Презентація " Моя земля чарівна, наче казка"

Про матеріал
День Землі - свято , яке має на меті об'єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя земля чарі́вна, наче казка!

Номер слайду 2

Вгадайте-но, про яку планету йдеться! Вона третя від Сонця, посідає п’яте місце за розмірами в усій Сонячній системі. Найбільша серед планет земної групи. Ну як? Відгадали? Та це ж наша Земля!

Номер слайду 3

Моя земля чарі́вна, наче казка!Тут є усе: ліси, степи, поля,Моря, озера, сонечкова ласка... Зелені гори — дорога земля.

Номер слайду 4

Як багато ви знаєте про планету на якій ми мешкаємо?

Номер слайду 5

Земля, як планета з'явилась понад 4,5 мільярдів років тому.

Номер слайду 6

У Землі є вісь, довкола якої вона обертається. Це — уявна лінія, яка проходить крізь центр Землі від Північного до Південного полюса. Земна вісь трохи нахилена праворуч, завдяки чому змінюються пори року.

Номер слайду 7

Довкола Сонця ми облітаємо за 365 днів. Це — земний рік. Відстань від Землі до Сонця складає 150 мільйонів кілометрів. Сонячні промені долають цей шлях за 8 хвилин.

Номер слайду 8

Земля обертається довкола себе за 24 години. Це — день і ніч, земна доба. Коли в Києві день, то з протилежного боку Землі, в американському місті Сіетлі, — ніч.

Номер слайду 9

Поверхня Землі складається на 2/3 з води, решта це континенти, де і в воді і на суші розвивається життя. Кисень на Землі, не критична температура на поверхні планети і інші властивості дали сприятливу можливість для існування рослинного, тваринного світу та життя людини на Землі

Номер слайду 10

Вчені вважають, що на Землі існують приблизно 400 000 видів рослин. Людиною одомашнені понад 200 видів рослин, більшість з яких використовуються в їжу і мають особливе значення в повсякденному житті людини.

Номер слайду 11

Відомо, що кількість видів тварин у декілька разів перевищує кількість видів рослин. Вчені-зоологи схильні вважати, що на землі мешкають приблизно 1,5 мільйона видів тварин. Одомашнених людиною видів тварин налічується одиниці.

Номер слайду 12

Нині, в результаті дій людини, які призводять до руйнування та забруднення довкілля, як наслідок, зміни умов мешкання живих організмів, під загрозою зникнення знаходяться близько 20 000 видів рослин і 1000 видів тварин. Щодня вимирають близько 100 видів живих організмів на Землі.

Номер слайду 13

1 місце: Блакитний кит Синій кит 2 місце: Африканський слон ...3 місце: Жирафа ...4 місце: Південний морський слон ...5 місце: Ведмідь Кадьяк. Найбільші тварини світу

Номер слайду 14

Найбільшою квіткою в світі є паразитична рослина під назвою Рафлезія, яка навіть не має листя, стебла і коріння, тільки величезну квітку розміром до 1 метра в діаметрі і вагою до 6 кілограм.

Номер слайду 15

На планеті існує дві найбільші у світі пустелі — це Антарктида, яка є найбільшою холодною пустелею та Сахара, яка є найбільшою спекотною пустелею.

Номер слайду 16

Друга назва Землі, «блакитна планета», з’явилася не випадково. Коли перші космонавти побачили планету з космосу, вона постала перед ними саме в такому кольорі. Чому планета здалася блакитною, а не зеленою? Тому що 70% поверхні Землі – блакитні води Світового океану.

Номер слайду 17

1. Тихий океан – найбільший океан на Землі.2. Атлантичний океан3. Індійський океан4. Південний океан – це найновіший і найменш досліджений океан.5. Північний Льодовитий океан

Номер слайду 18

Наш дім, Земля, — невеличка планета у безкінечному просторі. Щоб підтримувати помешкання в чистоті та зберегти від ушкоджень, ми маємо докласти чимало зусиль.

Номер слайду 19

Земля – наш спільний дім !

Номер слайду 20

Наш дивний світ такий, як казка,Он в небі хмаронька пливе. Тож бережи його, будь ласка,Все в ньому гарне і живе. Он квітка полум'ям палає,Яскраве сонечко блищить. Чарівна пташечка співає,Все в дивосвіт прийшло, щоб жить.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
917
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку