Презентація на тему: "Агресія росії проти України та її вплив на міжнародні відносини"

Про матеріал
Презентація знайомить з причинами та метою збройної агресії Росії проти України. Презентація містить коротку інформацію про основні події 2014-2022 рр., що стали початковим етапом російсько-української війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Агресія Росії проти України та її вплив на міжнародні відносини

Номер слайду 2

Крах підтримуваного кремлем режиму Януковича підштовхнув російську верхівку до прямих дій. Саме тому після провалу плану «А», котрий передбачав «злиття» України та доведення її до дефолту і втягнення України до митного союзу, кремль почав втілювати план «Б», розпочав військову агресію проти України та анексію частин України.

Номер слайду 3

Першим об’єктом нападу став Крим. Операція із захоплення півострова розпочалася 20 лютого 2014 р.

Номер слайду 4

25 лютого свою акцію перед Кримським парламентом провели сепаратисти. У ніч на 27 лютого парламент та уряд Криму були захоплені так званими «зеленими чоловічками» (російським спецпідрозділом), над ними підняли прапор Російської Федерації.

Номер слайду 5

18 березня 2014 р. у москві президент росії путін, прем’єр-міністр самопроголошеної республіки крим аксьонов, голова новоствореної державної ради республіки крим константинов, підписали так званий договір про прийняття Криму до складу Росії.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У ніч на 25 серпня 2014 року рф ввела на територію Східної України вісім батальйонно-тактичних груп чисельністю до 4000 військовослужбовців, розпочавши агресію на Донбасі.

Номер слайду 8

24 лютого 2022 р., о 5-й годині ранку – армада РФ напала по всій лінії кордонів з Україною від Луганська до Житомира. Авіація РФ бомбила мирні міста Київ, Одесу, Чернігів, Маріуполь, Херсон. Російські війська атакували Київ: містом пролунали вибухи, є руйнування і постраждалі.

Номер слайду 9

Росія, починаючи із весни 2021 року, поступово нарощувала концентрацію військової техніки, озброєнь і військ біля українського кордону та на території Білорусі. Ударне угруповання сягнуло щонайменше 150 тисяч. Російська армія обстріляла із артилерії українські прикордонні застави. Одночасно були завдані удари, зокрема і з повітря, по понад 40-ка об'єктах військової інфраструктури. Ця війна – перша в історії людства, яка відбувається за часів існування соціальних мереж, мобільних телефонів, з яких можна керувати супутниками, самих супутників, з яких видно все на землі, атомних електростанцій, бойових дронів та інших технологічних складових сучасної цивілізації….

Номер слайду 10

Росія бомбардує українські міста і села, вбиває цивільне населення і при цьому стверджує, що проводить в Україні «спецоперацію із денацифікації»

Номер слайду 11

Реакцією на російське вторгнення в Україну 2022 року стало засудження з боку переважної більшості світових лідерів, причому деякі засудили особисто президента Росії Володимира Путіна за санкціонування військових дій. Деякі лідери держав схвалили вторгнення, а окремі побачили в ньому наслідок провокації НАТО.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Країни Європейського союзу, США, Велика Британія, Канада, Японія, Австралія та багато інших країн об’єдналися у підтримці України у цій війні і ввели економічні санкції проти Росії.

Номер слайду 14

Внаслідок військової агресії Росії проти України держави–члени НАТО істотно збільшили двосторонню підтримку і надають ще більше обладнання і техніки, щоб Україна була в змозі реалізувати своє право на самооборону, закріплене у Статуті Організації Об’єднаних Націй. Держави–члени Альянсу також виділяють вагому фінансову допомогу і забезпечують гуманітарну підтримку, зокрема, приймаючи українських біженців в своїх країнах. Держави–члени Альянсу вирішили активізувати і продовжувати надання допомоги Україні – скільки це буде необхідно для забезпечення її перемоги. НАТО стоїть на боці народу України, її демократично обраних президента, парламенту і уряду. Альянс завжди цілковито підтримуватиме територіальну цілісність і суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Номер слайду 15

23 червня 2022 року лідери країн Європейського союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання статусу кандидата в ЄС для України і Молдови. Це питання було одним із головних питань порядку денного засідання Європейської ради.

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
4465
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку