Презентація "Концепція національної безпеки України".

Про матеріал
- розширювати знання у здобувачів освіти з порушеннями слуху поняття «безпека» та «загроза»; дати здобувачам освіти з порушеннями слуху уявлення про національну безпеку України та її сфери; формувати навички працювати у парах; виховувати справжніх громадян своєї країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Концепція національної безпеки України. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа «Займи позицію»Розкласти на підлозі картки від «0» до «10» (між ними має бути простір, вільний від столів та стільців. Запропонуйте учням зайняти місце свою цифру відповідно до того, з яким настроєм вони прийшли на урок. Охочі можуть пояснити свій вибір (один–два учні).

Номер слайду 3

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. На уроці з основ здоров’я Іванка сказала, що національна безпека передбачає гарантування конституційних прав і свобод людини. Ілля заперечив їй, сказавши, що національна безпека не пов’язана з правами особистості. Хто з них має рацію?

Номер слайду 4

Міні-лекція: Верховна Рада України 19 червня 2003 року ухвалила Закон України «Про основи національної безпеки України». Згідно з цим документом об’єктами національної безпеки є:громадяни — їхні права і свободи;суспільство — його духовні та матеріальні цінності;держава — її конституційний лад, суверенітет, територіальна цілісність і недоторканність кордонів.

Номер слайду 5

Національна безпека - це захищеність життєво важливих інтересів людини й громадянина, суспільства й держави. Національна безпека — здатність країни своєчасно виявляти, запобігати і нейтралізувати реальні та потенційні загрози національним інтересам

Номер слайду 6

Подумайте! Доведіть, що політична й економічна стабільність є важливими чинниками впливу на рівень громадської безпеки.

Номер слайду 7

Основні принципи національної безпеки України: Цими принципами є: Пріорітет прав і свобод людини й громадянина;Верховенство права;Пріорітет договірних (мирних) засобів у розв’язанні конфліктів;Своєчасність і адекватність заходів захисту національних інтересів.

Номер слайду 8

Мета національної безпеки України – забезпечення мирного майбутнього України як суверенної та незалежної держави.

Номер слайду 9

Пріорітети національної безпеки України: Створення громадянського суспільства;Розвиток демократичних інститутів;Досягнення економічної, політичної і соціальної стабільності;Налагодження рівноправних і взаємовигідних відносин з усіма державами;Інтегрування в європейську та світову спільноту.

Номер слайду 10

Сфери національної безпеки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вправа «Хвилина роздумів»Осмислити фото: «Події, які змінили Україну»

Номер слайду 13

Вправа «Дай відповідь»1. Що таке національна безпека?2. У яких документах визначено сфери й основні пріоритети національної безпеки України?3. Назвіть основні принципи забезпечення національної безпеки.4. Схарактеризуйте основні пріоритети національних інтересів.

Номер слайду 14

Ситуаційні завдання. Розгляньте фотоілюстрації. Визначте, чи загрожують наведені ситуації національній безпеці держави. Поясніть, як протидіяти кожній. Скористайтеся матеріалами параграфа, знаннями, набутими в попередніх класах.

Номер слайду 15

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Поясніть, чому одним із пріоритетів національних інтересів є гарантування конституційних прав і свобод громадян.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Опрацювати §28. Джерела: Підручник для 9-го кл. загальноосв. навч. закл. / Т. Є. Бойченко. Матеріали інтернету. Перейдіть за посиланням та пройдіть тестування:https://naurok.com.ua/test/9-klas-vzaemozv-yazok-osobisto-nacionalno-i-globalno-bezpeki-koncepciya-nacionalno-bezpeki-ukra-ni-386317.html

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
3 липня 2023
Переглядів
2530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку