Презентація на тему "Екологічне право"

Про матеріал
Презентація "Екологічне право" для використання на уроках правознавства в 11 класі та основи правових знань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічне право України. Основи правових знань. Викладач історії та права. Бориславського професійного ліцею. Сюма Л. М.

Номер слайду 2

ЕКОЛОГІЧНЕ ПРАВО це сукупність правових норм, що регулюють суспільні відносини з охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів.

Номер слайду 3

- Конституція України- Земельний кодекс України;- Кодекс України про надра- Закон "Про охорону навколишнього середовища";- "Про охорону навколишнього природного середовища";- "Про тваринний світ" ;"Про природнозаповідний фонд";"Про охорону атмосферного повітря" ;- "Лісовий кодекс України" ;- " Водний кодекс України" Норми екологічного права регулюють:

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

– це процес раціонального використання людиною природних ресурсів з метою задоволення різних потреб та інтересів. Головні принципи природокористування: цільовий характер використання природних ресурсів. дотримання екологічних і санітарно-гігієнічних вимог у процесі використання природних ресурсівзбалансованість економічних та екологічних факторів у процесі природокористуванняекосистемний підхід до природи як до цілісного організму, не заподіяння у процесі використання одного природного ресурсу шкоди іншимне порушення у процесі природокористування прав та інтересів інших власників і користувачів природних ресурсів безкоштовність загального та оплатність спеціального природокористування. ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЧЕРВОНА КНИГА УКРАЇНИце державний документ, який містить узагальнені дані про сучасний стан видів тварин і рослин України, яким загрожує зникнення, а також заходи щодо їх збереження та науково обгрунтованого відтворення. Правовою основою для ведення Червоної книги України є Закон України «Про Червону книгу України» від 2002 р.(KWWS://]DNRQ. UDGD. JRY. XD/ODZV/VKRZ/3055-14)

Номер слайду 12

Червона книга встановлює сім категорій видів тваринного та рослинного світу, а їх диференціація залежить від небезпеки зникнення того чи іншого виду.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: 1. Опрацювати§ 15-18 ст. 60-86 підручника Правознавство (Філіпенко, Сутковий) 11 класhttps://pidruchnyk.com.ua/1314-pravo-flpenko-11-klas.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мирошниченко Віктор
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 11 клас (Гавриш С.Б., Сутковий В.Л., Філіпенко Т.М.)
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
2334
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку