Презентація на тему " Нетрадиціні техніки малювання на уроках образотворчого мистецтва"

Про матеріал
Продовження теми " Нетрадиційні техніки малювання на уроках образотворчого мистецтва". Подання матеріалу , як допоміжний засоб у використанні різних технік та прийомів до різної тематики малюнку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нетрадиційні техніки малювання. Підготувала вчитель образотворчого мистецтва Докійчук Лілія Анатоліївна.

Номер слайду 2

Авторський вірш про Україну (до тематики квітів). Заквітчана вся наша Україна! Земля і гори ! Ріки і поля! Бог все створив для нас ,все так чарівно! Чарує світ і пахне квітами земля ! Волошки в полі ніжні ,як хмаринки . А ось і чорнобривці мерехтять ! Посипались пелюсточки з нагідки ,з кульбабки парашутики летять ! Іриси, різнобарвні георгіни ,І гладіолуси ,жоржини,васильки... Троянди зацвіли червоні й білі ! І кожна в певний час ,і певної пори !А мальва схожа на всю нашу Україну ! На сонечку - веселкою заграє ! Ця квітка наших прадідів, дідів . Вона ,як пісня ,журавлина стая ! І може нам повідати історію про рідний край ,про нашу Батьківщину ! А може заперечити теорію ! -Що там на чужині про неї не згадають ! А ми згадаємо , бо любим Україну ! Заквітчану ,збадьорену росою ! Пишаюсь я ,що народилась в Україні!

Номер слайду 3

На Мальву Україна наша схожа , що вмилася сльозою ! Я вірю зацвіте калина з Україною, і витре сльози ,і розпустить свої коси ! Відкриє небо для веселки з зорями ! Ізійде сонечко над нами , зникнуть грози !....

Номер слайду 4

Метод 1 . Малювання квітів надувною рукавичкою. Надуваємо резинову звичайну рукавичку , далі пензликом наносимо фарбу ( можна комбінувати з різними контрастними за кольором) ,далі притискаємо рукавичку до фарби ( змішуючи , поєднуємо кольори). Так створюємо відповідні квіти на папері !.

Номер слайду 5

Метод 2. Малювання надувною кулькою. Цей спосіб подібний до попереднього . Для цікавішого зображення до середини кульки додаємо скручений маленький клаптик вати ,можна паперу ,фіксуємо на кінці резинкою ,далі вивертаємо кульку на виворіт ,надуваємо трохи і завʼязуємо ( тепер з нею можна працювати ). Наносимо на саму кульку фарбу ( можна двох відтінків) і притискаємо до паперу. Наостанок домальовуємо деталі роботи.

Номер слайду 6

Метод 3. Малювання з допомогою ложки. Наносимо фарбу хаотично на папір ( попередньо зформувавши ідею малюнку ). А далі беремо ложку і притискаємо до фарби в потрібному напрямі утворюючи декоративне або реалістичне зображення малюнка.

Номер слайду 7

Метод 4. Техніка малювання квітів з допомогою целофанового пакету. Цей метод майже нічим не відрізняється але дуже знадобиться на уроці тим діткам ,якщо вони раптом забули придбати кульку! Беремо пакетик ,робимо вузлик завʼязуючи його, вивертаємо і трохи надуваємо ,і знову завʼязуємо. - пакетик готовий для роботи! Наносимо фарбу і робимо відтиск!.

Номер слайду 8

Метод 5. Малювання за допомогою намиста. Беремо любе намисто і повністю занурюємо у фарбу ( можна декілька різних відтінків). Далі наносимо певний тон на папір ,і не чекаючи до повного висихання ложимо намисто ( попередньо забравши з фарби) ,можна хаотично. Далі потрохи тягнемо до низу нижню частину намиста ( утворюючи цікаві зображення ).

Номер слайду 9

Метод 6. Ниткографія. Ідентичний метод з намистом. Відрізняється більшою деталізацією роботи. Можна додати більш тонші лінії в квітах тощо.

Номер слайду 10

Метод 7. Штампування квітів за допомогою картонних полосок. Розрізаємо картонну коробку ( картон) на невеличкі полоски, скручуємо в клубок і занурюємо у заздалегідь підготовлену фарбу. Далі притискаємо до паперу. І наостанок деталізуємо роботу! ( цікавими у передачі цим спосом получаються троянди).

Номер слайду 11

Метод 8. Малювання квітів за допомогою бульбашок. В стакан з водою додаємо фарбу ( будь - яку) і трохи миючого засобу ( пропорції один до одного). Все перемішуємо , беремо коктельну трубочку ,занурюємо в стакан і дмухаємо до появи бульбашок. На альбомний аркуш наносимо візерунок з мильних бульбашок. І по завершенню деталізуємо малюнок !

Номер слайду 12

Метод 9. Техніка малювання ембру. Все необхідне для цієї техніки продається в спеціалізованих магазинах ,але не всі учні зможуть придбати все необхідне тому трохи поекспериментувавши можна зробити доступніший і простіший варіант . Робимо розчин змішуючи воду ( 0,5 ) з крохмалем ( 3 ст л, як на кисіль) . Все це переливаємо у плоску ємкість з бортиками. Далі підготовлюємо фарби - розводимо гуаш з водою ( робимо 3 - 4 відтінки) . За допомогою шприца ( без голки ) набираємо фарбу і робимо малюнок ( квіти, дерева, сонечко). Після завершення роботи беремо чистий папір і злегка притискаємо його до малюнку - обережно забираємо папір - зображення перемістилось на папір.

Номер слайду 13

Метод 10. Малювання за допомогою відтиску. Цей метод надзвичайно цікавий для дітей. Відтиск можна робити з допомогою різноманітних овочів ,фруктів, також з допомогою листя чи квітів дерев. Наприклад зробивши відповідні засічки на картоплі можна намалювати ананас. А кущі троянд ,винограда ,калини можна домалювати притиснувши листя попередньо занурене у потрібну фарбу.

Номер слайду 14

Метод 11. Малювання з допомогою пальчика. Це цікавий і водночас простий спосіб передачі зображення на малюнку. Таким способом можна малювати любі фрукти чи овочі тощо ( калина, виноград, зображення квітів,хмаринок і т.і ).

pptx
Додано
22 грудня 2023
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку