Презентація Кишковопорожнині 7 клас

Про матеріал
Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині Презентація на тему: Кишковопорожнині
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медуза: Таємниці Кишковопорожниних

Номер слайду 2

Пояснення. Кишковопорожнинні - це фасцинативна група морських організмів, до якої відносять медуз. Вони вражають своєю різноманітністю та красою.

Номер слайду 3

Особливості медуз. Важливі для моря: Хоч медузи і здаються простими, вони дуже важливі для морського життя. Вони є їжею для багатьох інших морських істот. Плавання: Медузи плавають, ритмічно скорочуючи своє тіло, що виглядає як парасолька. Цей процес допомагає їм переміщатися через воду. Прості, але красиві: Медузи мають дуже просту будову – вони майже вся зроблені з води! Але навіть так, вони виглядають дуже красиво, коли плавають у воді. Можуть світитися: Деякі медузи можуть світитися у темряві! Це виглядає дуже круто, як нічне світло під водою.

Номер слайду 4

Середовище проживання1. Поширені у всіх океанах: Медузи зустрічаються у кожному океані світу, від холодних полярних вод до теплих тропічних морів.2. Живуть на різних глибинах: Деякі види медуз живуть біля поверхні води, тоді як інші можуть занурюватися на глибини більше 3000 метрів під воду.3. Вибіркові щодо середовища проживання: Хоча медузи можуть виживати в різноманітних умовах, деякі види віддають перевагу особливим умовам, як-от конкретні солоність і температура води.

Номер слайду 5

Цікаві факти про медуз. Медузи мають цікавий спосіб розмноження. Вони можуть розмножуватися і статево, і безстатево, залежно від етапу свого життя. Медузи використовують свої щупальця, які містять отруйні клітини, для захоплення здобичі та захисту від хижаків. Але більшість з них безпечні для людей. Медузи одні з найдавніших істот на Землі. Вони з'явилися близько 500-700 мільйонів років тому, навіть до динозаврів!Деякі медузи можуть світитися в темряві завдяки особливому. Медузи не мають мозку, серця, а навіть і кісток. Вони використовують свої щупальця, щоб відчувати світ навколо себе і ловити їжу.

Номер слайду 6

Роль у екосистеміБагато тварин, включаючи морських черепах, деякі види риб і навіть інші медузи, їдять медуз. Це робить медуз важливою частиною харчового ланцюга в океані. Медузи їдять багато різних речей, включаючи планктон, личинки риб і навіть інших медуз. Це допомагає контролювати популяції цих організмів і тримати океан в балансі.Іноді медузи конкурують з рибами за їжу, що може вплинути на кількість риби доступної для риболовлі. Також, велика кількість медуз може ускладнювати риболовлю, оскільки медузи можуть пошкоджувати рибальські сіті.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Презентацію виконала Овсієнко Поліна

pptx
Додав(-ла)
Ovsienko Polina
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
19 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку