Презентація на тему: " Хто такі козаки?"

Про матеріал
Узагальнити знання дітей про козаків, їх життя, традиції та уподобання. Розвивати в учнів допитливість, формувати бажання дізнаватися про історичне минуле своєї Батьківщини. Виховувати повагу до людей, що боролися за свободу українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто такі козаки?

Номер слайду 2

Козак Слово «козак» означає «вільний воїн».

Номер слайду 3

Одяг

Номер слайду 4

 Цікаві факти Окрім зброї, сили і вміння гарно битися, козаки мали ще одну значну перевагу – кмітливість та хитрість. Практично завжди їм вдавалось непомітно підкрастися до ворога та застати його зненацька. Звичайно це додавало шансів здобути перемогу. 

Номер слайду 5

Січ Козаки жили в куренях на Січі, яку оточував глибокий рів і височезний вал, з дозорними баштами і бійницями для гармат. Жінок на Січі не було.  Також на Січі був Майдан для навчання військової вправи, де майбутніх вояків вчили триматися на коні, володіти шаблею та стріляти. На цьому ж Майдані козаки голосували за Гетьмана і карали тих, хто порушив закони Запоріжжя.

Номер слайду 6

Чайка Використовували перевернуті чайки – славнозвісні човни козаків, котрі не боялись ні штормів, ні ворожих військових кораблів. Їх часто перевертали догори дном, аби непомітно підкрастися до ворога.

Номер слайду 7

Відпочинок Запорожці полюбляли культурний відпочинок: грали на музичних інструментах, співали пісень, танцювали та влаштовували показові бої на втіху собі та іншим. Також було у них багато справ по господарству, адже на Січі жінок не було, то ж доводилося поратися самотужки.

Номер слайду 8

Ось такі от хлопці жили на Запоріжжі

pptx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
9533
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку