Презентація на тему "Гармонізація розвитку творчої особистості через самовираження та самопізнання сучасними прийомами арт-педагогики"

Про матеріал
Сьогодні в педагогічному процесі важливі підходи, за допомогою яких можна якомога більше допомогти кожній дитині розкритися, підвищити свою самооцінку, дати їй можливість самовираження. Все це сприяє розвитку емоційного інтелекту ще в дитинстві та є запорукою якісної соціалізації у житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гармонізація розвитку творчої особистості через самовираження та самопізнання сучасними прийомами арт-педагогіки Підготувала вчитель початкових класів Краматорської загальноосвітньої школиІ-ІІІ ступенів № 25 Комарова – Волкова Вікторія Геннадіївна

Номер слайду 2

Вчіть дітей бути щасливими, а не досконалими

Номер слайду 3

Арт-педагогикадовіраувагадо внутрішнього світудитини

Номер слайду 4

Арт-педагогіка-це технологія створення та використання різних видів мистецтва з метою передачі почуттів, «вивільнення» емоцій , гармонізації внутрішнього світу дитини . Це сумісна творчість, «вплетена» в найрізноманітніші види навчальної діяльності.

Номер слайду 5

АРТ-педагогіка реалізує такі завдання: розвиток емоційно-вольової сфери та креативності; зняття внутрішньої тривожності, агресії, втоми і емоційної напруги ; формування позитивної «Я-концепції» на основі самопізнання та самоприйняття; забезпечення соціокультурної адаптації; гармонізацію особистісного розвитку в контексті тріади «природа – я – соціум».

Номер слайду 6

АКТИВНІ ПРИЙОМИ АРТ-ПЕДАГОГІКИТехніка перевтілення. Техніка «Я- емоція»Нетрадиційні техніки малювання(кава, пісок, макаронні вироби)Метод «Мандала»Кольоротерапія Театралізація Лялькотерапія Прийом «Входження в картину»

Номер слайду 7

РИТМОТЕРАПІЯ – методика, яка може застосовуватись у всіх галузях навчального процесу.

Номер слайду 8

Природа живе за законами ритмів. Ритмічно рухаються планети, б’ється серце, відстукує дощ. РИТМИ впорядковують та гармонізують ВСЕСВІТ.

Номер слайду 9

Вплив ритму на організм Вченими доведений зв’язок сприйняття ритму та інтелекту. Ритми перекликаються з біоритмами серця і мозку та сприятливо впливають на їх роботу. Навчання ритмом гармонізує емоційно-вольову сферу дитини;розвиває інтелект, концентрацію уваги;сприяє збалансованій роботі лівої та правої півкуль;формує соціальну комунікативність;знімає втому, тривогу, дискомфорт;розвиває креативність, відчуття власної неповторності.

Номер слайду 10

Логоритміка – цетехника,яка пов’язує в собі ритм,слово і рух. Застосовується на початку уроку з метою сбалансування темпу мовлення та ритму дихання.

Номер слайду 11

Ритмічні вправи з плесканням долоньок-нестандартний вид діалогу ,прищеплює уміння слухати один одного,відповідати на запитання,а не говорити тільки про себе

Номер слайду 12

Музично – ритмічні вправи з елементами ОРФ-педагогіки. Дослідження звукових світів різних стихій та звичайних речей, а музичні інструменти-ті самі звичайні речі (папір,кульки,плас-тикові склянки і пакети).

Номер слайду 13

ОРФ-оркестр з нестандартними музичними інструментами дають поштовх до фантазії, креативності та відчуття своєї унікальності.

Номер слайду 14

Вільний танок

Номер слайду 15

Сьогодні в педагогічному процесі важливі підходи, за допомогою яких можна якомога більше допомогти кожній дитині розкритися, підвищити свою самооцінку, дати їй можливість самовираження. Все це сприяє розвитку емоційного інтелекту ще в дитинстві та є запорукою якісної соціалізації у житті.

Номер слайду 16

Література. Вознесенська О. Л. Арт-терапія в роботі практичного психолога: Використання арт-технології в рсвіті/ О. Л. Вознесенська, Л. Мова. – К.: Шк.світ, 2007 – 120 с. Деркач О. О. Арт-педагогіка як інноваційна технологія особистісно- орієнтованого навчання та виховання / М-во освіти і науки України Нац. пед.ун-т ім. М. П. Драгоманова . – К.: Вид-во НПУ ім М. П. Драгоманова, 2009. Леонтьєва О. Карл Орф: монографія/ О. Леонтьєва – М.: Музика, 1984 .- 334 Пустовіт Г. П. Позашкільна освіта і виховання: підруч./ Г. П. Пустовіт .- К.: Педагогічна думка, 2013. – 272 с. Сорока О. В. Арт-терапія як фактор збагачення творчості вчителя початкової школи /О. В. Сорока// Вісник Житомирського державного університету. Педагогічні науки. – Вип. 64.- С. 145 -151

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку