Презентація на тему: "Пригадую будову тексту(с.140-141)"

Про матеріал

Презентація до уроку української мови за підручником для 4 класу К. І. Пономарьова, Л. А. Гайова. У презентації використаний шрифт UA Propisi.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 11. Застосовую знання про текст Пригадую будову слова

Номер слайду 2

Емоційне налаштування Прогноз погоди

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. Тридцяте квітня Дистанційна робота Гг Гард ер об гардероб Поясніть тлумачення слова за словничком. Складіть і запишіть речення із словом гардероб. ГАРДЕРОБ 1. Шафа для одягу. 2. Приміщення в громадському будинку, де зберігається верхній одяг; роздягальня.

Номер слайду 4

1. Прочитай текст. Поясни, чи правильно він побудований. Тепер це свято урочисто відзначають кожної другої неділі травня. На її клопотання 1914 року в США* встановили свято День матері. Невдовзі його узаконило чимало країн. У цього свята давня й цікава історія. Пов’язана вона з долею американки Анни Джервіс, яка рановтратила матір.*США — скорочена назва країни Сполучені Штати Америки. Цю країну ще називають — Америка.с.140

Номер слайду 5

Пригадай!

Номер слайду 6

3. Спиши текст про День матері, розташувавши його частини у правильній послідовності. с.140 Вправа 3 У цього свята давня й цікава історія. Пов’язанавона з долею американки Анни Джервіс, яка рановтратила матір. На її клопотання 1914 року в США встановили свято День матері. Невдовзі його узаконило чимало країн. Тепер це свято урочисто відзначають кожної другої неділі травня.

Номер слайду 7

5. Ґаджик віртуально подорожував країною, у якій започатковано свято День матері. Розкажи, що тобі відомо про цю країну. Знайди її на карті. с.140

Номер слайду 8

6. Прочитай повідомлення Ґаджика про Америку. Знайди в ньому зачин, основну частину і кінцівку. Спиши основну частину. Підкресли власні назви. с.140 На материку Північна Америка розташована країна Сполучені Штати Америки. Таку назву вона дістала тому, що об’єднує п’ятдесят штатів. Столиц..ю країни є місто Вашингтон. Воно назване на честь першого пр..з..дента — Джорджа Вашингтона. Тут розміщена резиденція пр..з..дента США — Білий дім. Сполучені Штати Америки — одна з наймогутніших і найрозвинутіших країн у світі.

Номер слайду 9

3. Спиши текст про День матері, розташувавши його частини у правильній послідовності. с.141 Вправа 6 Столицею країни є місто Вашингтон. Воно назване на честь першого президента — Джорджа Вашингтона. Тут розміщена резиденція президента США — Білий дім.

Номер слайду 10

7. Прочитай імена американських друзів Ґаджика. Запиши їх, поділяючи на склади для переносу. с.141

Номер слайду 11

8. В Америці більшість населення розмовляє англійською мовою. Пригадайте, як звучать цією мовою подані слова ввічливості. с.141

Номер слайду 12

Домашнє завдання с.141, впр. 9, 11. Спиши текст про День подяки, розташувавшийого частини у правильній послідовності. Вставпропущені орфограми.

Номер слайду 13

Самооцінювання

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
30 квітня
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку