Презентація "Класичні чоловічі стрижки"

Про матеріал
В презентації висвітлено характеристику класичних (базових) чоловічих стрижок,схеми та технологію їх виконання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» КЛАСИЧНІ ЧОЛОВІЧІ СТРИЖКИ Модуль ПЕР-П.2 Виконання класичних чоловічих, жіночих та дитячих стрижок ПЕР-П.2.1 Виконання класичних чоловічих стрижок Підготувала : викладач Неля ТОМЕНКО

Номер слайду 2

Характеристика чоловічих стрижок Чоловічі стрижки бувають прості(класичні або базові) та модельні. Вони відрізняються технікою та прийомами стрижки, кількістю використаних інструментів. У процесі виконання простих чоловічих стрижок використовують такі прийоми й інструменти: електромашинка з насадками й без насадок; Тушування (електромашинка та гребінець); Тушування (ножиці, комбінований гребінець); Підхват (ножиці, комбінований гребінець); Спосіб “пасмо за пасмом”. Розрізняють стрижки на короткому волоссі та волоссі середньої довжини.

Номер слайду 3

ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЧОЛОВІЧИХ СТРИЖОК Електрична машинка з насадками Тример Шейвер Ножиці прямі та філірувальні Гребінці для стрижки та укладання волосся Засоби для укладання волосся Одноразові комірці Пульверизатор Щітка для змітання зістриженого волосся Затискачі

Номер слайду 4

СТРИЖКА “НАГОЛО” рекомендована клієнтам з правильною формою голови та без пошкоджень шкіряного покриву. Стрижку виконують на сухому волоссі. Якщо волосся довге, то його вкорочують на необхідну для роботи машинкою довжину способом “на пальцях”, підхватом або тушуванням. Бажаної довжини волосся досягають установленням висоти ножа в машинці на 1,3 мм Інструменти: електрична машинка, гребінець, прямі ножиці, безпечна бритва.

Номер слайду 5

СТРИЖКА “НАГОЛО” Технологія виконання: Розчісують волосся за ростом. Стрижку машинкою починають з лобно-тім’яної зони в напрямку від крайової лінії росту волосся на лобі до маківки. Першу смугу виконують від середини лобного виступу, всі наступні — у напрямку за годинниковою стрілкою. Для забезпечення рівності стрижки зістригають кожну наступну смужку із захопленням частини попередньої. Волосся на маківці та потиличні вихори додатково простригають проти їх росту. Темні місця або смуги, що залишились після стрижки, простригають машинкою з ножем тієї ж висоти, яким виконували первинну стрижку. Волосся окантовують на скронях, за вушними раковинами, на шиї. Рекомендації: Якщо стрижка виконана ножем висотою 3 мм, окантування здійснюється ножем висотою 1/20, якщо волосся стригли ножем висотою 1 мм, окантування не потрібне, досить зголити пушкове волосся безпечною бритвою Окремі волосинки, що стирчать, шліфують тобто зрізають ножицями.

Номер слайду 6

СТРИЖКА “НАГОЛО”

Номер слайду 7

СТРИЖКА “АНГЛІЙСЬКА” Стрижка належить до спортивного стилю, найкоротша з усіх стрижок. Така зачіска не пасує чоловікам з великими вухами. Також її не рекомендують робити на жорсткому та густому волоссі. Стрижка пасує юнакам і чоловікам середнього віку. Інструменти: гребінець, ножиці, електрична машинка, безпечна бритва

Номер слайду 8

СТРИЖКА “АНГЛІЙСЬКА” Технологія виконання: Стрижку розпочинають машинкою з ножем 3 мм з правої скроневої зони, від крайової лінії росту волосся, рухаючись угору до середини лобної впадини з виведенням машинки на себе. Лінію стрижки продовжують машинкою на потилиці. (рис. а) Потиличну зону стрижуть машинкою з ножем 3 мм у напрямку від крайової лінії росту волосся до маківки. (рис. б) Лінію стрижки продовжують машинкою на лівій скроневій зоні. Ліву скроневу зону стрижуть аналогічно правій. (рис. в) Тім’яну зону стрижуть способом “на пальцях” (або “пасмо за пасмом”), довжина волосся -- 1-2 см. (рис. г) Плавний перехід від стрижки машинкою на нижніх зонах до стрижки способом “ на пальцях ” здійснюють тушуванням. По крайовій лінії зводять волосся нанівець ножем 1мм. (рис. г) Пушкове волосся зістригають машинкою з ножем 1 мм або безпечною бритвою.

Номер слайду 9

СТРИЖКА “АНГЛІЙСЬКА” Технологія виконання: Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, тушування

Номер слайду 10

СТРИЖКА “БОКС” Завжди модна й актуальна. Це універсальна зачіска, яка підходить всім чоловікам. Не рекомендується вона лише при будь-яких дефектах на голові, при занадто кучерявому волоссі. Коротка довжина виглядає акуратно і не вимагає особливого догляду і укладання. Вона добре підкреслює мужні риси обличчя, робить його відкритим, підкреслює достоїнства зовнішності, сміливість і силу характеру. Інструменти: гребінець, прямі ножиці, електрична машинка, безпечна бритва

Номер слайду 11

СТРИЖКА “БОКС” Технологія виконання: Виконується на сухому волоссі. Стрижку починають машинкою з ножем 1 мм з правої скроні, паралельними смужками рухаючись від КЛРВ на скроні до рівня скроневого виступу. (рис.а) Стрижку продовжують на потилиці та лівій скроні. Лінія стрижки волосся потилиці стійка, проходить через середину потиличного виступу з виведенням машинки на себе. (рис.б) Ліву скроневу зону стрижуть аналогічно правій. (рис.в) Волосся тім’яної, верхньопотиличної зон стрижуть способом «на пальцях». (рис.г) Довжина волосся не перевищує 2 см. Волосся перехідної смуги від стрижки машинкою до стрижки ножицями здійснюють тушуванням і вкорочують машинкою з висотою ножа 3 мм, рухаючись навкруги голови з виведенням машинки вгору і на себе. (рис.г) Плавний перехід від стрижки ножем 1/10 до рівня довжини волосся перехідної смуги до довжини волосся стрижки «на пальцях» виконують тушуванням. Пушкове волосся зістригають машинкою або безпечною бритвою. Окантування виконують по бажанню клієнта.

Номер слайду 12

СТРИЖКА “БОКС” Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, тушування, окантування. Технологія виконання:

Номер слайду 13

СТРИЖКА “НАПІВБОКС” Є однією з найбільш затребуваних, за статистикою, види якої різноманітні. Цей класичний стиль, вже тривалий час не виходить з моди. Дивно те, що зачіска підходить і дорослим чоловікам, і хлопчикам. Вона надає своєму власникові рішучості, впевненості і яскравості. Чілка в цій стрижці, як правило, більш коротка, при цьому перехід вирізняється плавністю. Експерти так до кінця і не з'ясували, хто саме придумав такий образ. Одні натякають на американську армію, інші приписують відкриття спортсменам. Як можна помітити, подібною стрижкою можуть похвалитися сьогодні не тільки вищеназвані представники, а й багато зірок шоу-бізнесу. Різнорівнева стрижка стане знахідкою для чоловіків з круглим обличчям, так як зможе трохи його витягнути. А ось квадратне обличчя за рахунок такої зачіски, навпаки, пом'якшиться. Акуратно потрібно вибирати напівбокс власникам витягнутого лиця, а з трикутною формою краще взагалі від нього відмовитися. Якщо ваше волосся пряме і густе - це ваша тема. При кучерявій шевелюрі для створення образу знадобиться весь професіоналізм майстра. Найкраще напівбокс виглядає на підкачаних чоловіках. При худій статурі рекомендується підібрати інший варіант стрижки.

Номер слайду 14

СТРИЖКА “НАПІВБОКС” Інструменти: електрична машинка, прямі ножиці, гребінець, безпечна бритва. Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, тушування, окантування.

Номер слайду 15

СТРИЖКА “НАПІВБОКС” Технологія виконання Стрижка виконується у послідовності, аналогічній стрижці «Бокс». Відрізняється більшою довжиною волосся тім’яної та верхньоскроневих зон. Стрижку починають машинкою з висотою ножа 3 мм, рухаючись від крайової лінії росту волосся вгору до середини скроневої западини з виведенням машинки догори на себе. (рис.а) Лінія стрижки потиличної зони нестійка – може бути до середини потиличного виступу, вища або нижча нього. Потиличну зону стрижуть машинкою з ножем 3 мм від крайової лінії росту волосся, рухаючись угору до початку потиличного виступу з виведенням машинки на себе. (рис.б) Лінію стрижки продовжують машинкою на лівій скроні. Ліву скроневу зону стрижуть аналогічно правій. (рис.в) Волосся тім’яної та верхньопотиличної зон стрижуть способом «на пальцях». (рис.г) Плавний перехід від стрижки машинкою до стрижки ножицями здійснюють тушуванням. (рис.г) Машинкою з висотою ножа 1 мм укорочують волосся вздовж лінії окантування скронь, за вушними раковинами, зістригають або зголюють пушкове волосся. Волосся на скронях і за вушними раковинами окантовують бритвою. (рис.д) 4. Чілку окантовують прямими ножицями за бажаною формою та довжиною. 5. Окантування волосся скронь та за вушними раковинами здійснюють бритвою. На шиї окантування виконують машинкою.

Номер слайду 16

СТРИЖКА “НАПІВБОКС” Технологія виконання

Номер слайду 17

ПОРІВНЯННЯ СТРИЖОК “БОКС” ТА “НАПІВБОКС”

Номер слайду 18

СТРИЖКА “КАНАДКА” вважається одним з універсальних варіантів для кардинальної зміни іміджу. Вона не тільки виявилася в числі топових чоловічих зачісок, за словами провідних стилістів і перукарів, але і відрізняється простотою догляду. Такі зачіски цінують не тільки за привабливий зовнішній вигляд, але і практичність в звичайному житті, де завжди потрібно виглядати доречно. Як відрізнити Канадку від інших чоловічих зачісок? Відмінною рисою є форма, так як передбачається невелика корекція довжини пасом волосся на маківці, тоді як більшу частину волосся зістригають саме в області скронь і потилиці. За рахунок стрімкого перепаду росту волосся, який навряд чи можна назвати плавним, вдається досягти потрібного ефекту. Скорочення довжини волосся в області скронь і потилиці додає чоловічому образу брутальності. Зачіска Канадка стала більш популярною, коли знаменитості почали експериментувати зі стрижками і укладаннями волосся в спробах знайти найбільш підходящий варіант для того образу, який вони планують транслювати в інформаційному просторі. Стрижка Канадка відноситься до тих зачісок, які підходять практично всім чоловікам. Відмінності існують у виборі типу стрижки, так як довжина волосся може змінюватися в залежності від конкретної форми обличчя. Володарям витягнутого обличчя більше підходять пасма волосся на маківці, які будуть трохи довшими, ніж в традиційному варіанті. На чоловіках з різкими рисами обличчя краще буде виглядати Канадка стрижка з максимально поголеними скронями, і чим коротша довжина волосся, тим краще, і її довжину коригує перукар. Цікаво працювати і з густим волоссям, де потрібно зістригти його до довжини, що підходить для зручної і швидкої укладки. Слід позбутися довгих пасм, так як з довгим волоссям набагато складніше укласти зачіску.

Номер слайду 19

СТРИЖКА “КАНАДКА” Канадка класична - зачіска, яка відноситься до універсального варіанту, для цінителів класичних ділових костюмів і краваток. Чоловіки з такою зачіскою завжди будуть виглядати доречно на будь-якій вечірці. Володарі класичного варіанту стрижки, виконаної за канадською технологією, навряд чи будуть порушувати правила. Стриманість їм до лиця. Чоловіча стрижка Канадка підкреслює стиль. Разом з майстром набагато простіше вибирати найбільш підходящу зачіску для стилю життя її власника. 

Номер слайду 20

Історія чоловічої стрижки Канадка Згідно з однією з версій, вперше такий вид стрижки з'явився на флоті під час існування СРСР в період Другої світової війни. Стрижка була обов'язковою для всіх моряків. Цікаво, що серед радянських моряків зачіску з довгими пасмами на маківці і поголеними скронями називали канаткою. Волосся вистригається рівно по канату, тому до стрижки і причепили таку назву. Канатка асоціювалася з дисциплінованістю всіх членів команди, так як волосся стриглися відповідно до єдиного статуту. Існує й інша версія. Творцями класичної версії стрижки могли стати і канадські хокеїсти, які вважали за краще вистригати волосся таким ось цікавим способом. Радянських уболівальників вразила така Канадка стрижка, так як вона була у всіх членів команда і асоціювалася зі згуртованістю та командним духом.

Номер слайду 21

СТРИЖКА “КАНАДКА” Інструменти: електрична машинка, прямі ножиці, гребінець, безпечна бритва. Техніки стрижки: спосіб «на пальцях», стрижка машинкою, тушування, окантування.

Номер слайду 22

СТРИЖКА “КАНАДКА” Технологія виконання Стрижку починають машинкою з правої скроневої зони з висотою ножа 1 мм або 3 мм, рухаючись від крайової лінії росту волосся вгору до середини скроневої виїмки з виведенням машинки догори на себе. (рис.а) Потиличну зону стрижуть машинкою з ножем 3 мм від крайової лінії росту волосся, рухаючись угору до рівня мочки вуха з виведенням машинки на себе. (рис.б) По крайовій лінії росту волосся зводять машинкою нанівець з ножем 1 мм. (рис в) Лінію стрижки продовжують машинкою на лівій скроні. Ліву скроневу зону стрижуть аналогічно правій. (рис.в) Волосся тім’яної, верхньоскроневих та верхньопотиличної зон стрижуть способом «на пальцях». (рис.г) Довжина волосся лобно-тім’яної зони становить 3 – 4 см, довжина маківки – 2-3 см, довжина верхньопотиличної зони – 1 см. Плавний перехід від стрижки машинкою до стрижки ножицями здійснюють тушуванням. (рис.г) Машинкою з висотою ножа 1 мм укорочують волосся вздовж лінії окантування скронь, за вушними раковинами, зістригають або зголюють пушкове волосся. Волосся на скронях і за вушними раковинами окантовують машинкою ( за бажанням бритвою). (рис.д) 4. Чілку окантовують прямими ножицями за бажаною формою та довжиною. (рис.д) 5. Окантування волосся скронь та за вушними раковинами здійснюють машинкою (за бажанням бритвою). На шиї окантування виконують машинкою

Номер слайду 23

СТРИЖКА “КАНАДКА”

Номер слайду 24

Рефлексія Які класичні чоловічі стрижки схожі між собою? В чому схожість та відмінність класичних чоловічих стрижок БАЖАЮ УСПІХІВ!

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Томенко Неля
Додано
25 лютого
Переглядів
320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку