Презентація на тему: "Бітлз"

Про матеріал
The Beatles («Бітлз») — британський біт-рок-гурт, створений 1960 року в Ліверпулі, Англія. Найбільш знаменитий та популярний музичний гурт за всю історію людства. Також один з найуспішніших з комерційного боку музичних гуртів в історії популярної музики. Кількість проданих платівок гурту перевищує 1 мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії. 15 альбомів «Бітлз» очолювало хіт-парад Великобританії — більше, ніж будь-якого іншого виконавця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бітлз(The Beatles)

Номер слайду 2

The Beatles. The Beatles («Бітлз») — британський біт-рок-гурт, створений 1960 року в Ліверпулі, Англія. Найбільш знаменитий та популярний музичний гурт за всю історію людства. Також один з найуспішніших з комерційного боку музичних гуртів в історії популярної музики. Кількість проданих платівок гурту перевищує 1 мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії. 15 альбомів «Бітлз» очолювало хіт-парад Великобританії — більше, ніж будь-якого іншого виконавця.style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Склад. До першого складу ансамблю входили: Джон Леннон (вокал, ритм-гітара), Пол Маккартні(вокал, ритм-гітара), Джордж Гаррісон (вокал, соло-гітара), Стюарт Саткліфф (бас-гітара) і Піт Бест (ударні). 1961 року Саткліфф залишив гурт, і місце бас-гітариста зайняв Маккартні. 962 Беста замінив Рінго Старр.1983—1984 на честь кожного з чотирьох учасників гурту було названо малі планети — 4147 Леннон, 4148, Маккартні 4149 Харрісон, 4150 Старр, а 1998 року на честь усього гурту була названа мала планета 8749 Бітлз.

Номер слайду 5

r

Номер слайду 6

Перший виступ З серпня 1960 за ударними інструментами виступав Піт Бест, син Мони Бест, що була власницею клуба «Касба», у якому гурт кілька разів виступав. У такому складі The Beatles зробили перші свої чотири поїздки в Гамбург з репертуаром, який складався головно з творів Чака Беррі, Літл Річарда, Карла Перкінса і Бадді Холлі. У січні 1961 The Beatles вже дебютували у клубі «Каверна» на Метью-стріт (Ліверпуль): за два роки влаштували там же більш 300 концертів.

Номер слайду 7

Початок “бітломанії”Улітку 1963 The Beatles, які повинні були відкривати британські концерти Роя Орбісона, виявилися за рейтингом на порядок вище від американця — саме тоді з'явилися перші ознаки явища, що одержало назву «бітломанія». По закінченні перших європейських гастролей (жовтень 1963) The Beatles і їхній менеджер Епстайн перебралися до Лондона. Їх переслідують натовпи шанувальників, і The Beatles з'являються на публіці тільки під охороною поліції. Наприкінці жовтня того ж року сингл She Loves You б'є всі рекорди тиражів за всю історію грамофонної промисловості Великобританії, а в листопаді 1963 The Beatles виступають перед королевою Єлизаветою ІІ.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Після 1965 Леннон і Маккартні вже рідко писали пісні разом, хоча за умовами контракту (і за взаємною домовленістю) пісня кожного з них уважалася спільною творчістю. В 1965 The Beatles побували з концертами в Європі, Північній Америці, Австралії й на Близькому Сході. 15 серпня 1965 The Beatles виступали перед 55 000 глядачів на нью-йоркському стадіоні «Ші», встановивши рекорд відвідуваності рок-концертів. Написана в той період композиція Пола Маккартні «Yesterday» (1-е місце, 1965) дотепер є найпопулярнішою в репертуарі більш ніж 500 виконавців.

Номер слайду 10

Перші негативні відбитки на репутаціїФільм Магічне таємниче турне, режесор якого був значною мірою Пол Маккартні, телебачення демонструвало 26 грудня. Він уперше приніс гурту негативні відгуки британських критиків. Daily Express обізвав його «відвертим сміттям» й описав як сиру стрічку про те, як група людей сідає в автобус, їде в автобусі й виходить з нього. Daily Mail назвала фільм «колосальним шахрайством», а. The Guardian охарактеризувала його як «щось на кшталт фантазійної моралістичної п'єси про масу і тепло й тупість публіки»r

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Let It Be вийшов 8 травня. Сингл The Long and Winding Road став останнім для гурту. Того місяця побачив екрани документальний фільм Let It Be. Наступного року він отримв Оскар за найкращий оригінальний музичний супровід. The Sunday Telegraph писала, що «це дуже поганий фільм і жалісливий... про те як розпадається ця упевнена, геометрично досконала, колись, здавалося, вічна родина братів». Allmusic описує його, як «у цілому недооцінений. ... Зокрема, Маккартні пропонує кілька самоцвітів: слова пісні Let It Be', у якій вчувається госпел, одні з найкращих із написаного Маккартні. Маккартні подав позов у суд на розторгнення контракту партнерства 31 грудня 1970. Юридичні дебати тривало ще довго після розпаду гурту, а розторгнення договору про партнерство відбулося тільки в 1975.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 жовтня 2020
Переглядів
7676
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку