Презентація на тему "Досліджуємо число 7"

Про матеріал

Читання та обговорення віршів про цифру 7. Аналіз написання цифри 7. Співвідношення множини предметів, числа і цифри. Утворення числа 7 з попереднього і наступного числа. Порівняння друкованої та прописної цифри 7. "Казка про Сімку", скоромовка, лічилка. Ілюстрації до теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ну, а інша цифра — сім — Так подібна до коси. Як була рясна роса, Натомилася коса. А щоб знов косити,Стала відпочити. Дуже легко нам усі. Упізнати цифру сім. В неї лиш одна нога, І сама, мов кочерга.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Від одинички вона відрізняється,Тим, що хвостик від двійки. Угорі звивається. Вправо від серединки спішу,Двійчин хвостик я вправо пишуІ рівнесенько без згину. Цифра сім тримає спину. Спускається на нижню лінійкуІ стає на серединку. Звивається хвостик, а спинка рівненька,Цифра «сім» - така гарненька!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Казка про Сімку» У сімки дуже незвичайна хатинка. Двері у ній відчиняються лише тоді, коли скажеш : «Сім, Сім – відкрийся!» Одного разу пішла сімка до лісу по суниці. А в цей час Вовк – сіроманець вийшов на полювання. Від голоду він геть розлютився. І тому, коли побачив Сімку, загарчав і кинувся на неї. Сімка почала тікати по втоптаній стежечці. А Вовк от – от наздожене її. Та сталося диво – вмить Сімка піднялася від звіра, як на крилах. Сіма підвела очі і побачила, що її несуть сім комашок та жучків: Сонечко, Бджола, Оса, Джміль, Хрущ, Жук – олень, Жук – Носоріг. А ось і хатинка ! Сімка вигукнула : «Сім, Сім, відкрийся!» Двері відчинилися і рятівники влетіли із Сімкою у дім. Зморений, голодний Вовк довго блукав побіля будиночка. Добра Сімка пожаліла Вовка і кинула йому з вікна сім шматочків хліба. Звір з`їв їх, подякував і задоволений повернувся до лісу.

Номер слайду 7

Скоромовка. Сім дочок – сорочок Вишивають сім сорочок.

Номер слайду 8

Лічилка. Мамо, тато, дід, бабуся –Всіх назву, не помилюся. Старший братик і сестричка –В нас сімейка невеличка. Не спиняйте, бо зіб’юся: Мамо, тато, дід, бабуся…Старший брат, сестра і я –Отака у нас сім`я. Нам лічилочку на «сім»Повторити треба всім.

pptx
Додав(-ла)
Лозицька Олена
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
24 вересня 2018
Переглядів
1847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку