Презентація Леся Українка " Лісова пісня".

Про матеріал
Дана презентація допоможе розкрити зміст драматичного твору, його жанрову специфіку. Матеріал сприятиме розвитку критичного мислення учнів; надасть можливість проаналізувати образи літературних персонажів; удосконалити роботу в групах та знайти відповіді на проблемні питання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема Драма-феєрія «Лісова пісня» Образи драми-феєрії; неоромантичне утвердження духовно - естетичної сутності людини, її творчих можливостей; природа й людина у творі; конфлікт між буденним життям і високими пориваннями душі, дійсністю і мрією.

Номер слайду 2

Не зневажай душі своєї цвіту. . . Леся Українка

Номер слайду 3

Мета поглибити вивчене про жанри драматичного твору; удосконалити навички роботи в групах; навчити аналізувати образи; розкрити проблематику твору та конфлікт між дійсністю і мрією.

Номер слайду 4

І. Продовжіть речення 1. Драматична поема - це… 2. В основу «Лісової пісні» лягли спогади… 3. Твір складається з… 4. До світу міфологічних істот належать… 5. До світу людей -… 1.1. Прочитайте діалог Мавки й Лукаша (1-ша дія від слів “Не руш. . .” до “ Заграй мені…”) Чому таке високе романтичне почуття згасло?

Номер слайду 5

Як через образ Мавки письменниця розкрила мрію про ідеальну людину, що людина-творець краси? Які проблеми порушує поетеса через образ Лукаша? ІІ. Робота в групах 1-ша група 2-га група

Номер слайду 6

Які враження справив на вас дядько Лев? 3-тя група

Номер слайду 7

Як письменниця розкриває в образах матері Лукаша й Килини духовне зубожіння, дисгармонію з природою? Як у творі розкривається проблема людини й природи? 5-та група 4-та група

Номер слайду 8

ІІІ. Поясніть слова Мавки, сказані Лукашеві: “не можеш ти своїм життям до себе дорівнятись”. IV. Поміркуйте, чому реальність, у якій опинилася Мавка, зайшла в конфлікт з її надією на щасливе життя з Лукашем? V. “Займи позицію” Чи й справді Лукаш любить Мавку? VI. “Мікрофон” Що ви можете порадити Лукашеві?

Номер слайду 9

VII. Що вам відомо про неоромантизм? VIII. Яка тема “Лісової пісні”? IX. Визначте ідею твору.

Номер слайду 10

X. Назвіть проблеми, порушені у «Лісовій пісні». Чи актуальні вони сьогодні? XII. Прочитайте напам’ять останній монолог Мавки Чому слова Мавки: “Ні, я жива, я буду вічно жити! Я маю в серці те, що не вмирає!” часто беруть як епіграф до творчості Лесі Українки? XI. Узагальнення вивченого матеріалу. Доведіть, що “Лісова пісня” твір неоромантичний. 2. Створіть асоціативне гроно до образів Лукаша і Мавки. Висновок Хто у “Лісовій пісні” стає переможцем?

ppt
Додав(-ла)
Панченко Зоя
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
1512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку