Презентація "Милосердя і безкорисливість"

Про матеріал
Презентація до теми "Милосердя і безкорисливість" для 7 класу з християнської етики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Інтерактивна гра «Найкмітливіший»1. Що таке допомога?2. Чому допомога дуже високо цінується людьми?3. Чому допомога може запам’ятатися на все життя?4. Чому допомога супроводиться любов’ю5. Хто із святих людей може підтвердити своїм життям ваші твердження?

Номер слайду 3

Тема уроку Милосердя та безкорисливість

Номер слайду 4

Мета уроку. Вчитись бути практично милосердними;Розвивати стійкі милосердні та безкорисливі індивідуальні особливості;Розвивати християнські чесноти милосердя та безкорисливість;Виховувати бажання творити милосердні та безкорисливі вчинки;Наслідувати святих людей.

Номер слайду 5

: «Будьте ж милосердними, як і ваш Отець милосердний» (Лк. 6:36).

Номер слайду 6

Милосердя – це безкорислива допомога або співчуття до ближнього, яку здійснює людина від щирого серця. Безкорисливість — здатність приносити добро й користь людям, не очікуючи в замін особистих вигоди чи користі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Святий Миколай

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Свята мати Тереза

Номер слайду 12

Мати Тереза

Номер слайду 13

Заповіді матері Терези. Життя — це шанс. Скористайся ним. Життя — це краса. Милуйся нею. Життя — це мрія. Здійснюй її. Життя — це виклик. Прийми його. Життя — це обов'язок. Виконай його. Життя — це гра. Стань гравцем. Життя — це цінність. Цінуй його!Життя — це скарб. Бережи його. Життя — це любов. Насолоджуйся нею. Життя — це таїна. Пізнай її. Життя — це юдоль бід. Перебори усе. Життя — це пісня. Доспівай її. Життя — це боротьба. Почни її. Життя — безодня невідомого. Не бійся, вступи в неї. Життя — удача. Шукай цю мить!Життя таке чудове — не загуби його. Це твоє життя. Борони його.

Номер слайду 14

Слова для довідки: Недужого, мертвого, спраглого, нагого, подорожного, ув’язненого, голодного. Невіжу, той хто сумнівається, кривду, за живих і мертвих, образу, грішника, сумного. Сім діл милосердя для тіла людини: Нагодувати…Напоїти…Одягнути…В дім прийняти…Відвідати…Відвідати…Поховати…Сім діл милосердя для душі людини: Навернути…Дати добру пораду…Потішити …Навчити…Зносити терпеливо…Прощати щиро… Молитися…

Номер слайду 15

Проаналізуй ситуації:1. В одній із телепередач ти побачив історію: один чоловік, знаючи, що його сусіди з маленькими дітьми не мають грошей навіть на їжу, продав свій велосипед і виручені гроші віддав їм. Як ти оцінюєш учинок чоловіка?2. Гуляючи зі своїм другом, ти проходив повз садок, де старенька бабуся збирала яблука. Побачивши, як їй важко, ти запропонував другові допомогти їй. Проте він відмовився й хотів іти далі. Ти погодишся з другом чи, не зважаючи на його рішення, допоможеш старенькій?

pptx
Пов’язані теми
Етика, 7 клас, Презентації
До підручника
Християнська етика (навчальний посібник) 7 клас (Жуковський В.Л., Ковальчук Н.Д., Климченко Т.В. та ін.)
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
1076
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку