Презентація: " Ліки майбутнього. Фармацептична промисловість"

Про матеріал
Щодня вчені, медики та інженери працюють над тим, аби медицина розвивалася та отримувала якнайбільше можливостей для лікування пацієнтів. Як лікарі знатимуть про небезпеку тих чи інших хвороб заздалегідь та зможуть дистанційно слідкувати за нашим станом?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліки майбутнього. Фармацептична промисловість

Номер слайду 2

Як зміняться ліки у майбутньому ?Щодня вчені, медики та інженери працюють над тим, аби медицина розвивалася та отримувала якнайбільше можливостей для лікування пацієнтів. Однією з найбільш дієвих галузей може стати прецизійна медицина, яка націлена на те, щоб розробити індивідуальні способи лікування для кожного пацієнта та відмовитися від шаблонного підходу у сфері охорони здоров'я.

Номер слайду 3

Превентивна медицина Як лікарі знатимуть про небезпеку тих чи інших хвороб заздалегідь та зможуть дистанційно слідкувати за нашим станом?В цьому нам допоможуть медичні додатки на смартфонах, які за допомогою різноманітних датчиків вмонтованих в годинники, браслети чи одяг, будуть моніторити важливі показники нашого організму. Всі дані будуть доступні безпосередньо лікарю. Окрім персональної обробки лікарем, ці показники можна буде об'єднані у великі масиви даних. Це критично важливо, оскільки на сьогодні дуже проблематично залучити велику кількість пацієнтів в процес регулярних досліджень.

Номер слайду 4

Всі дані аналізуватимуться – це допоможе знаходити ефективніші методи лікування і робити нові медичні відкриття.

Номер слайду 5

Індивідуально підібрані ліки. На арену виходить фармакогеноміка – це галузь в фармацевтиці, яка вивчає вплив генетичних чинників на особливості реакції організму на ліки. Тобто перед тим, як призначити лікування, лікар проводить генетичний тест і вже на його основі підбирає потрібні препарати та їх дозування. Завдяки цьому підходу лікування стає ефективнішим, знижуються побічні ефекти та частково зменшується ціна медикаментів.

Номер слайду 6

Генний підхід у лікуванні раку На сьогодні рак є одним з найнебезпечніших недугів, ефективне лікування якого людство лише опановує. Він зазвичай виникає через поступове накопичення генетичних мутацій в генах, які контролюють ріст клітин. Порівнюючи ДНК пухлини з нормальними клітинами, лікарі можуть визначити, які саме методи лікування будуть працювати для конкретного пацієнта, а також як впливатиме лікування на решту організму. Також для лікування раку, зараз проводиться надзвичайно ефективна імунотерапія – це коли дія спрямована не на власне ракові клітини, а на імунну систему, посилюючи її можливість боротися з раком.

Номер слайду 7

Персоналізовані дієти В рамках досліджень, які були проведені ізраїльськими науковцями, 800 учасників уважно стежили за споживанням різних страв та своєю активністю, а спеціальний електронний пристрій слідкував за рівнем цукру в їхній крові. Паралельно з алгоритмом дієти розробляли дієтологи. Виявилося, що у порівнянні з дієтологами, індивідуальні дієти, розроблені комп'ютером, були такі самі ефективні для контролю за рівнем цукру. Проте, алгоритм запропонував більш різноманітні страви, які навіть включали невеликі кількості морозива та шоколаду.

pptx
До підручника
Географія 9 клас (Гільберг Т.Г., Савчук І. Г., Совенко В.В.)
Додано
30 травня 2022
Переглядів
495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку