Презентація "Іван Франко "Лисичка і Рак""

Про матеріал
За підручником Наталія Богданець-Білоскаленко "Українська мова та читання " (2-а частина)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іван Франко «Лисичка і Рак»

Номер слайду 2

ІВАН ФРАНКОВидатний український письменник Іван Франко народився на Львівщині. У дитинстві любив слухати казки, які розповідала мама. Це справило на хлопчика надзвичайне враження. Малий Івась любив бувати в батьковій кузні, спостерігати за роботою ковалів. Для дітей написав багато казок, оповідань і віршів.

Номер слайду 3

РОЗЧИТУВАННЯалелилілолуллалелилілолуурорериріраррурорериріра

Номер слайду 4

СКОРОМОВКАПОДІБНІ ТРИ БРАТА: КІНДРАТ – НА ПАНКРАТАПАНКРАТ – НА МАРАТАМАРАТ – НА КІНДРАТА

Номер слайду 5

Глузувати насміхатися, кепкувати, осміювати. Побилися об закладпосперечалися, з кимось посперечалися. Дріжджісировина для випікання хліба та пиріжків. Клешнікінцева частина ноги рака. СЛОВНИКОВА РОБОТА

Номер слайду 6

Зустрілася з . Стала й дивиться, як він помаленьку лізе. А далі почала з нього насміхатися: Ну, та й швидкий же ти, нема що й казати! Справжній неборак! А скажи мені, Раче-небораче, чи то правда, що тебе раз по дріжджі послали, а ти аж через рік з ним прийшов, але і їх посеред хати розлив?Може, коли й правда була, а тепер дуже до брехні подібне. Овва! Значить, ти тепер прудкіший став?ЛИСИЧКА І РАК

Номер слайду 7

Прудкіший чи не прудкіший, а тобі глузувати не дозволю. Коли хочеш знати, який я прудкий, то побиймося об заклад, що я швидше від тебе до того пенька добіжу. Що? Що? Що? Ти хотів би зі мною наввипередки бігати?Не тільки побіжу, а хоч ти на один крок спереду ставай, то я швидше тебе на місці буду. Побилися вони об заклад. Стала Лисичка на один крок попереду Рака, а Рак учепився їй кліщами за хвіст.

Номер слайду 8

Рушила Лисичка, біжить щодуху, аж курява здіймається. Добігла до пенька та й кличе: А де ти, Раче? – Нічого не чути. – Ну, Раче, де ти там? – ще раз кличе Лисичка та й обернулася хвостом до пенька. Та ось я! Давно жду тебе, аж за пеньок забіг.

Номер слайду 9

АНАЛІЗ КАЗКИ1. Хто є головними героями казки?2. Як поводила себе Лисичка?3. Чому Рак обдурив Лисичку?4. Рак позитивний чи негативний герой?6. Як закінчилася казка?5. Чи провчив Рак Лисичку?7. Чому вона навчає нас ця казка?

pptx
Додав(-ла)
Ткачина Юлія
Додано
3 травня 2023
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку