Презентація "Ізонитка"

Про матеріал
Матеріал до уроку (презентація) для 6-7 класу. Ізонитка. Нитяна графіка. Створення закладинки для книги за допомогою техніки "ізонитка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія “ниткової графіки”(ізонитка).

Номер слайду 2

Нитяна графіка або ізонитка. Скільки існує різних видів рукоділля просто не злічити, але якщо банальне в’язання або вишивка не для вас, варто спробувати освоїти щось новеньке Нитяна графіка або ізониткаІзонитка (нитяна графіка, зображення ниткою) - графічна техніка отримання зображення на картоні чи іншому твердому матеріалі. 2

Номер слайду 3

Заповнення кута. На зворотній стороні картону накресліть кут, разділіть кожну сторону на рівну кількість частин. Проколіть точки голкою чи тонким шилом, вдіньте нитку в голку і заповнить кут по схемі.

Номер слайду 4

Заповнення кола Накресліть циркулем коло, поділіть його на 12 рівних частин, зробіть проколи голкою чи тонким шилом в точках ділення. Вдіньте нитку в голку і заповнить коло по схемі.

Номер слайду 5

ПРАВИЛО ВИШИВКИ “Ізонитка” З лицьового боку роботи стібок великий, який завжди перехрещується з попереднім в обраному напрямку, а на виворітному боці – стібок маленький.

Номер слайду 6

Технологія виготовлення закладки технікою ізонитка

Номер слайду 7

Інструменти і матеріали. Голка. Нитки швейніНожиціСкотч. Лінійка. Картон. Шило. Нитки муліне. Циркуль. Затискачі Пінопласт 6

Номер слайду 8

6 см18 см. Підготувати однотонний кольоровий картон 15 см x 6 см прямокутної форми .

Номер слайду 9

Намалювати геометричні фігури на звороті картону. За допомогою олівця намічаємо місця майбутніх проколів.

Номер слайду 10

За домогою голки або тонкого шила робимо отвори на картоні зі зворотнього боку, поклавши попередньо на пінопласт або оксамитовий папір. При роботі дотримуємося правил техніки безпеки з ножицями та голкою.

Номер слайду 11

Виріб готовий .

Номер слайду 12

Рефлексія Що нового дізналися на уроці? Чи зрозуміла вам технологічна послідовність виконання закладки? З якими труднощами зіткнулися під час виконання роботи? Що потрібно зробити для того, щоб мати кращі результати роботи? Чи знадобляться вам ці знання та вміння у подальшому вашій діяльності?

Номер слайду 13

Завдання додому : - записати в зошит технологічну послідовність виготовлення закладки ;-дібрати кілька моделей – аналогів закладки ;- підібрати матеріали для майбутнього виробу.

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рябушкіна Оксана Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
29 січня 2023
Переглядів
1302
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку