Презентація "Мова в житті народу"

Про матеріал
Добір до слова мова прикметників. Повторення дзвінкі-глухі приголосні звуки, позначення м'якого подовженого приголосного звука двома буквами на письмі, повторення правила вживання апострофа, добір слів з апострофом. Звуковий аналіз слова покоління.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мова в житті народу

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 3

мова. Яка?мелодійнарідна материнська співучакрасивабагатапрадавня

Номер слайду 4

Я без тебе, мово, без зерна полова. Юрій Рибчинський1. Виразно прочитайте уривок із вірша. Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, як їх почує!.. Знать, од Бога і голос той, і ті слова ідуть між люди! Тарас Шевченко2. Випишіть слово з апострофом. Доберіть та запишіть іще п’ять таких слів.

Номер слайду 5

Прочитай поетичні рядки. Як ти їх розумієш? Буду я навчатись мови золотої у трави-веснянки, у гори крутої, в потічка веселого, що постане річкою, в пагінця зеленого, що зросте смерічкою. Андрій Малишко. Вправа 2 (усно)

Номер слайду 6

Спиши, вставляючи пропущені букви. Поясни правопис цих слів. Поколі..я народу проходять одне за одним, алерезультати жи..я кожного поколі..я залишаються в мові — у спадок нащадкам. Костянтин Ушинський Вправа 3

Номер слайду 7

Прочитай уривок із вірша. Я без тебе, мово, соняшник без сонця,без зерна полова, без птахів діброва. Юрій Рибчинський. Випиши слова, в яких усі приголосні звуки дзвінкі. Вправа 4

Номер слайду 8

Знаю Можу. Навчуся. Рефлексія. Саморефлексія

Номер слайду 9

Для самостійного опрацювання Вправа 378, списати 2-й абзац, звуковий аналіз слова вірування.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Козлюк Ліана
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
921
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку