Презентація на тему "Демократична-Держава"

Про матеріал
Мета заняття: сформуваи уявлення про демократичну державу, роль процедур і місце громадян у цій державі. Вміння і навички: тлумачить зміст основних принципів демократії, порівнює суспільні явища, системи, процедури («безпосередня демократія і представницька демократії»; «мажоритарна і пропорційна виборчі системи»); формулює власну думку, демонструє особисте ставлення щодо виборчих систем; використовує знання для інтерпретації подій суспільно-політичного життя. Ставлення і цінності: розуміє, що особистість є найбільшою цінністю лише в умовах демократії; ідеалом держави вважає правову державу, поважає верховенство права; переконаний, що демократія є засобом реалізації прав і забезпечення свобод людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

World. By Olivia Wilson

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ДЕМОКРАТІЯЗМІСТ ПОНЯТТЯ «ДЕРЖАВНА ДЕМОКРАТІЯ»ДЕМОКРАТІЯ (ВІД ГРЕЦЬКОГО СЛОВА DEMOKRATIA: DEMOS — НАРОД, KRATOS — ВЛАДА, ПРАВЛІННЯ) — НАРОДОВЛАДДЯ АБО ПРАВЛІННЯ НАРОДУ. БІЛЬШ ҐРУНТОВНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ, ЯКЕ СТАЛО ДУЖЕ ПОПУЛЯРНИМ, ДАВ АМЕРИКАНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ АВРААМ ЛІНКОЛЬН (1809–1865): «ПРАВЛІННЯ НАРОДУ, ВИБРАНОГОНАРОДОМ І ДЛЯ НАРОДУ». ТАКЕ ТЛУМАЧЕННЯ ВІДПОВІДАЄ РОЗУМІННЮ ДЕМОКРАТІЇ ЯК ПРИНЦИПУ ФУНКЦІОНУВАННЯ ВЛАДИ.

Номер слайду 6

Принципи демократії — незаперечні вихідні вимоги, які ставляться до всіх учасників суспільних відносин в умовах демократії. Найголовнішими серед них є такі: ПРИНЦИП НАРОДНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ;ПОЛІТИЧНА СВОБОДА;ПОДІЛ ВЛАДИ;ПЛЮРАЛІЗМРІВНОПРАВНІСТЬ ГРОМАДЯН;ВИБОРНІСТЬ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ПОСТІЙНИЙ КОНТАКТ ІЗ НИМИ НАСЕЛЕННЯ;ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ЗА ВОЛЕЮ БІЛЬШОСТІ ЗА ОБОВ’ЯЗКОВОГО ДОТРИМАННЯ ПРАВ МЕНШОСТІ;ВЗАЄМНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРОМАДЯНИНА ТА ДЕРЖАВИ ТОЩО.

Номер слайду 7

Цінності — загальні ідеї, які допомагають людям відрізняти добре від поганого, бажане від небажаного і формулювати на цій підставі суспільні орієнтири та принципи поведінки. ДЕРЖАВНА ДЕМОКРАТІЯ — ПОЛІТИЧНИЙ РЕЖИМ, ЗА ЯКОГО ЄДИНИМ ЛЕГІТИМНИМ ДЖЕРЕЛОМ ВЛАДИ В ДЕРЖАВІ ВИЗНАЄТЬСЯ ЇЇ НАРОД.

Номер слайду 8

ПРЯМА І ПРЕДСТАВНИЦЬКА ДЕМОКРАТІЯПРЯМА ДЕМОКРАТІЯ — БЕЗПОСЕРЕДНЯ УЧАСТЬ ГРОМАДЯН У ВИРІШЕННІ СПРАВ (УХВАЛЕННЯ РІШЕННЯ НАРЕФЕРЕНДУМІ, РОЗВ’ЯЗАННЯ ПИТАНЬ НА ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРАХ ТОЩО).

Номер слайду 9

ПРЕДСТАВНИЦЬКА ДЕМОКРАТІЯ — ТАКА ФОРМА НАРОДОВЛАДДЯ, ЗА ЯКОЇ ГРОМАДЯНИ НЕ БЕРУТЬ БЕЗПОСЕРЕДНЬОЇ УЧАСТІ В УПРАВЛІННІ СПІЛЬНОТОЮ ТА РОЗВ’ЯЗАННІ СПІЛЬНИХ ПРОБЛЕМ, А ДОРУЧАЮТЬ ЦЕ СВОЇМПРЕДСТАВНИКАМ (ДЕЛЕГАТАМ, ДЕПУТАТАМ), УПОВНОВАЖУЮТЬ ЇХ ПРЕДСТАВЛЯТИ СВОЇ ІНТЕРЕСИ, ДЕЛЕГУЮТЬСВОЄ ПРАВО НА НАЛЕЖНУ ГРОМАДЯНАМ ЧАСТКУ ВЛАДИ, ЧЕРЕЗ СВОЇХ ОБРАНЦІВ ВПЛИВАЮТЬ НА СТАН СПРАВ УСУСПІЛЬСТВІ, НА УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВОЮ.

Номер слайду 10

Держава і суверенітет народу

Номер слайду 11

СУВЕРЕНІТЕТ НАРОДУ — ПРИНЦИП, ЗГІДНО З ЯКИМ НАРОДУ НАЛЕЖИТЬ ВСЯ СУВЕРЕННА ПОВНОТА ВЛАДИНА ТЕРИТОРІЇ КРАЇНИ, ПРАВО САМОМУ ВИРІШУВАТИ СВОЮ ДОЛЮ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЕМОКРАТИЧНА ДЕРЖАВАЗМІСТ ПОНЯТТЯ «ДЕРЖАВА»

Номер слайду 14

ДЕРЖАВА — УНІВЕРСАЛЬНА ПОЛІТИЧНА ФОРМА ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАВЛІННЯ, ЩО ХАРАКТЕРИЗУЄТЬСЯ СУВЕРЕННОЮ ВЛАДОЮ, ЇЇ ПОЛІТИЧНИМ І ПУБЛІЧНИМ ХАРАКТЕРОМ РЕАЛІЗАЦІЇ СВОЇХ ПОВНОВАЖЕНЬ НА ПЕВНІЙ ТЕРИТОРІЇЧЕРЕЗ СИСТЕМУ СПЕЦІАЛЬНО СТВОРЕНИХ ОРГАНІВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ, ЗА ДОПОМОГОЮ ЯКИХ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПОЛІТИЧНЕ, ЕКОНОМІЧНЕ Й ІДЕОЛОГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ СУСПІЛЬСТВОМ ТА КЕРІВНИЦТВО ЗАГАЛЬНО-СУСПІЛЬНИМИ ПРАВАМИ

Номер слайду 15

pptx
Додано
2 березня
Переглядів
191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку