Презентація: "Контроль як компонент навчального процесу. Функції та види контролю."

Про матеріал
Презентація: "Контроль як компонент навчального процесу. Функції та види контролю."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Контроль як компонент навчального процесу. Функції та види контролю. Підготувала. Студентка групи АС-19-З Коссе Вероніка

Номер слайду 2

Контроль (франц. controle - перевірна) - виявлення, вимірювання й оцінювання знань та умінь учнів. Визначення:

Номер слайду 3

 полягає в забезпеченні ефективності навчання шляхом систематизації знань, умінь і навичок учнів, самостійного застосування ними здобутих знань на практиці. Мета контролю:

Номер слайду 4

Об'єктом контролю є знання учнів про основні категорії, принципи, правила, факти, явища у їх тісному взаємозв'язку і взаємозумовленості, їх уміння і навички оперувати цими знаннями. Об'єктом контролю є також діяльність учнів у навчанні, їх уміння застосовувати знання на практиці, самостійно здобувати нові знання.об'єкт контролю:

Номер слайду 5

Функції контролю знаньспецифічні (контролювальні) полягають у виявленні, вимірюванні й оцінюванні знань загальні

Номер слайду 6

- діагностична (визначення рівня та якості знань учнів, виявлення прогалин у знаннях);- освітня (систематизація знань учнів, коригування результатів їхньої навчальної діяльності);- виховна (формування моральних якостей учнів, виховання адекватної самооцінки, дисциплінованості, самостійності, почуття відповідальності);- розвивальна (формування самостійності та критичності мислення учня, розвиток пізнавальних процесів);- стимулювальна (спонукання учнів до систематичної праці, досягання кращих результатів у навчанні, подолання прогалин у знаннях);- прогностична (визначення шляхів підвищення ефективності роботи вчителя і пізнавальної діяльності учнів);- оцінювальна (зіставлення виявленого рівня знань, умінь і навичок з вимогами навчальної програми);- управлінська (коригування роботи учнів і власної діяльності вчителем, удосконалення організації навчання). До загальних функцій контролю належать:

Номер слайду 7

До основних принципів контролю знань належать:індивідуальний характер перевірки, об'єктивність, систематичність, тематична спрямованість, єдність вимог, оптимальність, усебічність.

Номер слайду 8

:види контролюпоточний періодичний тематичний підсумковий самоконтроль

Номер слайду 9

Контроль результатів навчання відбувається на всіх стадіях процесу навчання. Особливого значення він набуває після вивчення якого-небудь розділу програми чи завершення етапу навчання

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
1696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку