Презентація "Космічна подорож"

Про матеріал
Захоплива "Космічна подорож" допоможе поглибити знання учнів в області авіації і космонавтики; розкрити значення знань і науки в житті людини; розвивати логічне мислення; підтримувати зацікавленість і інтерес до космосу і космічної техніки; формувати культуру поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Космічнаподорож

Номер слайду 2

КОСМОСАСТРОНАВТЗЕМЛЯРАКЕТАКОМЕТАПЛАНЕТАКОСМОНАВТСУПУТНИКАСТЕРОЇДСУЗІР’ЯМЕТЕОРИТСОНЦЕНЕВАГОМІСТЬ

Номер слайду 3

ЗАГАДКИЦе ракети управитель,Невагомості любитель. По-англійськи: ”астронавт”,Українською-...Є спеціальна труба,У ній Галактика видна,Бачать зірок калейдоскоп. Астрономи в... Планета блакитна,Кохана, рідна,Вона твоя, вона моя,І називається... Воду в ріках нагріває,Матір-Землю зігріває. Нам всміхається в віконце. Чарівне, гаряче...

Номер слайду 4

Який транспортний засіб використовують, щоб літати у космос?Яка перша тварина полетіла у космос?Хто перший з людей полетів у космос?Перший космонавт незалежної України?

Номер слайду 5

“Лайка” собака-космонавт, перша тварина, яка полетіла в космос. Була запущена в космос 3 листопада 1957 році на кораблі “Супутник-2”. На той момент Лайці було близько двох років.

Номер слайду 6

Білка та Стрілка — двоє собак, відправилися в орбітальний космічний політ 19 серпня 1960 року і які, опісля 25 годин польоту, повернулися на Землю живими. Політ проходив на кораблі «Супутник-5» і відбувався в рамках серії запусків у космос кораблів-супутників з тваринами на борту.

Номер слайду 7

12 квітня 1961 року Юрій Гагарін став першою людиною в світовій історії, що здійснила політ , який був у польоті впродовж двох годин.

Номер слайду 8

У період від 19 листопада до 5 грудня 1997 року разом з членами екіпажу(чотири американці та один японець) здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. У кожного з космонавтів було своє завдання. Українець виконував роль науковця-біолога. Екіпаж проводив експерименти з трьома видами рослин: ріпою, соєю та мохом. Космонавти мали з'ясувати, як стан невагомості впливає на їх ріст та розвиток.

Номер слайду 9

ПОРАХУЙ ТА СКАЖИ КІЛЬКІСТЬ

Номер слайду 10

Як називається планета, на якій ми живемо?На яку плоску/об’ємну геометричну фігуру схожа планета Земля? Чому Земля вважається ідеальною планетою для життя людей?

Номер слайду 11

Лабіринт

Номер слайду 12

Обведи та порахуй

Номер слайду 13

Mercury. Venus. Mars. Earth. Jupiter. Saturn. Uranus. Neptune

Номер слайду 14

Оживи знімок з космічної подорожі на згадку

Номер слайду 15

Дипломзнавець планет сонячної системи. Всі планети стали в ряд, Починається парад! Раз — Меркурій-мандрівник, Два — Венера, красний лик. Три — Земля вітає нас, А чотири — воїн-Марс. П’ять – Юпітер, шість — Сатурн, Сім — Уран, за ним — Нептун. Вісім сонячних планет Поспішають на бенкет. Був Плутон завжди дев’ятим, Не беруть його на свято! Він найменшим уродився І до карликів прибився.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свєтлова Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 квітня
Переглядів
129
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку