Презентація "Матінко моя єдина, Ти для мене цілий світ!"

Про матеріал
В Україні його традиційно святкують в друге неділю травня . 2024 року ця важлива дата припадає на 12 травня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матінко моя єдина,Ти для мене цілий світ!

Номер слайду 2

Матінко моя єдина,Ти для мене цілий світ!І хоч я мала дитина,Хоч мені лиш кілька літ,Та тебе, матусю мила,Я кохаю над життяІ бажаю: будь щаслива,Наче квітка весняна!

Номер слайду 3

Указом Президента України від 10 травня 1999 року в Україні день матері святкують у другу неділю травня. Цього року він припадає на 12 число. День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй матусі і показати всю свою любов.

Номер слайду 4

Офіційна історія цього свята бере свій початок ще у далекому 1914 році у США. З того часу в Америці відзначають День матері, як державне свято.

Номер слайду 5

Офіційно в Україні святкують День матері з 1999 року, з того часу, як Президент Кучма підписав відповідний указ. Але, насправді, українці цей День святкували і раніше. До речі, варто також зазначити, що свято ще за часів Київської Русі та козаків теж відзначалося, але як релігійне – місяць Пречистої Діви Марії.

Номер слайду 6

Воно і не дивно, адже мама дає життя, продовжує наш рід. Звісно, матерів треба шанувати і любити, а також дякувати їм за недоспані ночі і нерви, які вони витрачають на своїх дітей. Традиції у День матері дуже прості і зрозумілі кожному. Діти в це свято намагаються порадувати своїм матерям подарунки і показати, наскільки люблять і цінують їх.

Номер слайду 7

Японці намагалися ввести подібне свято ще у 1931 році. Тоді вони пов’язали День матері із Днем народження імператриці. Але довше одного року традиція не протрималась. Зараз вони, як більшість країн світу дарують матерям квіти у другу неділю травня. Традиції святкування Дня матері у різних країнах

Номер слайду 8

У Мексиці на День матері у церквах на католицьких месах обов’язково співають особливу пісню: “Las mañanitas”. Після чого влаштовують святкові обіди.

Номер слайду 9

А от в Австралії на офіційному рівні не святкують День матері. Але люди все одно вшановують своїх матерів, дарують їм квіти і маленькі подарунки.

Номер слайду 10

В Австрії у другу неділю травня в усіх ресторанах з’являється особливе меню для мам. У Туреччині можна сказати, що День матері святкують кожну п’ятницю. Хоча, насправді, усе набагато прозаїчніше – коли жінка виходить заміж, то п’ятниця стає тим днем, коли вона може відвідати свою родину.

Номер слайду 11

У США заведено навідуватися до батьківського дому, дарувати символічні подарунки мамам, дякувати за виховання й турботу. Дуже популярні родинні вечері. За традицією цього дня сини й дочки мають примиритися з мамами, подолати всі непорозуміння, пробачити один одному, навіть якщо стосунки геть погані.

Номер слайду 12

Бразилія. Цей день важливий для країни через велику кількість багатодітних сімей. Напередодні свята в школах і садках готують святкову програму й подарунки для мам, а святкують вже ввечері у родинному колі. Не залишаються осторонь торговельні мережі, вони пропонують знижки на товари, які порадують жінок різних поколінь.

Номер слайду 13

Канада. У свято канадці із задоволенням позбавляють мам і бабусь від домашніх справ, готують сніданки або прибирають вдома, а весь день присвячують спілкуванню з найближчою людиною. День матері настільки популярний, що не всім вдається забронювати столик у ресторані чи екскурсію — останні місця зникають за кілька тижнів до свята.

Номер слайду 14

У Італії і звичай святкувати День матері має глибокі коріння. Відомі ще давньогрецькі й римські свята, які возвеличували богинь плодючості й землеробства. Тож, свято відзначають з розмахом. Щоб передати свою любов і турботу, жінкам дарують квіти, парфуми, приємні дрібниці.

Номер слайду 15

В Україні свято ще не набуло розмаху, але з кожним роком все більше і більше українців вітають своїх мам і бабусь. Зазвичай дарують квіти, листівки, солодощі. Діти власноруч роблять подарунок або дарують пісні чи вірші. Тому пропонуємо 12 травня присвятити час матерям, сходити на прогулянку або приготувати приємний сюрприз.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

КВІТОЧКИ ДЛЯ МАТУСІ

Номер слайду 18

ІНСТРУМЕНТИ ТА МАТЕРІАЛИ

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Спасибі матусі за щире тепло. Недоспані ночі, турботи й добро. Здоров'я міцного Вам зичимо щиро,Любові і радості, злагоди й миру!Інтернет - ресурси

pptx
Додано
8 травня
Переглядів
73
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку