Презентація на тему:"Осінь - грибна пора"

Про матеріал
Презентація 1 клас.На тему :"Осінь - осіння пора" Формувати в учнів поняття про їстівний та отруйний гриб. Вчити розрізняти гриби їстівні та отруйні. Дотримуватися правил збирання грибів із дорослими під час їх збирання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСІНЬ - ГРИБНА ПОРАПРЕЗЕНТАЦІЮ ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЧУМАКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ МУРАВСЬКА ОЛЕНА ЮРІЇВНА

Номер слайду 2

ЇСТІВНІ ГРИБИ Білий гриб Боровик

Номер слайду 3

ЇСТІВНІ ГРИБИ Опеньки Лисички

Номер слайду 4

ЇСТІВНІ ГРИБИ Печериця садова Гливи

Номер слайду 5

ОТРУЙНІ ГРИБИ Мухомор. Сатанинський гриб

Номер слайду 6

ОТРУЙНІ ГРИБИ Жовчий гриб. Гнойовик розсіяний

Номер слайду 7

Правила збирання грибів1. Ні в якому разі не слід брати невідомі гриби. Імовірність отримати отруєння в цьому випадку дуже висока.2. Вирушати по гриби рекомендують рано вранці. Оптимальний час для збирання грибів – 6-7 година ранку.3. Збирати гриби краще в корзинки. У них гриби краще зберігаються. Целофанові та паперові пакети для цього непридатні: “урожай” швидко зіпріє через погану циркуляцію повітря.4. Сирі гриби пробувати на смак суворо заборонено.5. Не можна збирати старі, перезрілі гриби. Вони дуже часто є отруйними.6. Якщо напередодні пройшов легкий теплий дощ, і водночас світило сонце, то це вірна ознака того, що в лісі зараз багато грибів. За перших же симптомів отруєння (нудота, біль у шлунку) слід негайно звернутися до лікаря.

Номер слайду 8

Викоростанні джерела.1.https://12kanal.com/pravyla-zbyrannya-grybiv-yak-ne-zagrymity-v-likarnyu/2.https://www.pexels.com/ru-ru/3.https://www.canva.com

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
16 листопада 2023
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку