Презентація "Медицина Японії"

Про матеріал
Презентація про неймовірно розвинену медицину Японії. Цікаві винаходи. Згідно з офіційними даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я за якістю медичних послуг Японія займає одне з перших місць. Безумовно, основним фактором, що підтверджує таку позитивну характеристику, є найвищий показник у світі за тривалістю життя населення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Медицина ЯпоніїПідготувала студентка групи 1ф Лях Дарина

Номер слайду 2

Згідно з офіційними даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я за якістю медичних послуг Японія займає одне з перших місць. Безумовно, основним фактором, що підтверджує таку позитивну характеристику, є найвищий показник у світі за тривалістю життя населення. Згідно зі статистикою, середня тривалість життя для чоловіків становить 79 років, для жінок ця цифра ще вища – 86 років. Безсумнівним підтвердженням високої ефективності системи охорони здоров'я є і найнижча смертність у світі, а також найбільша стаціонарна кількість місць на душу населення в лікарнях країни.

Номер слайду 3

Про причини високоякісної медицини. У Японії велику увагу приділяють постійному вдосконаленню медицини. Насамперед це відображається в інвестиціях – у Японії на сьогоднішній день витрати на охорону здоров'я становлять 8,1% ВВП. Значну частку витрат займають інвестиції в сучасне технічне обладнання – в країні не існує багатотомних паперових рукописів, обслуговування пацієнтів ґрунтується на новітніх досягненнях техніки та комп'ютерних технологіях, що робить медичні послуги не тільки якісними, але й ефективними

Номер слайду 4

Крім активного впровадження сучасних технологій у медичні установи країни, японська медицина відома своїми лікарями, які виконують усі функції високоякісно. Для лікування у всіх медичних закладах країни використовуються нові медичні препарати. Варто зауважити і те, що більшість сучасних технологій, що застосовуються в лікуванні в Японії, вважаються звичайним явищем, тоді як у більшості країн Європи – це дорогі і часто недоступні процедури. У японських клініках ціни можна порівняти з європейськими, тоді як якість медичних послуг на порядок вища. Найбільш розвиненими галузями в Японії є: репродуктивна медицина, нейрохірургія, кардіологія та естетична медицина.

Номер слайду 5

Безумовно, основним чинником підтримки високого рівня життя Японії, є доступність медичних послуг. У Японії створено державну систему охорони здоров'я, що базується на отримання необхідної кваліфікованої допомоги незалежно від доходу. Обов'язковим медичним страхуванням охоплено переважну більшість населення, а медичне страхування покриває основну частину вартості лікування – до 70%.

Номер слайду 6

Основою політики японської системи охорони здоров'я є конкуренція за медичними установами, що змушує їх активно удосконалити рівень послуг і досягається за рахунок принципів свободи пацієнта при виборі лікаря та медзакладу. Близько 80% клінік країни – приватні. Однак для громадян Японії це не відіграє жодної ролі, тому що всі тарифи на медичні послуги встановлюються державою, а тому пацієнт не відчуває різниці при зверненні до державної або приватної клініки. Недоліки в лікувальних закладах у Японії не відчуваються в жодному куточку країни – їх величезна кількість, від невеликих поліклінік до великих комплексних лікувальних центрів

Номер слайду 7

Основною і досить серйозною проблемою системи охорони здоров'я Японії є старіле населення, відсоток якого рік у рік збільшується. Це пов'язано не лише зі збільшенням середньої тривалості життя, а й із низькою народжуваністю. Крім того, що завдяки успішному розвитку японської охорони здоров'я за останні десятиліття різко знизилася смертність внаслідок інфекційних захворювань та дитяча смертність, відбулося підвищення життєвого рівня та значна зміна фізичних показників японців – спостерігається дедалі більше літніх громадян, яким потрібна не лише амбулаторне, а й тривала стаціонарне лікування. На сьогоднішній день на трьох працюючих людей у ​​Японії припадає один пенсіонер, однак за попередніми оцінками вже до 2020 року це співвідношення може зрівнятися.

Номер слайду 8

Про медичне страхування в ЯпоніїМедичне обслуговування у Японії здійснюється лише умовах страхування, де з допомогою пацієнта покривається до 30% вартості послуг. У Японії існує одна спеціальна система страхування по догляду та дві системи страхування здоров'я:1. Страхування працівників за місцем роботи та членів їх сімей. Така система організована у приватних компаніях, громадських організаціях та державних установах. Застрахований пацієнт при зверненні до медустанови оплачує від 20 до 30% вартості лікування..

Номер слайду 9

2. Система національного страхування за місцем проживання. Нею можуть скористатися індивідуальні підприємці, працівники підприємств малого бізнесу, студенти та інші категорії осіб, які не мають роботи. І тут розмір оплати вартості лікування становить 30%.

Номер слайду 10

3. Страхування на оплату послуг патронажного догляду «Кайго Хокен»Це страхування передбачено урядом 1997 року у зв'язку з серйозною проблемою японського суспільства – старіючого населення, турбота про яке лягає, головним чином, на дітей та родичів старих людей. Для таких категорій громадян, як селяни, рибалки та державні службовці створено спеціальні програми медобслуговування. Кожен застрахований зобов'язаний вносити певний розмір внеску до фонду медичного страхування. Виняток становлю лише безробітні, які залишаються учасниками страхових схем за колишнім місцем роботи. Перед додаткового приватного страхування припадає лише близько 1% сукупних витрат на охорону здоров'я в Японії

Номер слайду 11

Додаткова інформація для іноземних громадян. Всі, хто проживає в Японії, зобов'язані зареєструватися в системі державного медичного страхування. Для іноземних громадян, які мають візу на строк не менше одного року або свідоцтво, що доводить намір залишитися в Японії на тривалий період перебування, кому не передбачено медичне страхування за місцем роботи, існує загальнонаціональна програма страхування, яку здійснюють місцеві органи самоврядування.

Номер слайду 12

2018: Виділення $100 млрд на будівництво мережі ІТ-лікарень. У серпні 2018 року стало відомо про те, що уряд Японії, за підтримки бізнесу та наукової спільноти, розпочинає будівництво в країні лікарень, в яких на допомогу медикам прийде штучний інтелект. За рахунок ІІ-технологій передбачається впоратися з нестачею лікарів у Японії, розвантажити персонал та скоротити медичні витрати, передає Nikkei. На проект, реалізація якого займе понад п'ять років, влада має намір витратити понад $100 млрд. Планується, що до 2022 року в Японії буде створено 10 експериментальних лікарень, які використовують ІІ-технології для широкого переліку завдань - від ведення медичних карт пацієнтів до виконання медичних аналізів та діагностики за допомогою методів медичної візуалізації

Номер слайду 13

Ініціатива будівництва мережі ІІ-лікарень має допомогти вирішити структурні проблеми японської охорони здоров'я, включаючи хронічний дефіцит кадрів у ряді районів країни та зростання витрат на медичне обслуговування. Принагідно влада розраховує підвищити конкурентоспроможність Японії на світовому ринку медичних послуг, досягти прогресу в галузі розробки ІІ-технологій та збільшити експорт медичного обладнання. У серпні 2018 року три відомства, що займаються проектом (міністерства освіти, промисловості та охорони здоров'я), почнуть відбір компаній-учасниць, у тому числі розробників ІІ-технологій та виробників медичного обладнання, а також лікарень для реалізації ініціативи. На початок вересня передбачається скласти рамкову програму робіт. На початковому етапі зусилля будуть зосереджені на лікуванні онкологічних хворих.

Номер слайду 14

Також ІТ-системи залучать до вивчення знімків магнітно-резонансної томографії, результатів ендоскопічної візуалізації, виконання аналізів крові та інших завдань. Також планується задіяти штучний інтелект для вивчення ДНК пацієнтів та підбору лікування на основі отриманих даних. Втім, комп'ютери лише допомагатиме медикам, а остаточне рішення та постановка діагнозу залишаться за лікарями, зазначає Nikkei.[2]Застосування ІТ-технологій не лише полегшить роботу медперсоналу та усуне нестачу кадрів, але також дозволить своєчасно діагностувати онкологічні захворювання та оптимізувати процес лікування за рахунок скорочення непотрібних процедур. Завдяки цьому японська влада зможе щорічно економити мільярди ієн.

Номер слайду 15

2019 Японія першою схвалила препарат Roche для персоналізованої онкотерапії19 червня 2019 року стало відомо від того, що Японія стала першою у світі країною, яка схвалила препарат швейцарської компанії Roche для персоналізованої терапії злоякісних новоутворень Rozlytrek (entrectinib). Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення (MHLW) затвердило препарат для медичного застосування за результатами другої фази клінічних досліджень (КІ), у яких він показав ефективність у лікуванні десяти різних видів онкозахворювань.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Лях Дарина
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Матеріали до уроків
Інкл
До підручника
Мистецтво 9 клас (Назаренко Н.В., Чен Н.В.. Севастьянова Д.О., Мерзлікіна М.М.)
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
1514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку