: Ми гинемо, гинемо, гинем! Будь ласка, ти нас збережи! Хай будуть в нас цілі дерева, Рослини, тварини, птахи. Людино! Людино! Людино! Ми просимо: нас збережи.

Номер слайду 17

Завантаження...
ppt
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
2287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку