Презентація "Мистецтво перевтілення і дизайн (3 частина)" 5клас

Про матеріал

Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить музичний матеріал, ілюстрації, завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 35 М23

Номер слайду 2

У кожного та кожної з нас є улюблені казки... Митці також їх люблять. І деякі казкові сюжети настільки захопливі, що мандрують різними видами мистецтва й навіть сучасними комп’ютерними іграми. Наприклад, ця історія, яка відбувалася у давнину, а можливо, і зовсім недавно, у далекому казковому королівстві - чи поряд з нами... Здогадуєшся, про яку казку йдеться?

Номер слайду 3

Попелюшка завітала й на сцену музичного театру - в оперу. І ми продовжуємо знайомитися з мовою опери. Отже, героїні казки - Мачуха з доньками та Попелюшка - дізнаються про бал у королівському палаці... Переглянь. Жуль Массне. Опера «Сандрильйон» («Попелюшка») (фрагменти). Завдання і запитання. Якими постають в опері Мачуха, її доньки та Попелюшка? Схарактеризуй музику, співацькі голоси, гру акторок-співачок, їхні костюми. Поміркуй, чому цей сюжет популярний у різних видах мистецтва багато-багато років.

Номер слайду 4

Як створюється оперний спектакль? Проаналізуй, чи правильно це показано на схемі.

Номер слайду 5

Театральна грамота В оперній виставі всі діючі особи співають соло - арії, речитативи - або об’єднуються в ансамблі та хори. Оперна вистава супроводжується грою оркестру. Він відкриває оперу увертюрою (інструментальний вступ), створює яскраві інструментальні епізоди, допомагає розкривати характери й почуття героїв.

Номер слайду 6

Завдання і запитання Пригадай і назви інструменти, які входять до складу симфонічного оркестру.

Номер слайду 7

Вивчаємо пісню. Заспівай ЛІТАКМузика і вірші Д. Пташинської

Номер слайду 8

Опера-це музична вистава, де всі співають. Завдання і запитання. Уяви, що тобі надали можливість познайомити з оперою учнів молодшої школи. Про які особливості цього виду театру ти розкажеш? Поцікався в інтернеті ціною квитків на театральні вистави. Поміркуй, що впливає на формування ціни квитка.

pptx
Додано
27 січня 2023
Переглядів
1801
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку