Презентація "Комфортність житла"

Про матеріал
Під час виконання проекту, учні вивчали проблему комфортності сучасного житла. На уроці розглянули приклади комбінацій геометричних тіл у різноманітних будівлях. Обґрунтували питання архітектури ноосфери, «будівельної геометрії» (властивості, площа і об'єми геометричних фігур). Мета проекту: формувати уміння застосовувати теоретичний матеріал при вирішенні завдань практичного характеру; розвивати відчуття прекрасного; викликати прагнення дбайливого відношення до пам'ятників культури і мистецтва; засвоєння навиків колективної роботи; розвиток просторової уяви, образного мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учбовий проект учнів 10 класу з геометрії Учитель: Ткачишина І.П. Херсонська багатопрофільна гімназія №20 ім. Бориса Лавреньова

Номер слайду 2

Мета проекту: Узагальнення знань «будівельної геометрії» (властивості,площа і об'єми геометричних фігур). Формування умінь застосовувати формули при вирішенні завдань практичного характеру. Розширити кругозір учнів новими знаннями про архітектуру. Розвинути відчуття прекрасного. Викликати прагнення дбайливого відношення до пам'ятників культури і мистецтва, створені багатьма поколіннями. Засвоєння навиків колективної роботи при вирішенні завдань. Розвиток просторової уяви, образного мислення.

Номер слайду 3

Етапи роботи над проектом: 1 етап – створення творчих груп, визначення цілей і завдань проекту, планованих результатів, розподіл роботи між учнями в групах; 2 етап – пошук необхідної інформації, підбір фото матеріалів, теоретичного матеріалу, вирішення завдань практичного характеру; 3 етап - оформлення результатів роботи у вигляді презентації; 4 етап – захист колективного творчого проекту, підведення підсумків проекту.

Номер слайду 4

Колись слово геометрія означало лише землемірство. Геометрії майже стільки років, скільки років прошло з появи людини на землі. Перша людина почала шукати житло. Спочатку це були печери, потім курені, а пізніше чоловік став будувати і застосовувати в будівництві справжнісіньку геометрію. У печери задував вітер, тому людина почала міряти висоту і ширину печери палицею, щоб по цій палиці набрати багато віток і закрити печеру. З часом така палиця перетворилася на лінійку. У часи первісних людей з'явилося язичество. Люди стали будувати перші обеліски. Ці обеліски називалися менгири, дольмени, кромлехи. З тих, що дійшли до нас, є лише англійський кромлех - Стоунхендж. Взагалі без геометрії не було б ні чого. Всі будівлі, які нас оточують, - це геометричні фігури, які є об'ємними багатокутниками. У XXI столітті геометрія і архітектура перетворила наші міста на величні мегаполіси.

Номер слайду 5

Будівництво відноситься до найбільш стародавніх видів людської діяльності, а це означає, що вже багато тисячоліть тому закладалися основи всього подальшого розвитку архітектури.

Номер слайду 6

Комфотрне житло. Комфорт — одне з фундаментальних понять в дизайні, що позначає сферу взаємодії об'єкту дизайну з довкіллям. Термін був введений в кінці 60-х, початку 70-х років разом з появою нового розділу в архітектурі - дизайну. Комфорт – незалежний об'єм для мешкання. K=36пVІ/Sі - коефіцієнт комфортності

Номер слайду 7

Національні типи житла народів світу у формі конуса Аравія. Шатер- тимчасова легка споруда з тканин, шкір або гілок, різновид намету. Переносні шатри ще і тепер використовуються кочівниками Азії.

Номер слайду 8

Америка Тіпі (на мові дакота) традиційне переносне житло кочових індійців Великих рівнин і Центральної Америки. Тіпі має форму злегка нахиленого конусоподібного куреня на каркасі з жердин, покритих обробленими шкурами. Головною перевагою тіпі була його мобільність. Діаметр тіпі був доведений в підставі до 5 м.

Номер слайду 9

Америка Вігвам – житло індійців Північної Америки, курінь на каркасі, виготовленому з тонких стволів, покритому рогожею, корою або вітками.

Номер слайду 10

Конус Дано: конус, радіус основи R, висота конуса H, твірна конуса L Знайти: Sп.п.,V. Розв’язання: 1) Площа повної поврхні : Sп.п.= Sб.п. + Sосн. = ПR(R+L) 2)Об'єм конуса: V=1/3 ПRІH

Номер слайду 11

Киргизька юрта Юрта — переносне каркасне житло з повстяним покриттям у кочівників. Національні типи житла народів світу (комбінація конуса і циліндра)

Номер слайду 12

Північна Фінляндія і Карелія Житло кота зустрічається в 1840-х роках у естонців.

Номер слайду 13

Африка Рондавель -традіционний круглий будинок народів банту в країнах півдня Африки, зазвичай з каменя, з конічним дахом.

Номер слайду 14

Лесото Мохоро - інша назва рондавель в Лесото. Рондавель поширений в країнах півдня Африки, у тому числі таких як Лесото, Свазіленд, Ботсвана та інші.

Номер слайду 15

Іспанія Пальясо – традиційний тип житла в Галісії (до 1970-х років). Будинок з каменя, заввишки 4-5 метрів, круглого або овального перетину, діаметром від 10 до 20 метрів, з конічним дахом, одні вхідні двері, вікна були відсутні взагалі або був лише невеликий віконний отвір.

Номер слайду 16

Дано: конус + циліндр радіус основи конуса r ,висота циліндра h1 , висота конуса h Знайти: Площа поверхні конуса і циліндра: Площа бічної поверхні обчислюється за формулою: де r – радіус основи фігури, l – твірна конуса, h1 - висота циліндра. Площа повної поверхні конуса і циліндра: Об'єм конуса і циліндра:

Номер слайду 17

Національні типи житла народів світу (комбінація прямокутного паралелепіпеда і трикутної призми)

Номер слайду 18

Вікон хата не мала. Отвори - віконця закривали слюдою або бичачим міхуром, залежно від пори року. Знайомі нам хати з підлогами, з вікнами і пічними трубами стали набувати поширення лише в XVIII столітті і сталі масовими лише в XIX столітті. Спочатку (до XIII століття) хату будували з колод. Підлоги у селянській хаті були земляні, тобто земля просто утоптувалася. Селянська хата

Номер слайду 19

У малих міських будинках, в сільських садибах, переважає народна і демократична архітектура. Дома середнього класу — котеджі і особняки — плоди професійної архітектури. У результаті загальна композиція індивідуальна у кожному окремому випадку.

Номер слайду 20

Комбінація геометричних тіл: прямокутного паралелепіпеда і трикутної призми. Дано: Прямокутний паралелепіпед , довжина а,ширина в,висота с. Трикутна призма довжини сторін основи призми а1, с1 ; висота призми в1, Найти: Sп.п., V. Розв’язання. 1)Vпарал.=abc 2) Vпризми=Sо·Н Vфігура= Vпарал+ Vпризми 3)Sпар.=Sо+Sбічна пов. Sпризми.=2Sо+Sбок. 4)Sфігури=Sпр.+Sпар. с1 а1 с а в1 в1

Номер слайду 21

Багатоповерхові будинки (комбінація кубів або прямокутних паралелепіпедів) Інсула в римській архітектурі — багатоповерховий житловий будинок з кімнатами і квартирами (III століття до н.е). Мали від чотирьох до семи поверхів. Складали масову забудову стародавніх римських міст.

Номер слайду 22

Перші багатоповерхові будинки. Перший хмарочос був зведений в Чикаго в 1885 р. за проектом архітектора Уїльяма ле Барона Джені.

Номер слайду 23

Панорама Гонконга

Номер слайду 24

Вище неба: названий хмарочос № 1 у Нью-Йорку

Номер слайду 25

БУРДЖ - ХАЛІФА «Бурдж-Халіфа» - хмарочос висотою 828 м в Дубаї, найвища споруда у світі. Урочиста церемонія відкриття відбулася 4 січня 2010 року в найбільшому місті Об'єднаних Арабських Еміратів – Дубаї.

Номер слайду 26

Будинок-панорама Мадрид, Іспанія. Будівля досягає 63,4 метрів у висоту. У центрі – великий центральний отвір, який знаходиться на висоті 36,8 метрів над землею. Це велика оглядова площа.

Номер слайду 27

Башта в Сінгапурі Чотири окремі башти підвішено на хрестоподібному в перетині стержні.

Номер слайду 28

Кубічні будинки. Ряд будинків, побудованих в Роттердамі за новаторським проектом архітектора Піта Блома в 1984 році. Радикальним вирішенням Блома було те, що він обернув паралелепіпед будинку на 45 градусів і поставив його кутом на шестигранний пілон.

Номер слайду 29

Музей сучасного мистецтва . Ніцца. Франція

Номер слайду 30

Будинок - куб Будинок, побудований під Таліном в 2004 році, два протилежні фасади розбито на сітки з дев'яти квадратів.

Номер слайду 31

Площа поверхні куба: S=6a2 де S - площа куба, a - довжина грані куба. Об’єм куба: V=a3 V - об’єм куба a - довжина грані куба КУБ

Номер слайду 32

Паралелепіпед Прямокутний паралелепіпед Площа бічної поверхні Sб = 2c (a + b) де a, b - сторони основи, c - бічне ребро прямокутного паралелепіпеда Площа повної поверхні Sп = 2 (ab + bc + ac) Об'єм V = abc де a, b, c - виміри прямокутного паралелепіпеда

Номер слайду 33

Комбінація паралелепіпеда і усіченої піраміди Українська хата Дом-музей Т.Г. Шевченко в Каневі Шевченківський національний заповідник в Каневі Черкаської області є найдавнішим історико-культурним заповідником в Україні, удостоєних статусу національного (21 листопада 1989 року).

Номер слайду 34

Комбінація геометричних тіл: прямокутного паралелепіпеда і усіченої піраміди. Дано: паралелепіпед (виміри а, в, с), усічена піраміда Знайти: площу поверхні, об'єм коефіцієнт комфортності Розв’язання : 1)Об'єм і S поверхні паралелепіпеда: V1=a·b·c S1=2(а+в)с+ав 2) Об'єм і Sпов. усіченої піраміди : Q1 і Q2 – площі основ піраміди S2=Sбічна+Sосн 3) V фігури S фігури

Номер слайду 35

Піраміди — найбільші архітектурні пам'ятники Єгипту. На думку дослідників, велика купа пшениці і стала прообразом піраміди. Всього в Єгипті було виявлено 118 пірамід. Піраміди

Номер слайду 36

Сучасні піраміди Піраміда - геніальна знахідка архітектури. Силуети кам'яних церков і соборів, як правило, вписуються у форму піраміди, оберненою вершиною вгору

Номер слайду 37

Піраміда Дано: Піраміда; АВ=ВС=СД=АД, Н=10м Знайти: Площу повної поверхні і об'єм. Розв’язання 1)Sоснови=АВІ, 2)Sбіч.=ЅРо·SМ. Апофема SМ (гіпотенуза трикутника SОМ) . 3) Sпов.пов.=Sбіч. +Sпов. 4) V =1/3·Sо ·Н О О М

Номер слайду 38

Біг-Бен — чи не найзнаменитіший в світі годинник. ( Лондон) Комбінація геометричних фігур: прямокутний паралелепіпед і піраміда.

Номер слайду 39

Храм бога Амон - Ра. Храм бога Амона-Ра. Обеліск фараона Тутмоса I. Середина 16 в. до н. э. ОБЕЛІСК( у вигляді паралелепіпеда, який завершує піраміда) .Грані обеліска прикрашені ієрогліфами. Форма обеліска знайшла вживання і в сучасному будівництві.

Номер слайду 40

Дано: комбінація прямокутного паралелепіпеда Та піраміди Знайти: Об’єм, Площу фігури Формули. Прямокутний паралелепіпед: Sб=2c(a+b), де a, b — сторони основи, c — бічне ребро прямокутного паралелепіпеда Sп=2(ab+bc+ac) V=abc об’єм Піраміда: Sб=1/2 P*hб Sп=Sб + So

Номер слайду 41

Циліндри в архітектурі. КОЛІЗЕЙ амфітеатр, зведений в епоху Флавієв. Це найграндіозніший античний амфітеатр мав довжину 524 м, ширіну187 м, висоту 50 м. Вмістимість 50тисяч.

Номер слайду 42

Циліндрові будинки мають підвищену функціональність. Так, наприклад, на яку б сторону не виходили вікна такої будівлі, всередину завжди потрапить природне світло.

Номер слайду 43

Пізанская вежа. Дзвіниця міського собора Санта-Марія Ассунта .

Номер слайду 44

Циліндричний хмарочос. У порту Франкфурта-на-Майні.

Номер слайду 45

Будівля циліндричної форми, з вікнами в середину. Знаходится в місті Йоханнесбург.

Номер слайду 46

Циліндр Площа бокової поверхні: S=2 π rh Площа повної поверхні: Об’єм:

Номер слайду 47

У 1928 році в Дрездені був зведений перший в світі кулястий будинок (ресторан) . КУЛЯ

Номер слайду 48

Глобен Арена у Стокгольмі Це спортивно-концертний комплекс. Тут проходило Євробачення 2000. У "Глобені" проводяться міжнародні змагання, включаючи шведські хокейні турніри і чемпіонати світу.

Номер слайду 49

Дубаі, тут планується звести Техносферу. Багатофункціональна будівля, екосистема якої нагадує екосистему нашої планети у цілому.

Номер слайду 50

Кінотеатр Жеод ( Паріж) – дзеркальна куля, діаметром 36 метрів.

Номер слайду 51

КУЛЯ Дано: Куля, радіус кулі R Знайти: Площу повної поверхні і об’єм. Розв’язання. Площа повної поверхні кулі S= 4п RІ 2) Об’єм кулі V=4/3п Rі

Номер слайду 52

« Рано чи пізно правильна математична ідея знаходить вживання в тій або іншій справі.» А.Н.Крилов .

Номер слайду 53

Конус Дано: конус, радіус основи R=2м,висота конуса H=3м, твірна конуса L=3,6м Знайти: K. Розв’язання: 1) Площа повної поврхні : Sп.п.= Sб.п. + Sосн. = ПR(R+L) Sп.п =П·2(2+3,6)=2П·5,6=11,2П(мІ) 2)Об'єм конуса: V=1/3 ПRІH V=1/3 П·2І·3=4П (Мі) 3) Найдем коэффициент комфортности: K=36пVІ/Sі К=36п·(4П)І:(11,2П)і К≈0,41 Відповідь: 0,41

Номер слайду 54

ДАНО: радіус основи конуса Rц=5м,висота циліндра H1=6м , висота конуса H=4,5м Знайти: К Розв’язання : 1.Твірна конуса конуса: L=√5І+4,5І=6,7м 2. Об'єм і площа повехні циліндра V=ПRІ·Н1, V=П·25·6=150Пмі; Sп.п=Sб.+Sо.=2ПRН+ПRІ=2П·5·6+5ІП=85ПмІ 3. Об'єм і площа повехні конуса V=1/3ПRІ·Н ; V=1/3·П·5І·4,5=37,5Пмі Sб.=ПRL=П5·6,7=33,5ПмІ 4. Об'єм і площа повехні фігури: S=Sц.+ Sк. S=85П+33,5П=118,5ПмІ, V= Vц.+ Vк. V=150П+37,5П=187,5Пмі 5.Коефіціент комфортності К=36П·(187,5П)І:(118,5П)і=0,76 Відповідь: 0,76

Номер слайду 55

Комбінація геометричних тіл: прямокутного паралелепіпеда і трикутної призми. Дано: Паралелепіпед довжина а=8м,ширина в=10м,висота с=3м. Трикутна призма: довжини сторін основи призми а1=8м, с1=6м ; висота призми в1=10м, Знайти: K. Розв’язання. 1)Vпарал.=abc=8·10·3=240мі Vпризми.=Sо·Н Sо·=√10(10-6)(10-6)(10-8)=8√5мІ Vпризми.=8√5·10=80√5 ≈178,9мі Vтіла=178,9+240=418,9мі 2)Sпар.=Sо+Sбок. Sпар.=8·10+2(8+10)·3=188мІ Sпр.=2Sо+2Sбок.граней Sпр.=2· 8√5 +2( 6·10) =155,8мІ Sтіла=Sпр.+Sпар. S=188+155,8=343,8мІ 3) К=36П·418.9І:343,8і ≈0,49. Відповідь: 0,49 с а в в1 а1 с1

Номер слайду 56

Куб Дано: куб; a=5м Знайти: V,Sп.п.,К Розв’язання. 1)Об'єм куба: V=aі=125 мі 2)Площа повної поверхні: Sп.п.=6·аІ=150мІ 3)Коефіціент комфортності K=36·П·VІ/Sі K=36· П·125І/150і K ≈0,52 Відповідь: 0,52

Номер слайду 57

Прямокутний паралелепіпед Дано: а=10м,b=5м,с=8м; Знайти : V,Sп.п., k=36пVІ/Sікоефіцієнт комфортності Розв’язання : 1) Об'єм : V=a·b·c=10·5·8 =400(мі) 2)Площа повної поверхні: Sп.п.=2(ab+bc+ac) Sп.п.=2(10·5+5·8+10·8)=340 (мІ) 3) Коефіцієнт комфортності K=36·П·VІ/Sі К=36П·400І/340і K ≈0,46<1 Відповідь : 0,46

Номер слайду 58

Піраміда Дано: Піраміда; АВ=ВС=СД=АД=8м, Н=10м Знайти: k=36пVІ/Sі Розв’язання 1) Sос=АВІ, S=8І=64(мІ) 2) Sбіч.=ЅРо·SМ. (SМ апофема). Висота SО, проходить через точку О, перетину діагоналів основи (квадрат за умовою). ОМ=ЅАД, ОМ=4м, SМ=√10І+4І=10,8(м) Sбіч.=ЅРо·SМ=Ѕ·32·10,8=172,8(мІ) 3)Sпов.пов.= 64+172,8=236,8мІ 4)V =1/3·Sо ·Н V =1/3·8І·10=640/3 (мі) 5)K=36·П·VІ/Sі К=36П·640І/9:236,8і K ≈0,39 Відповідь: 0,39 О О М

Номер слайду 59

Комбінація прямокутного паралелепіпеда і піраміди. Дано: Прямокутний паралелепіпед а = 15м,в = 6 м,с = 5м, Піраміда , висота піраміди h = 4 м висота( грані з основою а)=5м висота( грані з основою в)=8,5м. Знайти :К. Розв’язання : 1) Об'єм паралелепіпеда V=abc V=15·6·5=450мі; 2)Площа поверхні паралелепіпеда: S1=2·(ab+bc+ac)-ab, S1=2·(15·6+6·5+15·5)-15·6= =2·(90+30+75)-90=90+60+150=300мІ в а с 15 6 5 8,5

Номер слайду 60

3)Об’єм пираміди: V=1/3·15·6·4=120мі 4)Sп.=Sо.+Sбіч. Sо=15·6=90мІ; Sбіч.=2·1/2(8,5·6+5·15)=126мІ S2=Sо.+Sбіч=126+90=216мІ 5) Фігура: V=V1+V2=450+120=570 мі S=S1+S2=300+216=516 мІ 6)к=36п·570І:516і=0,26 Відповідь: 0,26 15 5 8,5 6

Номер слайду 61

Циліндр. Дано: Циліндр H=ОО1 =3м, R=О1А=2м. Знайти:К Решение: 1)Sпов.п. =2ПR(R+Н) Sполн.п.=2·3,14·2·(2+3)=62,8мІ 2)V= Sосн.· Н=ПRІН V=3,14·4·3=37,68мі 3)К=36ПVІ:Sі=160492,2:247673,15=0,65 Відповідь: 0,65 О О1 А

Номер слайду 62

КУЛЯ Дано: куля, R=5м Знайти: К Розв’язання. 1) S= 4п RІ=4·3,14·5І=314мІ 2). V=4/3п Rі=4/3·3,14·5і=523,3мі 3).K=36·П·VІ/Sі К=36·3,14·523,3І:314і=0,999 ≈1. Відповідь: 1

Номер слайду 63

Комбінація геометричних тіл: прямокутного паралелепіпеда і усіченої піраміди. Дано: Паралелепіпед(виміри а=6м, в=4м, с=8м) усічена піраміда а1=3м,в1=2м, висота усіченої піраміди н=3м, h1=3,28м Знайти : к Розв’язання: 1) Об'єм і S поверхні паралелепіпеда V1=a·b·c=6·4·8=192мі S1=p·c+a·b=20·8+6·4=184мІ 2) Об'єм і Sпов. усіченої піраміди : Q1 и Q2 – площі основ піраміди Q1=6·4=24мІ; Q2 =3·2=6мІ; V2=1/3·3·(24+6+√24·6)=30+12=42мі S2=Sбіч+Sосн 6 4 3 4 8

Номер слайду 64

Продовження розв’язання: Sбіч.піраміди=ЅP h1 Sбіч=Ѕ((6+4)·2)·3,28=32,8 мІ-бічна поверхня піраміди з висотою 3,28м. Sбіч=Ѕ((3+2)·2)·(3,28-3)=1,4 мІ - бічна поверхня піраміди з висотою 0,28м S біч.пов. усіченоі піраміди=32,8-1,4=31,4мІ S п.п. усіченоі піраміди=31,4+6=37,6мІ 3)V фігури=192+42=234мі; S фігури=184+37,2=221,2мІ. 4)K=36·П·VІ/Sі К=36П·234І/221,2і K ≈0,57 Відповідь: 0,57

Номер слайду 65

№ Геометрична фігура Коефіцієнт комфортності 1 Конус 0,41 2 Комбінація конус та циліндр 0,76 3 Прямокутний паралелепіпед та трикутна призма 0,49 4 Куб 0,52 5 Прямокутний паралелепіпед 0,46 6 Прямокутний паралелепіпед та усічена піраміда 0,57 7 Піраміда 0,39 8 Прямокутний паралелепіпед та піраміда 0,26 9 Циліндр 0,65 10 Куля 0,99

Номер слайду 66

АРХІТЕКТУРА НООСФЕРИ Сфера — житло для людини комфортніше, ніж будинок з прямими кутами. Людина «виткана» з кріволінейних поверхонь. В людині, не використано жодного прямого кута ні в клітках, ні в органах. В природи немає прямого кута. Мудра природа помістила основу життя в яйце, а не в куб. Все небесні тела круглі, не квадратні. Перейшовши в куби, ми боротися з природою. Ми безжалісно б'ємося зі всім живим на Землі: з лісами, морями, річками, лісовою фауною і флорою. Ми будуємо, де хочемо і що хочемо, не замислюючись, наскільки дана будова гармонійна місцю. У сферичних будовах людина відчуватиме себе в більшій гармонії з природою і космосом.

Номер слайду 67

Подорож…

Номер слайду 68

«Кривий будинок» Сопот. Польща.

Номер слайду 69

Будинок моди Лас-Вегас, США.

Номер слайду 70

«Лісова спіраль» Дармштадт, Німеччина

Номер слайду 71

Ідеальний палац. Франція.

Номер слайду 72

Будівля-корзина. Штат Огайо, США. Офіс будівельної компанії ( найдивніший офіс в світі).

Номер слайду 73

Публічна бібліотека в Канзас–ситі, штат Міссурі, США.

Номер слайду 74

Перевернутий будинок. Штат Теннесі, Америка.

Номер слайду 75

Сюрреалістічний будинок . Барселона, Іспанія.

Номер слайду 76

Будинок-камінь .Португалія.

Номер слайду 77

Храм Лотоса. Делі, Індія.

Номер слайду 78

Будинок матусиної спідниці. Начес, Америка.

Номер слайду 79

Будинок-черевик

Номер слайду 80

Номер слайду 81

Будинок «Бочка» штат Мічіган, США

Номер слайду 82

Будинок «з тріщиною». Онтарио, Канада.

Номер слайду 83

Офісний центр «1000» Каунас, Литва.

Номер слайду 84

Компанія Фуджі-ТВ Токіо, Японія.

Номер слайду 85

Яйце. Мумбай, Індія.

Номер слайду 86

Концертний зал імені Уолта Діснея. Лос-Анджелес, Каліфорнія, США.

Номер слайду 87

Будівля дерево Штат Огайо, США.

Номер слайду 88

Велика мечеть . Малі.

Номер слайду 89

«Атлантіс» . Дубай, ОАЭ.

Номер слайду 90

Будівля Казино.Лас-Вегас Невада. США

Номер слайду 91

Хмарочос: кожен поверх рухається по своїй осі, незалежно від інших. Перша будівля, здатна змінювати свою форму. Дубаі.

Номер слайду 92

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Геометрія, 11 клас, Презентації
До підручника
Геометрія (академічний, профільний рівень) 11 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г., Владімірова Н.Г., Владіміров В.М.)
Додано
3 березня 2023
Переглядів
1743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку