Презентація "Леся Воронина. Твори для дітей".

Про матеріал

Леся Воронина народилася в Києві. Росла допитливою й кмітливою дитиною. Людина, яка вміє розповідати захопливі історії, як відомо, цінується у будь-якому колективі. Сучасна українська письменниця, перекладачка, журналістка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація. На тему: “Леся Воронина”Підготував. Учень 6класу. Рудник Володимир

Номер слайду 2

Леся Воронина (Воронина Олена Анастасіївна) народилася 21 березня 1955 року в м. Києві. Сучаснаукраїнськаписьменницяжурналісткаперекладачка

Номер слайду 3

Леся Воронина народилася в Києві. Росла допитливою й кмітливою дитиною. Дуже рано почала складати різні фантастично-гумористично-таємничі історії, а також лякачки, які виконувала під час тихої години у садочку, а згодом під час перебування в літніх піонерських таборах. Людина, яка вміє розповідати захопливі історії, як відомо, цінується у будь-якому колективі.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Отож, усвідомивши, що володіє талантом оповідача, вступила на філологічний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. Паралельно з навчанням працювала на різних роботах, які змінювала щороку. Попрацювала кур’єром у Спілці письменників України, лаборантом у школі, електромонтером на деревообробному комбінаті, екскурсоводом у Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові та на багатьох інших роботах. 

Номер слайду 6

З 1987 до 1991 року працювала в журналі «Україна», коли в 1991 р. з’явився «Соняшник» — дитячий альтернативний журнал, з радістю прийняла запрошення працювати в ньому літературним редактором. Через рік таємним голосуванням Лесю Воронину обрали головним редактором. Працювати було дуже цікаво й весело. Часто, коли не було цікавих матеріалів, писала сама в усіх жанрах, тобто довелося стати універсалом. 

Номер слайду 7

Письменниця є членом Спілки письменників України та Асоціації Українських письменників. Перекладає з польської мови. Літературні псевдоніми: Гаврило Ґава, Ніна Ворон, Олена Вербна. 

Номер слайду 8

Твори для дітей

Номер слайду 9

«Суперагент 000»

Номер слайду 10

«Таємне товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9 »

Номер слайду 11

«Нямлик і Балакуча Квіточка» 

Номер слайду 12

«Таємниця пурпурової планети»

Номер слайду 13

«Прибулець з Країни нямликів»

Номер слайду 14

*Дякую за увагу!*

pptx
Додано
31 серпня 2018
Переглядів
9988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку