Презентація на тему: "Глобальне потепління"

Про матеріал
Презентація з фізики 10 клас на тему: "Глобальне потеплління"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Глобальне потепління. Кононович Юлія

Номер слайду 2

Глобальне. Це прогресуюче поступове підвищення температури поверхні Землі, що пов’язується з парниковим ефектом і призводить до зміни клімату в глобальних масштабах.потепління

Номер слайду 3

За останні 100 р. середня температура на суші виросла більш ніж в пів градуса. Наукова думка, що середня температура Землі піднялася на 0,7° С. Більша частина потепління за останні 50 р. зв’язана з діяльністю людини, в першу чергу це викиди газів, що викликають парниковий ефект. В результаті глобального потепління тане арктичний лід. Як проявляється глобальне потепління у світі?

Номер слайду 4

Супутникові дані показують, що з кінця 1960-х років сніговий покрив в Північній півкулі кожні десять років зменшується на 13%. Приблизна швидкість танення льодовиків Гренландії складає на сьогоднішній день близько 15 кілометрів на рік.

Номер слайду 5

- Одним з найважливіших наслідків танення арктичних снігів і льодовиків Гренландії стане підвищення рівня Світового океану. - Вплив глобального потепління може знищити середовище проживання і загрожує вимиранням більш мільйону видів рослин і тварин. Що чекає світ у майбутньому?

Номер слайду 6

Глобальне потепління призвело до появи дельфінів у Балтійському морі. Поліцейський катер знайшов дельфінів, які плавають неподалік від півострова Дарс, пише сьогодні німецьке видання Focus. Як повідомляє Газета. Ru, це стало своєрідною сенсацією для вчених, тому що дельфіни плавають тільки в теплих водах

Номер слайду 7

У результаті глобального потепління Північний Льодовитий океан стає все більш прісним. Така тенденція спостерігається протягом останніх 50 років і зберігається донині.

Номер слайду 8

Швидке потепління призводить до збільшення біорізноманіття тропічних лісів

Номер слайду 9

Якщо терміново не вжити заходів, то вже в найближчі роки людство очікують повені, посухи й катастрофічні урагани.

Номер слайду 10

Підвищення температури і нестійке випадання опадів, ймовірно, потягнуть за собою скорочення виробництва основних харчових продуктів у багатьох бідних районах, що підвищить ризик голоду.

Номер слайду 11

Глобальне потепління призведе до зниження рівня забезпеченості водними ресурсами, особливо південних районів України і погіршення їх якості. Серед негативних наслідків зміни клімату, прогнозують підвищення рівня захворюваності та смертності населення. «Люди одержуватимуть теплові стреси, а комахи сприятимуть розповсюдженню малярії та інших тропічних хвороб», - застерігають експерти. Що очікує Україну в результаті глобального потепління?

Номер слайду 12

Зміна клімату в бік потепління однозначно призведе і до підвищення рівня Чорного і Азовського морів, що в свою чергу підсилить процеси розмиву берегів, затоплення, підтоплення та засолення ґрунтів у Причорномор’ї.

Номер слайду 13

Зміниться рослинність, в Україні з’являться субтропічні і тропічні види рослин.?Цілком можливо, що в Україні з’являться пустелі

Номер слайду 14

Висновок: Перед людством стоїть проблема, яка потребує негайного вирішення. А вирішення цієї проблеми – справа всіх і кожного.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. паук марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Косенко Наталія Миколаївна
    Дякую за чудову роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Курбатова Маргарита
    Дякую!Дуже треба була інформація що до цієї теми)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
4 червня 2022
Переглядів
21269
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку