Презентація "Мозок людини, сприйняття інформації та реагування на неї"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт.. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Мозок людини, сприйняття інформації та реагування на неї"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мозок людини, сприйняття інформації та реагування на неї

Номер слайду 2

НЕРВОВА СИСТЕМА відповідає за розумову діяльність людинизабезпечує зв’язок між головним мозком та іншими частинами тіла, а також бере участь у здійсненні рефлексівза допомогою нервів та їхніх розгалужень здійснюється зв'язок центральної нервової системи з органами,Нерви — вкриті оболонкою структури, що складаються з пучків нервових волокон.

Номер слайду 3

ГОЛОВНИЙ МОЗОКГОЛОВНИЙ МОЗОК — центральний орган нервової системи, що координує й регулює всі процеси в організмі людини.

Номер слайду 4

ГОЛОВНИЙ МОЗОК

Номер слайду 5

СПИННИЙ МОЗОК розміщений у каналі хребта. Він забезпечує зв’язок між головним мозком та іншими частинами тіла, а також бере участь у здійсненні рефлексів.

Номер слайду 6

РЕФЛЕКС — це «автоматична» відповідь організму на подразник, на зміни зовнішнього середовища або внутрішнього стану, яка здійснюється при обов'язковій участі центральної нервової системи. РЕФЛЕКТОРНА ДУГА утворюється під час рефлекторної реакції для проведення сигналів від рецепторів до робочого органа

Номер слайду 7

РЕФЛЕКТОРНА ДУГАСхема утворення рефлекторної дуги для передачі подразнення від рецепторів до мозку, і від мозку до м’яза (органа)

Номер слайду 8

РЕЦЕПТОРИ — нервові закінчення, що перетворюють зовнішній сигнал на нервові імпульси, які передаються нервами до головного і спинного мозку. Передача нервового імпульсу нервовими ланцюжками відбувається майже миттєво, як електричний струм дротами.

Номер слайду 9

СЕНСОРНА СИСТЕМА (аналізатор) — сукупність структур нервової системи, що здійснюють прийом, обробку інформації певного виду і формування відчуттів.органів нюху органів дотикуорганів смакуорганів слухуорганів зору1 2 3 4 5

Номер слайду 10

ПСИХІЧНІ ПРОЦЕСИВІДЧУТТЯМИСЛЕННЯУЯВАПАМ'ЯТЬМОВАСВІДОМІСТЬСПРИЙНЯТТЯ

pptx
Додано
28 січня
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку