Презентація на тему: Найпростіші оптичні прилади.Окуляри.

Про матеріал
Презентацію уроку на тему "Найпростіші оптичні прилади" можна використовувати у 9-х класах при засвоєнні нових знань,для дистанційного навчання в ZOOM.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Найпростіші оптичні прилади. Окуляри. Мета:ознайомитись з різними оптичними приладами, їх призначенням , будовою, використанням;

Номер слайду 2

Домашнє завдання Уважно подивитися презентацію і законспектувати, впр15(7) 16(6,7)

Номер слайду 3

Перевірка знань1.прозоре тіло, обмежене двома сферичними поверхнями це….2.точка, в якій збираються всі промені, що падають на лінзу паралельно це….3.опукла лінза є …4. Прилад, в якому використовується лінза.5.увігнута лінза є …6.якою буквою позначається відстань від предмета до лінзи?7.яким є фокус розсіювальної лінзи?8.яким є фокус збиральної лінзи?9.одиниці оптичної сили лінзи.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Проектор -це світловий прилад, що перерозподіляє світло, універсальний пристрій для виводу зображення на великий екран.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Камера - обскура. Ка́мера-обску́ра — це прототип фотографічного апарату, темне приміщення з одним малим отвором (діаметром порядку 0,3-1,0 мм), через який на протилежну стіну проектується перевернуте зменшене зображення предметів ззовні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перископ — оптичний прилад, що дозволяє спостерігати за об'єктом, що знаходиться у горизонтальній площині, яка не збігається з горизонтальною площиною ока спостерігача.

Номер слайду 11

Оптичні властивості ока можна порівняти з фотоапаратом, а процеси, що відбуваються в сітківці, — з фотолабораторією. Діючи як збиральна двоопукла лінза, оптична система ока заломлює світло, і на сітківці ока утворюється дійсне, зменшене, перевернуте зображення предметів .

Номер слайду 12

Окуля́ри для корекції вад зору — оптичний прилад, який застосовують для виправлення вад зору. Розсіювальні лінзи Збиральні лінзи длякороткозорих далекозорих

Номер слайду 13

Закріплення. Так чи ні?Світло від джерела поширюється прямолінійно в усіх напрямках. Закон відбивання виконується тільки для дзеркал. Збиральні лінзи завжди дають дійсні зображення. Розсіювальні лінзи завжди дають уявні зображення. Короткозорій людині потрібно окуляри з розсіювальними лінзами. Далекозорій людині потрібні окуляри з увігнутими лінзами. Фотоапарат дає уявне зображення. Проекційний апарат завжди дає обернене зображення. Я не знаю жодного оптичного пристрою

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Калькова Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондарчук Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
26 листопада 2021
Переглядів
6197
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку