Презентація “Ми – актори. Ми – костюмери.Костюмер. Орієнтовне практичне завдання: малювання орнаменту для сорочки персонажа казки “Коза дереза” (Нетрадиційні техніки малювання)”

Про матеріал
“Ми – актори. Ми – костюмери. Костюмер. Орієнтовне практичне завдання: малювання орнаменту для сорочки персонажа казки “Коза дереза” (Нетрадиційні техніки малювання)”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Ми – актори. Ми – костюмери. Костюмер. Орієнтовне практичне завдання: малювання орнаменту для сорочки персонажа казки “Коза дереза” (Нетрадиційні техніки малювання)”

Номер слайду 2

Мета: формувати ключові; мистецькі предметні та міжпредметні компетентності, необхідні для художньо-творчого самовираження в особистому та суспільному житті через особистісно зорієнтований, діяльнісний, ігровий, інтегрований підходи. Розвивати креативність та мистецькі здібності учнів через практичне освоєння основ художньої мови: різні техніки малювання, прийоми арт-терапії, ефективні способи художньо-творчого самовираження; реалізувати комунікацію маленьких здобувачів освіти через мистецтво, зокрема: через уміння презентувати себе і свої досягнення, критичне оцінювання їх, соціалізацію, емоційний стан тощо. Розвивати в учнів спостережливість, вміння порівнювати, бачити прекрасне у природі та мистецтві. Виховувати любов і бережливе ставлення до українського національного вбрання; звернути увагу дітей на неповторність його краси, викликати бажання зберегти його красу. Виховувати охайність під час роботи з фарбами та іншими матеріалами.

Номер слайду 3

Девіз уроку: “Ми працю любимо, що в творчість перейшла”

Номер слайду 4

Вигнав дід Козу із хати,Та й пішла вона блукати. Довго лісом Кізка йшла,Там хатиноньку знайшла. В тій хатинці Зайчик жив. Довго плакав він, тужив,Бо Коза хатинку вкралаІ сіренького прогнала. Всі Козу ту виганяли,Від страховиська втікали,Та знайшовся там і Рак,На прізвисько Неборак. Він Козу ту ущипнув –Зайцю хатку повернув!

Номер слайду 5

Лялькова вистава. Уривок з української народної казки “Коза-дереза”

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Нетрадиційна техніка. Монотипія (на склі)Монотипія “ Малюнок навпіл”Малювання по мокрому папері. Крапковий малюнок. Малюнок за допомогою клею та солі. Шаблонографія     

Номер слайду 9

Сорочка в техніці «Монотипія» Слово “монотипія” ( від грецького – один єдиний, слід, відбиток). Отже, монотипія – така техніка, коли за допомогою відбивання ( друкування) отримують лише один екземпляр.

Номер слайду 10

Сорочка в техніці «Малюнок навпіл, монотипія» Сорочка в техніці «Монотипія» (на склі)

Номер слайду 11

Сорочка в техніці «Малюнок сіллю»Малюнок виконується за допомогою клею ПВА та солі. Сорочка в техніках «Малювання на мокрому папері та крапковий малюнок»

Номер слайду 12

Шаблонографія. Обмалювати шаблони геометричних форм, створюючи ними задуманий малюнок. Розмалювати кольоровими олівцями або фарбами. Сорочка в техніці «Шаблонографія»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Правила роботи в групі.1. Один говорить – усі слухають.2. З кожної проблеми висловлюються всі члени групи.3. Висловлювати свої думки чітко, лаконічно.4. Цінний час.5. Слухай інших, говори для інших, працюй разом з іншими.6. Не бійся помилитися: не помиляється той, хто не працює.7. Не смійся з неправильної думки(тощо)8. З усіх питань радься з членами групи.

Номер слайду 15

Загальні правила для учнів 1. Роботу розпочинай після дозволу вчителя.2. Інструмент використовуй за призначенням, не працюй несправним і тупим інструментом.3. Різальні інструменти повинні зберігатися лише в спеціально обладнаних папках у відведеному в класі місці.4. Під час робочого процесу не відволікайся на сторонні справи, не розмовляй, будь зосередженим.5. У процесі роботи дотримуйся порядку на робочому місці, а після роботи акуратно прибери його.

Номер слайду 16

Червоний колір. Чорний колір. ВИШИВАНКА

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Божок Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
3397
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку