Презентація. "Методи самоконтролю"

Про матеріал
Остання презентація до розділу " Психічна та духовна складова здоров'я" містить рекомендації та поради для оволодіння самоконтролю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи самоконтролю. Психічна і духовна складові здоров'я. Частина ІІІ

Номер слайду 2

Трапляється, що емоції захоплюють тебе зненацька і ти ніяк не можеш заспокоїтися. Наприклад, сердишся, коли тебе штовхнули в автобусі. Або хвилюєшся перед іспитом. Або тобі важко зосередитися на уроці, бо образила однокласниця. Приборкати гнів, заспокоїтися та зосередитися допоможуть методи або навички самоконтролю.

Номер слайду 3

1. Насамперед, потрібно опанувати себе.❖ зроби 3-4 глибоких вдихи поспіль; глибоко вдихни через ніс, затримай повітря на кілька секунд і повільно видихни його через рот;❖ полічи до десяти у зворотному порядку (10, 9, 8, …);❖ роблячи видих, із зусиллям непомітно стисни, а вдихаючи — розслаб кулаки, перш ніж відповісти чи щось зробити;❖ випий води маленькими ковтками. СПРОБУЙ ПРЯМО ЗАРАЗ!!!!

Номер слайду 4

2. Використовуй навички самопереконання. Повтори кілька разів: «Я опанував себе» «Я можу із цим упоратися» «Я знаю, як діяти»

Номер слайду 5

3. Спробуй подивитися на ситуацію очима сторонньої людини. Поміркуй, чи варто було гніватися. Зрозумій, що власні емоції можуть зашкодити тобі.

Номер слайду 6

Емоції впливають на здатність приймати зважені рішення. Потрібно вчитися культури вияву почуттів, оволодівати методами самоконтролю. Це допоможе уникати конфліктів у спілкуванні.

Номер слайду 7

Пригадай ситуації, коли тобі вдалося швидко підняти собі настрій.

Номер слайду 8

Здоров’я людини залежить від того, які емоції переважають у її житті. Поясни це твердження на власному або відомому тобі прикладі.

Номер слайду 9

Презентацію приготувала вчитель «Основ здоров’я» Південної філії Чкаловського опорного ліцею. Лебедин Наталя Володимирівна. Основи здоров’я 7 КЛАС - Т.Є. Бойченко2022рік

pptx
Додано
3 травня 2022
Переглядів
3832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку