Презентація "Міжнародний день снігу".

Про матеріал
Мета проведення заходу полягає у залученні дітей і сімей до своєрідного, унікального, активного зимового відпочинку; ознайомити дітей з цікавими фактами про сніг; працювати над розвитком уваги, спостережливості, допитливості; виховувати активність, вміння працювати в парах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день снігу

Номер слайду 2

Цікаві факти: Сніжинки на 95% складаються з повітря. Саме тому вони падають дуже повільно, зі швидкістю 0.9 км /годину. Чому сніг білий? Якраз тому що сніг має у своїй структурі повітря. При цьому всілякі промені світла просто відбиваються від кордону кристалів льоду з повітрям і розсіюються. Сніг хрумтить при ходьбі, тому що ламаються кристалики. Характер хрускоту залежить від температури снігу. Чим вона нижче - тим голосніше звук. Зазвичай сніжинки мають діаметр в 5 мм і важать близько 0,004 грама. Передбачається, що в одному кубічному метрі снігу знаходиться 350 мільйонів сніжинок. Сніжинка рекордсмен важжить 38 дм. Рекордна кількість снігу - 4,8 метра, було зафіксовано у США, в штаті Каліфорнія на горі Шаста у 1959 році. Безперервний снігопад тривав шість діб.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Казка про сніг Каже сніг зайцеві: «Чогось мені голова заболіла».— «Мабуть, ти танеш, тим тобі й голова заболіла,— сказав заєць. Сів на пеньок і гірко заплакав.— Шкода, шкода мені тебе, сніженьку. Я все по снігу бігав, круглі дірки робив. Від лисиці, від вовка, від мисливця в сніг заривався, ховався. Як я тепер без тебе житиму? Піду до господаря лісу, проситиму, хай він тебе, сніженьку, збереже для мене». Та й став заєць плакати, господаря лісу просити. А сонце вже високо ходить, добре припікає; сніг тане, з гір потоками біжить. Почув зайця господар лісу. Прохання його вислухав та й каже: «З сонцем змагатись не берусь, снігу зберегти не можу. Зате кожушок твій білий зміню на сіренький, буде тобі влітку легко ховатись між сухого листу, кущів та трави, ніхто тебе не вглядить». Зрадів заєць. Та з того часу щоразу й міняє зимовий кожушок на літній.

Номер слайду 5

Казка «Випав перший сніг» Того вечора місяць так і не присвітив на землю: його сховали велетенські сиві хмари. Ці поважні тітки зависли над землею і сперечалися, з котрої з них має впасти перший сніг.- З мене, бо я найстарша. Я ношу воду вже два тижні, і ніде не могла знайти сухого місця, щоб пролитися дощем.- Та ні, з мене піде перший сніг, - сказала найбільша. Саме вона й сховала майже всі зірки і ріжок місяця.- А можна мені посипати снігом. Я лише вчора народилась, і так хочу щось зробити цікавіше, ніж політати з вітром. Хмари так зосереджено сперечалися, що ніхто з них не помітив: з кожної почав падати сніг. Малесенькі сніжинки відразу ж підхопив вітерець і закружляв їх у таночку. Ці біленькі пухкенькі діти хмаринок легко підіймалися вгору й падали донизу.- Ура! Сніг пішов! - закричав з подвір'я маленький Богданчик, що поспішав з батьками від бабусі.І батьки, посміхнувшись, згадали дитячу пісеньку:- Падай, падай, сніженьку,Простели доріженьку... Перша сніжинка, схожа на крихітну павутинку приземлилась Богданчику на носа. Хлопчик весело посміхнувся, розглядаючи візерунок. І вже десятки й сотні інших сніжинок тонким шаром вкривали засохле листя, траву, дерева, будинки і поодиноких людей, що поспішали сховатися від морозу за дверима домівки. Тільки вгорі поважні хмари вже перестали сперечатися, а й далі всі разом посипали землю білим снігом.

Номер слайду 6

Зимою. Сніг на полях, Лід на річках, Хуга гуляє, Коли це буває?З А Г А Д К ИРозсипає з неба сніг Білим килимом до ніг. Миколайчики приносить, Новий рік у гості просить. Вата з хмари полетіла, Сріблом-золотом мигтіла – На холодне впала, Цілу зиму лежала, А на тепле впала – крапелькою стала. Сніжинка. Грудень

Номер слайду 7

Бурулька. Росте вона холодною зимою, Росте вона додолу головою, А тільки сонечко засяє – Вона заплаче і розтає. З А Г А Д К ИУзимку білим цвітом Садок розцвів як літом. Хто малюнок на вікні уночі зробив мені?МорозІній

Номер слайду 8

Січень. Біле покривало весь світ обійняло. З А Г А Д К ИВходить в двері Новий рік, Починає новий лік… Різдвяна в небі зірочка, А під вікном щедрівочка. Мороз і завірюха – Замерзли щічки й вуха. Хто з місяців лютує, Над нами бешкетує?Лютий. Сніг

Номер слайду 9

Склади зимове слово. З МАИЗИМА

Номер слайду 10

Склади зимове слово. Г НІССНІГ

Номер слайду 11

Склади зимове слово. Й НІІІНІЙ

Номер слайду 12

Склади зимове слово. Л ЖІИЛИЖІ

Номер слайду 13

Гра «Салат Олів’є»Кожен учасник отримує назву одного з інгридієнтів і умовний рух. Вчитель розказує рецепт і послідовність салата. Ніж – присісти;Миска – плеснути в долоні;Картопля – покрутитись;Огірок – тупнути;Яйце – підстрибнути; Ковбаса – руки вгору;Горошок – нахилитись вліво та вправо;Майонез – нахилитись вперед та назад. Для приготування візьміть картоплю, огірок, яйця, ковбасу, горошок та майонез. Візьміть каструлю та налийте воду, поставте на вогонь. Покладіть в каструлю картоплю та яйце. Відваріть картоплю, яйця. Візьміть миску та ніж. Наріжте картоплю, покришіть яйця. Наріжте огірки та ковбасу. Насипте горошок. Покладіть все у миску: картоплю, яйця, ковбасу, ігірки та горошок. Додайте майонез.

Номер слайду 14

У горах Антарктики можна спостерігати сніг різних кольорів — фіолетовий, червоний, рожевий, жовтувато-бурий. Сніг є на різних планетах Сонячної системи. На Марсу він двох видів — з води й з вуглекислого газу, на цій планеті є льодовики. Супутник Сатурна Титан має сніг з метану. В 1932 у Канаді сніг ішов 9 днів підряд, засипавши деякі будинки майже повністю. Боязнь снігу називається – хіонофобією. Цікаві факти. Більше половини населення Землі ніколи в житті не бачили справжнього снігу.

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
520
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку