Презентація на тему: "Крани мостового типу"

Про матеріал
Презентація на тему: "Крани мостового типу" призначена для ознайомлення з мостовими та козловими кранами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крани мостового типу

Номер слайду 2

В мостових кранах площа обслуговування – прямокутник. Вантаж може переміщуватись вертикально за допомогою вантажної лебідки, вздовж цеху- мостом (ходовими візками), впоперек цеху- вантажним візком. Мостові крани використовують в виробничих цехах підприємств, на відкритих складах підприємств будівельної та хімічної індустрії. Вони переміщуються по рейках, встановлених на естакадах . Довжина крана визначається відстанню між стінами цеху (його прогоном). L - прогон (проліт) крана – це відстань між вертикальними осями підкранових рейок. Металоконструкцію виконують з конструкційної сталі, шляхом зварювання, з достатньою жорсткістю. Головні балки коробчастого перерізу простіші у виготовленні, мають більшу жорсткість.

Номер слайду 3

Мостові двобалкові крани

Номер слайду 4

Розміщення крана на естакаді

Номер слайду 5

Візок мостового крана має жорстку зварну раму, на якій змонтовано механізм підйому та пересування, який містить електродвигун , муфти (з колодковим гальмом та без гальма), проміжний вал та зубчасту муфту, з троьхступінчастий циліндричний редуктор вертикального виконання типу ВК (ВКН) і ведучий вал візка з ходовими циліндричними колесами. Особливістю візків є розміщення барабана поперек мосту .

Номер слайду 6

Механізм пересування та підіймання вантажів мостового крана

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Мостові однобалочні крани

Номер слайду 10

Крани мостові однобалкові набули широкого розповсюдження всередині приміщень, наприклад, цехів та складів. Ці крани ще називають кран-балками. Їх використовують при вантажопідйомності 0,25…5т., з прогонами 5…18м. при легких умовах роботи. . Мостом такого крана служить балка двотаврового перерізу, по нижньому поясі (полиці двотавра) якого переміщується таль з ручним або електричним приводом. По способу розміщення рейкових шляхів на несучих балках цеху або складу розрізняють опорні та підвісні кран-балки.

Номер слайду 11

Кран-балка

Номер слайду 12

Козлові крани

Номер слайду 13

Козлові крани поділяються на крани загального призначення (використовуються для обслуговування складів), та монтажні. Крани загального призначення використовуються при відносно невеликій вантажопідйомності до 50т з прогоном до 40м. Монтажні крани використовуються при великій вантажопідйомності (до 630т), з малим прогоном (до 20м) та малими швидкостями. Розрізняють два основних типи козлових кранів по конструкції мостів – однобалочні та двобалочні. Найбільш розповсюджені козлові крани з однобалочними мостами при вантажопідйомності до 5т.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Міст козлового крана знизу має повздовжню балку двотаврового перерізу, по нижньому поясі якої пересувається самохідна електрична таль або вантажний візок. Балку виконують з трьохгранної чи чотирьохгранної гратчастої ферми, трубчастої конструкції з прикріпленою знизу їздовою балкою, котра виготовлена з двотавра. Опори мосту виконують у вигляді ферм: просторової та плоскої. Для переміщення вантажного візка перша з’єднується з мостом жорстко, друга шарнірно, за допомогою шворня. Таке кріплення опор запобігає заклинюванню коліс на рейках. Два з чотирьох ходових коліс виконують приводними. Привід індивідуальний від електродвигуна трьохфазного типу. Живлення електродвигунів здійснюється від тролеїв або гнучкого кабелю. Консолі мосту використовуються для завантаження транспортних засобів з торця крана.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку