Презентація на тему "Формувальне оцінювання" (з досвіду роботи)

Про матеріал
В даній презентації розміщено матеріали (картки), таблиці, фото, фрейм-слайд щодо формувального оцінювання здобувачів НУШ (1-5 клас). Матеріал опробований на власному досвіді. Можно використовувати як при очному , так і дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У дитини своє особливе уміння бачити, думати і відчувати. Немає нічого дурнішого, ніж намагатися підмінити це його вміння нашим. Жан Жак Руссо. Формувальне оцінювання на уроках фізичної культури. Вчитель СЗЗСО I-IIIступенів №21 СМР Вихрова Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Формувальне оцінювання може здійснюватися у формі:✔ самооцінювання;✔ взаємооцінювання учнів;✔ оцінювання вчителем із використанням певних інструментів (карток, шкал, щоденника спостереження вчителя, портфоліо результатів навчальної діяльності учнів тощо). Формувальне оцінювання передбачає, що вчитель моніторить успіхи дитини, її досягнення та розвиток. Якщо виникають труднощі, підказує, над якою темою треба попрацювати іще, аби мати гарний результат. Цінність формувального оцінювання в тому, що:✔ діти вчаться вчитися;✔ бачать свій розвиток;✔ вміють себе оцінювати (виконують тест і виводять оцінку за наданою вчителем шкалою або оцінюють одне одного, працюючи над завданням у парі);✔ не бояться помилятися. Коротко про формувальне оцінювання

Номер слайду 3

Рецепти успішного розвитку учнів на уроках фізичної культури. Використання в роботі таких методів навчання: словесний, демонстраційний, розучування вправ, ігровий, змагальний. Створення ситуації успіху, мікроклімату колективу. Чергування різних видів діяльності. Виконання вправ під музичний супровід. Розвиток творчості, ініціативності, самостійності. Проведення дискусій. Пошук додаткових матеріалів учнями. Розробка та створення лепбуків, кросвордів, творчих проєктів. Використання в роботі інноваційних та інтерактивних технологій. Власний досвід, співпраця з учнями. Ведення листа контролю за спортивними досягненнями.

Номер слайду 4

Картка самооцінювання

Номер слайду 5

Картка успіху

Номер слайду 6

Картка досягнень

Номер слайду 7

Картка рефлексія (підсумок уроку)

Номер слайду 8

Спілкування в форматі онлайн: індивідуальні консультації, роз’яснювальна робота, поради. Залучення батьків до позаурочних заходів (забіги, онлайн - конкурси, дні здоров’я, створення лепбуків, пам’яток ). Залучення батьків до шкільного життя дитини (допомога дітям у виготовленні імпровізованого спортивного інвентарю). Лайфхаки ефективної співпраці з батьками.

Номер слайду 9

Творчі педагоги – успішні діти.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Миру нашій країні! Міцного здоров’я! Творчих та спортивних учнів!Дякую за увагу!

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку