Презентація на тему "Двогранний кут"

Про матеріал
Презентація з теми "Двограннтй кут" на уроках алгебри у 11 класі. Призначена для практичного використання в умовах дистанційного навчання. Матеріали допоможуть вчителю раціонально використати свій час при перевірці домашнього завдання і проведенні класної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Двогранний кут

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Двогранний кут —геометрична фігура, утворена двома півплощинами, обмеженими спільною прямою. Півплощини, які утворюють фігуру такого кута, називають гранями, а пряму, що їх обмежує — ребром.

Номер слайду 4

Щоб виміряти двогранний кут, можна взяти будь-яку точку на його ребрі і перпендикулярно до ребра в кожній грані провести з цієї точки промені. Лінійний кут між цими двома проментями й буде визначати градусну міру двогранного кута. На відміну від кута між площинами (який може набувати значень від 0 до 90°), градусна міра лінійного кута двограного кута може набувати значень від 0 до 180°.

Номер слайду 5

Якщо в просторі перетинаються дві площини, виходять чотири двогранних кути (аналогічно як при перетині двох прямих виходять чотири кути).

Номер слайду 6

Лінії перетину AC і BC півплощин α і β з площиною γ утворюють деякий кут ∠ACB.

Номер слайду 7

Якщо існують двогранні кути, то бувають і багатогранні також, і вони вже підпорядковуються іншим формулам. Але сенс не змінюється, так як як двогранні, так і багатогранні кути знаходяться в просторі.

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, 11 клас, Презентації
Додано
27 лютого
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку