Презентація на тему: 8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945рр.

Про матеріал
8 травня День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945рр.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

8 травня. День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні1939-1945рр.

Номер слайду 2

На території України відбувалися найзапекліші бойові дії Другої світової. Війна прийшла на частину території України, що входила тоді до складу Польщі, у перший свій день – 1 вересня 1939 року. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах цього глобального конфлікту.

Номер слайду 3

Друга світова війна розпочалася нападом Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. У цій війні, що тривала шість років, брала участь 61 країна з населенням близько 1,7 млрд осіб. Бойовими діями були охоплені Європа і Східна Азія, Африка і Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Воєнні дії велися на території 40 держав.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

8 травня 2024 в Україні вперше відзначають День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні1939-1945рр. А 9 травня День Європи.

Номер слайду 7

Чому ці зміни такі важливі?

Номер слайду 8

За даними Українського інституту національної пам’яті у росії відзначення перемоги відзначення перемоги над нацизмом поступово перетворилося на своєрідний культ.

Номер слайду 9

Явище «победобєсіє» має на меті пропаганду війни підвищення над іншими народами та привласнення собі статусу«головного переможця»

Номер слайду 10

З часів Революції Гідності послідовно впроваджується європейський підхід меморизації Другої світової війни.

Номер слайду 11

До 2015 року Україна пребувала в орбіті російського трактування і увічнювала Перемогу у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років 9 травня

Номер слайду 12

У2015 році спершу було замінено перемогу у Великій вітчизняній війні на перемогу. Другій світовій війні, 2023 зміщено фокус із перемоги на пам’ять та перемогу.

Номер слайду 13

А відзначення цього дня 8 травня символізує відхід від радянського та російського наративу перемоги.

Номер слайду 14

І вхід України в європейський простір політики пам’яті

Номер слайду 15

Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже кілька років поспіль є квітка червоного маку – загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Сьогодні вшановується пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслюється солідарність та бойове братерство усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

День перемоги над нацизмом — не лише про перемогу, він про мільйони втрачених та скалічених життів, і українці мають добре пам'ятати цей страшний урок історії та зробити все залежне від нас, щоб не допустити це знову.

Номер слайду 20

.

pptx
Додано
12 травня
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку