Презентація "Комп’ютерні презентації. Оформлення комп’ютерних презентацій" 5 клас НУШ

Про матеріал
Матеріли до уроку "Комп’ютерні презентації. Оформлення комп’ютерних презентацій" 5 клас НУШ за підручником "Інформатика" авт. Бондаренко О. О., Ластовецький В. В., Пилипчук О. П., Шестопалов Є. А.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерні презентації. Оформлення комп’ютерних презентацій 5 клас НУШНазаренко Наталія Морівська філія Деснянського ліцею

Номер слайду 2

Робота над презентацією складається з кількох етапів планування;розроблення структури; добирання тексту й малюнків; створення власне презентації; підготовка виступу та виступ.

Номер слайду 3

Слайди презентації можутьмістити різні об’єкти. Об’єкти слайда можна редагувати, тобто виправляти помилки, вносити зміни до тексту, та форматувати — змінювати зовнішній вигляд об’єкта.

Номер слайду 4

Шаблони презентацій. Шаблон презентації — це схема (проєкт) презентації з одного чи кількох слайдів, які оформлені з дотриманням певного задуму. Потрібний шаблон можна відшукати у вікні Power. Point. Таку можливість надає програма одразу після її запуску

Номер слайду 5

Шаблони і навіть готові презентації різного оформлення та призначення можна безкоштовно завантажити з таких сайтів: теми і шаблони Office: templates.office.com; безкоштовні шаблони для Power. Point: free-power-point-templates.com; безкоштовні фони для PPT: freepptbackgrounds.net; шаблони Power. Point: indezine.com; шаблони презентацій PPT: powerpointbase.com; powerpointstore.com; безкоштовні шаблони Power. Point: slidehunter.com.

Номер слайду 6

Макет слайда. Макет — це умовна схема слайда, що визначає спосіб розташування об’єктів на слайді. Макет має свої властивості: макет, формат тла, оформлення слайда. Щоб створити новий слайд певного макета, потрібно: 1) розгорнути список Створити слайд на вкладці ОСНОВНЕ у групі Слайди; 2) клацнути вибраний макет

Номер слайду 7

Щоб змінити макет слайдів, потрібно: 1) виділити один або декілька слайдів; 2) розкрити на вкладці Основне в групі Слайди список Макет; 3) клацнути один зі зразків макета. В області відображення слайда з’являться ділянки, обведені прямокутником, так звані контейнери Макет слайда

Номер слайду 8

Пам’ятайте, що об’єкти, розміщені поза контейнерами, не форматуватимуться під час автоматичного оформлення слайдів засобами Power. Point Кожен тип контейнерів має налаштовані параметри автоматичного форматування вбудованих об’єктів, що дозволяє уникнути невдалих варіантів оформлення слайдів.

Номер слайду 9

Для введення тексту в контейнер будь-якого типу потрібно клацнути у вільному місці всередині нього та ввести текст після появи курсора. Контейнер можна вилучити, клацнувши прямокутну рамку, а потім натиснувши клавішу Delete.

Номер слайду 10

Теми оформлення слайдів. Тема слайда (презентації) — це іменований стиль оформлення об’єктів на слайді: тла, шрифтів, графічних об’єктів тощо. На вкладці Конструктор доступна стандартна колекція тем оформлення слайдів — наборів властивостей об’єктів. Застосувати до всіх слайдів Застосувати до виділених слайдів Встановити як тему за промовчанням Додати колекцію до панелі швидкого доступу Якщо ж клацнути одну з піктограм, то всі слайди презентації набудуть обраної теми (стилю) оформлення. Для зміни теми оформлення окремих слайдів слід відкрити контекстне меню обраної теми і вибрати команду Застосувати до виділених слайдів.

Номер слайду 11

Кожна тема презентації чи слайда може бути налаштована добором уподобаних варіантів колірної гами слайда, заповнення тла, шрифту тощо. Одна й та сама тема оформлення слайда (наприклад, Ретроспектива) може мати різний вигляд залежно від налаштувань Налаштування тем

Номер слайду 12

Виконайте завдання за комп’ютером1)Виконайте за комп’ютером вправу 12 (дивись завдання на сторінці 81-82 підручника)2)Виконайте тестове завдання 12 з автоматичною перевіркою результату. Пригадайте, як правильно сидіти за комп’ютером?

Номер слайду 13

Питання для самоперевірки1. Що таке шаблон презентації? 2. Де можна знайти і завантажити шаблони презентації? 3. Як обрати готові шаблони презентації? 4. Що визначає макет слайда? 5. Як змінити макет створеного слайда? 6. Яке призначення контейнерів слайда? 7. Чому не варто додавати до слайда об’єкти поза контейнерами? 8. Які об’єкти може містити Комбінований контейнер? 9. Чому небажано вилучати Контейнер для заголовка? 10. Що таке тема слайда?

Номер слайду 14

Бажаю успіху! Дякую за перегляд!При створенні презентації використані матеріали підручника авт. Бондаренко О. О., Ластовецький В. В., Пилипчук О. П., Шестопалов Є. А. «Інформатика» підручник для 5 класу

pptx
Додано
11 грудня 2022
Переглядів
3889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку