Презентація "Література рідного краю - Тетяна Осінь"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана під час вивчення літератури рідного краю на уроках української літератури. Презентація містить інформацію про письменницю Запорізького краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література рідного краю ТЕТЯНА ОСІНЬ

Номер слайду 2

Тетяна Василівна Нікулочкіна (літературний псевдонім Тетяна Осінь) народилася 2 жовтня 1949 в місті Запоріжжі. Член Національної спілки письменників України, поет, прозаїк, перекладач. Член Запорізького обласного ЛІТО ім. Михайла Гайдабури та літературного об’єднання «Пошук» ім. Миколи Лиходіда. Має середню освіту, і все життя займалася самоосвітою. Працювала здебільшого на заводах. Загальний стаж роботи 45 років, з яких 37 років працювала монтажником радіоелектронної апаратури та приладів на запорізькому КП НВК «Іскра», зараз – пенсіонерка

Номер слайду 3

Вірші пише з дитинства, відвідувала Літ. О (літературне об’єднання). Після довгої перерви, в тридцятирічному віці знову почала писати вірші та прозу, але з літературним Запоріжжям не спілкувалася, писала «в шухляду». Працювати над ними почала після 2000 року, коли долучилася до літературних осередків міста.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

***Вітер кружляв по околиці серпня,Подихом теплим траву огортав. Промені грали на спечених стернях,Барви тьмяніли: то день дотлівав. Тиша висіла над степом, відколи. Вітер гайнув десь, як бистрий тарпан. Сонце скотилося до виднокола,Ніч синьооку вдягнувши в сап’ян. Осінній туман. Десь заховався за хмару. Заспаний місяць. А далі –Білий туман, як примара,Травам вдягав білі шалі. В’юнився степом вологим,Натяки креслив пророчі. Змореним, ліг у дороги. В смуток осінньої ночі.

pptx
Додано
21 березня 2023
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку